Таралеж вкъщи?

Ако можеха да говорят, но не могат, затова нека поговорим вместо тях. Споделетe всичко за вашите домашни любимци - типични или екзотични.
Онлайн консултация с д-р Искрен Станилов и д-р Деница Русева

Re: Таралеж вкъщи?

Мнениеот vanq_943 » 01 Юни 2012, 17:41

Благодаря ви Камелия! На другия ден ходих на училище и купих пипета с която да го храня.До колкото до млякото млякото няма да е кой знае какъв проблем да взема хумана, но човека в зоо магазина ми каза, че е хранил таралежчета с обикновено прясно мляко. Купих му такова, сега го храня с него. От три дни вече е при мен. Мисля, че свикна защото про всяко хранене яде повече и по добре, а когато го оставя в неговото одеалце ( храня го докато во вземам на ръка) той го помирисва, сгушва се и заспива. Дано да не му се случи нещо...страшно много искам да му помогна. Толкова е малко и беззащитно...след това мисля да го пусна на свобода...като поотрасне, защото не мисля, че бих се справила със зимния му сън. Както казахте той е диво животно. Отново ви благодаря!:)
vanq_943

Мнениеот Снежана » 04 Юни 2012, 17:03

vanq_943 написа:Благодаря ви Камелия! На другия ден ходих на училище и купих пипета с която да го храня.До колкото до млякото млякото няма да е кой знае какъв проблем да взема хумана, но човека в зоо магазина ми каза, че е хранил таралежчета с обикновено прясно мляко. Купих му такова, сега го храня с него. От три дни вече е при мен. Мисля, че свикна защото про всяко хранене яде повече и по добре, а когато го оставя в неговото одеалце ( храня го докато во вземам на ръка) той го помирисва, сгушва се и заспива. Дано да не му се случи нещо...страшно много искам да му помогна. Толкова е малко и беззащитно...след това мисля да го пусна на свобода...като поотрасне, защото не мисля, че бих се справила със зимния му сън. Както казахте той е диво животно. Отново ви благодаря!:)

Дано усилията си струват! Хубаво е когато има такива позитивно настроени хора като теб, сред морето от агресия, което ни залива всеки ден е хубаво човек да вижда и чува добри новини.
Снежана

Мнениеот nikita » 11 Юли 2012, 16:31

vanq_943 написа:Благодаря ви Камелия! На другия ден ходих на училище и купих пипета с която да го храня.До колкото до млякото млякото няма да е кой знае какъв проблем да взема хумана, но човека в зоо магазина ми каза, че е хранил таралежчета с обикновено прясно мляко. Купих му такова, сега го храня с него. От три дни вече е при мен. Мисля, че свикна защото про всяко хранене яде повече и по добре, а когато го оставя в неговото одеалце ( храня го докато во вземам на ръка) той го помирисва, сгушва се и заспива. Дано да не му се случи нещо...страшно много искам да му помогна. Толкова е малко и беззащитно...след това мисля да го пусна на свобода...като поотрасне, защото не мисля, че бих се справила със зимния му сън. Както казахте той е диво животно. Отново ви благодаря!:)

Ваня, пиши какво става с таралежчето и дали е добре. И поздравления, че си се нагърбила с не леката задача да му спасиш живота и да го отглеждаш вкъщи. Защо не пуснеш някоя снимка да го видим този юнак как расте?
nikita

Мнениеот Georgica » 11 Юли 2012, 16:43

Таралежа в къщи е мъжът ми, когато е гладен и сънен прилича на тигър, а когато спи на агънце. Така, че аз имам цяла зоологическа градина у нас. А що се отнася до благородната мисия на ivka-86, много хуманна постъпка да приемеш и отгледаш диво животно в къщи!
Georgica

Мнениеот Genoveva » 16 Юли 2012, 15:17

Тъй като зная, че таралежите подобно на костенурките спят зимен сън, това възможно ли е в домашни условия където не е чак толкова студено или трябва зимата да отглеждаме таралежко на вън?
Genoveva

Мнениеот Ваня_13 » 03 Авг 2012, 10:23

Снощи си играх с едно таралежче, много красиви същества. Имаме вила с голям двор и в него си отглеждаме вече две таралежчета, едното е по-малко, другото по-голямо. Когато им е студено се крият в приземния етаж, който не затваряме, храня ги с плодове, които не стават за ядене. Заедно с таралежчетата си гледаме и 3 костенурки. Искренно се надявам да успеем да си ги отгледаме правилно и другата година да ни дадат потомство.
Ваня_13

Мнениеот ivontistyle » 22 Фев 2013, 13:31

Много са сладки тези бодливковци още повече , че са лесни за гледане и поддържане, не предизвикват алергии и не миришат.Особенно декоративните таралежчета много ми харесват, това са едни
тихи и непретенциозни домашни любимци.
Аватар
ivontistyle

Предишна

Назад към Ветеринарна медицина