Как по-лесно да си направим бебе?

Искамe бебе - бременност, моментът на раждането, майчинство, проблемно забременяване и ин витро, осиновяване и приемна грижа

Как по-лесно да си направим бебе?

Мнениеот Silvi » 26 Апр 2012, 11:06

Ако вие и вашият партньор сте се решили на крачката да станете родители, трябва да знаете няколко важни неща, преди да се захванете с сериозната задача. За да стане бебето наистина планувано и бързо вие на първо място трябва да се научите да контролирате овулацията си. Знаете много добре, че жените разполагат само с няколко дни през месеца за зачеване, така, че трябва да се използват пълноценно. Мит е, че овулацията на жената е на 14-тия от цикъла, но единствения начин да се разбере кога е точно са тестовете за овулация или да следите базалната си температура. Друг начин е да следите цервикалната си течност, която се променя, като при овулация става по-слузеста, но трябва да знаете, че всяка жена отделя такъв секрет. След овулацията имате 12-36 часа шанс да сбъднете мечтата си за бебе, след което яйцеклетката се разпада.
Докато очаквате момента да заченете, не забравяйте да поддържате пламъка на страстта между вас, секса между вас не трябва да бъде по задължение а спонтанен и непринуден.Тъй като нивата на естроген подпомагащ овулацията, съдейства за усилване на сексуалното желание, тъй като жените изпитват много силна възбуда преди и по време на овулация.
След като вече знаете кога долу-горе е точният момент, за зачеване трябва да знаете, че позата при секса също е от значение. Трябва да се осигури "трасе" на сермата, така че тя да стигне безпроблемно до яйцеклетката. За да й дадете шанс, трябва да наклоните таза по начин, че да се избегне изтичане на семенната течност.В такъв случай добре познатата ви мисионерска поза върши чудесна работа и дава добра възможност за стимулиране на клитора.
Времето е всичко, както стана ясно. Повечето специалисти са единодушни, че ежедневният секс през трите дни преди овулацията, включително деня на овулацията плюс един ден след овулацията, е най-добрата стратегия за “залавяне” на яйцеклетката. Всичкият този секс може да означава много удоволствие за вас и партньора ви. Помислете за това и превърнете секса за забременяване в удоволствие, а не в стрес.
Смятам, че темата ще бъде от полза за семействата, които са решили да имат дете. Пожелавам успех на тези двойки и се надявам, ако някой знае други изпитани техники да сподели! все пак колкото повече, толкова повече!
Silvi
 
Мнения: 234
Регистриран на: 04 Яну 2012, 16:02

Re: Как по-лесно да си направим бебе?

Мнениеот yoanna » 26 Апр 2012, 11:35

Да споделя и аз малко опит по темата ;) Мисионерската поза е правилната при забременяване, стига матката де не е обърната - тогава жената трябва да е по корем. Една приятелка се сблъска с подобен "проблем" и много се беше притеснила, но при прегледа се установи единствено това и ги посъветваха да сменят позата именно по този начин. Сега вече се радват на 2-годишния си син :) Другото, което може да се направи е да се сложи възглавница под таза на жената - хем ще се избегне изтичането на сперма, хем удоволствието ще е много по-голямо. Препоръчително е след половия акт жената да не става от леглото /или мястото, където са правили секс :lol: / и да се завие, за да е на топло. Чувала съм и за лубрикант, който подпомага забременяването, но никога не съм използвала. Ако някой се е възползвал от услугите му - нека пише. Най-важното според мен е да сте спокойни и да не мислите постоянно за това, защото когато бебеправенето е идея фикс, много често не се получава. Знам, че е трудно, изпитала съм го на гърба си, но поне се опитайте и се настройте позитивно - и дай Боже втората чертичка скоро да се появи :)
yoanna
 
Мнения: 61
Регистриран на: 08 Мар 2012, 10:17

Re: Как по-лесно да си направим бебе?

Мнениеот Камелия » 31 Май 2012, 13:24

Днес прочетох в една статия, че за да искате да си направите по-лесно бебе трябва да пиете повече черен чай. Не знам дали наистина би подействало това и дали ще има някакъв ефект, но смятам да пробвам, ако не ми помогне, поне няма да ми навреди.
Камелия
 
Мнения: 183
Регистриран на: 27 Мар 2012, 14:56

Re: Как по-лесно да си направим бебе?

Мнениеот tochica » 08 Юни 2012, 11:32

Със сигурност е необходимо много спокойствие. Много жени зачеват, докато са на почивка с любимия си - тогава съзнанието им е освободено от всякакви тревоги, а напрежението не присъства сред вещите в куфара. Летните почивки вече са в разгара си, така че запрятайте ръкави и се захващайте за работа ;) Успех на всички, желаещи да бременеят!

summer time.jpeg
summer time.jpeg (6.54 KiB) Прегледано 41346 пъти
tochica
 
Мнения: 40
Регистриран на: 10 Май 2012, 15:24

Re: Как по-лесно да си направим бебе?

Мнениеот Снежана » 13 Юни 2012, 16:55

yoanna написа:Да споделя и аз малко опит по темата ;) Мисионерската поза е правилната при забременяване, стига матката де не е обърната - тогава жената трябва да е по корем. Една приятелка се сблъска с подобен "проблем" и много се беше притеснила, но при прегледа се установи единствено това и ги посъветваха да сменят позата именно по този начин. Сега вече се радват на 2-годишния си син :) Другото, което може да се направи е да се сложи възглавница под таза на жената - хем ще се избегне изтичането на сперма, хем удоволствието ще е много по-голямо. Препоръчително е след половия акт жената да не става от леглото /или мястото, където са правили секс :lol: / и да се завие, за да е на топло. Чувала съм и за лубрикант, който подпомага забременяването, но никога не съм използвала. Ако някой се е възползвал от услугите му - нека пише. Най-важното според мен е да сте спокойни и да не мислите постоянно за това, защото когато бебеправенето е идея фикс, много често не се получава. Знам, че е трудно, изпитала съм го на гърба си, но поне се опитайте и се настройте позитивно - и дай Боже втората чертичка скоро да се появи :)

Не мисля, че позата е от кой знае какво значение така или иначе спермата се изхвърля във влагалището, но що се отнася до леженето след това съм напълно съгласна. Със сигурност обаче няма да стане от първия път, така, че не се отчайвайте и опитвайте. Не мислете, че правите бебе, просто правете класическа любов и всичко ще е наред.
Снежана
 
Мнения: 153
Регистриран на: 09 Май 2012, 08:58

Re: Как по-лесно да си направим бебе?

Мнениеот ДоРеМи » 15 Юни 2012, 10:52

За съжаление няма точна рецепта, която да ни упъти как по-лесно да си направим бебе. Дори и да изпишем 100 страници с различни методи, няма гаранция, че ако действат при едни, то непременно ще действат и при други. Носят се много митове и легенди - за най-подходяща поза, за лежане след секс, за това, че ако жената изпита оргазъм след попадане на семенната течност във влагалището й шанса да забременее е много по-голям и т.н. Няма научни доказателства за нито едно от твърденията споменати по-горе :idea: Ако искате да имате бебе, от първостепенно значение е да правите секс 2 дена преди овулация и в самия ден, тоест най-големия шанс да забременеете съществува в 3 дена от месеца! Ако опитите продължават повече от година, най-добре се обърнете към специалист в тази област.
ДоРеМи
 
Мнения: 40
Регистриран на: 14 Юни 2012, 16:35

Re: Как по-лесно да си направим бебе?

Мнениеот the princess » 20 Авг 2012, 13:57

До сега вярвах, че най-важното от всичко е да уцелиш периода на овулация, но сега като прочетох една статия се убедих, че и хубавото време е от значение. Слънцето както вече знаете спомага за производството на витамин Д в организма, който балансира половите хормони при жената и увеличава броя на сперматозоидите при мъжа. Така,че двойките, които искат да си направят бебе трябва да стоят повече на слънце.
the princess
 
Мнения: 117
Регистриран на: 13 Мар 2012, 10:30

Re: Как по-лесно да си направим бебе?

Мнениеот Камелия » 04 Сеп 2012, 13:47

От няколко месеца чета кое, как и кога трябва да се направи за да се радваме на бебче. Изчислила съм си овулацията и правенето започна. Пробваме всеки ден, с най - различни пози.Остава само да видим дали всичко това ще даде резултат. Стискайте палци.Толкова много го искаме, че не знам как ще изчакаме 9 месеца :lol:
Камелия
 
Мнения: 183
Регистриран на: 27 Мар 2012, 14:56

Re: Как по-лесно да си направим бебе?

Мнениеот Ваня_13 » 06 Сеп 2012, 12:17

ДоРеМи написа:За съжаление няма точна рецепта, която да ни упъти как по-лесно да си направим бебе. Дори и да изпишем 100 страници с различни методи, няма гаранция, че ако действат при едни, то непременно ще действат и при други. Носят се много митове и легенди - за най-подходяща поза, за лежане след секс, за това, че ако жената изпита оргазъм след попадане на семенната течност във влагалището й шанса да забременее е много по-голям и т.н. Няма научни доказателства за нито едно от твърденията споменати по-горе :idea: Ако искате да имате бебе, от първостепенно значение е да правите секс 2 дена преди овулация и в самия ден, тоест най-големия шанс да забременеете съществува в 3 дена от месеца! Ако опитите продължават повече от година, най-добре се обърнете към специалист в тази област.

Напълно съм съгласна с теб, ако твърдо сте решили да имате бебе изчислете си овулацията и правете често секс.Но не с едничката мисъл,че в момента зачевате живот. Смятам,че ако всичко е наред след десетия дванадесетия ден от цикъла можете да заченете бебе.Успех на всички!
Ваня_13
 
Мнения: 140
Регистриран на: 18 Юни 2012, 13:59

Re: Как по-лесно да си направим бебе?

Мнениеот Светла Христова » 07 Сеп 2012, 15:16

Има два наистина сигурни и изпитани начина: температурния и тестовия. Температурния се прави въз основа на измерената базална температура ( в дупето) всяка сутрин веднага след събуждане, когато температурата се повиши до 37 значи сте в овулация. Съществуват тестове за определяне на овулацията, подобни са на тези, с които се отчита бременност. Мога да твърдя , че те също са надеждни.
Светла Христова
 
Мнения: 23
Регистриран на: 07 Сеп 2012, 15:05

Следваща

Назад към Бременност, раждане и майчинство

Кой е на линия

Потребители разглеждащи този форум: 0 регистрирани и 3 госта