изтриване на зъбите

изтриване на зъбите

Мнениеот BlueObsession » 10 Май 2012, 00:54

Здравейте .На 19 години съм. Наскоро , докато си разглеждах зъбите забелязах нещо - имам изтриване , не мога да преценя в каква степен е , повече си личи при кучешките зъби . Още не съм ходила на лекар. Искам да чуя мнения от хора с такъв проблем , как са се справили с него.Забелазвам наскоро също , че като говоря понякога някои от долните ми зъби се удрят леко в горните - дали това не подпомага изтриването ?
BlueObsession
 

Re: изтриване на зъбите

Мнениеот mecana » 10 Май 2012, 08:54

Здравей, според мен първо трябва на отидеш на стоматолог, за да се изясни причината за изтриването на зъбите конкретно в твоя случай. При мен например, кътниците са по-засегнати, което е нормално, защото основно с тях се дъвче, а ти казваш, че при кучешките ти зъби е по-изразено... А и щом си забелязала, че има допир между зъбите докато говориш, най-вероятно проблема може да се разреши с брекети, които да ги подредят така, че да не си пречат. След прегледа, стоматолога вече ще ти даде предложения как да се действа по-натам.
mecana
 
Мнения: 115
Регистриран на: 20 Апр 2012, 16:46

Re: изтриване на зъбите

Мнениеот BlueObsession » 10 Май 2012, 10:46

Забравих да спомена ,че в момента ми растат и мъдреци и са излезнали до едно ниво.
BlueObsession
 

Re: изтриване на зъбите

Мнениеот Снежана » 10 Май 2012, 12:42

BlueObsession написа:Здравейте .На 19 години съм. Наскоро , докато си разглеждах зъбите забелязах нещо - имам изтриване , не мога да преценя в каква степен е , повече си личи при кучешките зъби . Още не съм ходила на лекар. Искам да чуя мнения от хора с такъв проблем , как са се справили с него.Забелазвам наскоро също , че като говоря понякога някои от долните ми зъби се удрят леко в горните - дали това не подпомага изтриването ?

Според мен имаш зъбна абразия и може да прочетеш повече в темата :Зъбна абразия
Снежана
 
Мнения: 153
Регистриран на: 09 Май 2012, 08:58

Re: изтриване на зъбите

Мнениеот BlueObsession » 15 Май 2012, 20:53

а можете ли да ми препоръчате специалист в Пловдив , който се занимава такива проблеми като зъбна абразия , да извършва също художествена реставрация
BlueObsession
 

Re: изтриване на зъбите

Мнениеот aninka » 16 Май 2012, 10:41

Позаинтересувах се от художествената реставрация на зъби, защото ми стана интересно... В българия има специалисти, които се занимават с нея, но са малко, тъй като се изисква специално обучение и специфично оборудване на стоматологичния кабинет. Всъщност чрез художествената реставрация на зъби се възстановяват техните дефекти - форма, цвят, разстояние между зъбите и т.н. Трайността на тази естетична процедура е 10-12 години, което никак не е малко. След като изтекат е хубаво да се посети отново стоматолог за евентуално подновяване или преработка. На мен също ще ми е интересно в кои градове има такива специалисти :roll:
aninka
 
Мнения: 100
Регистриран на: 08 Мар 2012, 10:15

Re: изтриване на зъбите

Мнениеот SunFlower » 16 Май 2012, 13:01

aninka написа:Позаинтересувах се от художествената реставрация на зъби, защото ми стана интересно... В българия има специалисти, които се занимават с нея, но са малко, тъй като се изисква специално обучение и специфично оборудване на стоматологичния кабинет. Всъщност чрез художествената реставрация на зъби се възстановяват техните дефекти - форма, цвят, разстояние между зъбите и т.н. Трайността на тази естетична процедура е 10-12 години, което никак не е малко. След като изтекат е хубаво да се посети отново стоматолог за евентуално подновяване или преработка. На мен също ще ми е интересно в кои градове има такива специалисти :roll:

Много интересно, след като прочетох това направих асоциация с перфектните зъби на актьорите, най-вероятно на това се дължат идеално белите им и прави зъби. Искам обаче да попитам колко струва тази процедура тъй като не ми се вярва да е по джоба на всеки! Има ли гаранция, че през тези 10-12 години няма да се орони нещо от зъба или да потъмнее и т.н?
Аватар
SunFlower
 
Мнения: 83
Регистриран на: 24 Фев 2012, 14:36

Re: изтриване на зъбите

Мнениеот boncho green » 17 Май 2012, 17:04

При всички случаи тази реставрация не е перманентна. Като всяка стоматологична интервенция с "декоративна" цел, тази също, по всяка вероятност, се прави през определен период от време. Това е кофтито - бавно, но сигурно съсипване на естествения зъбен емайл, за което, разбира се, се плаща и съответната цена в преносен и буквален смисъл. Зъболекарите са на път да станат като пластичните хирурзи - вместо да оправят сериозни здравословни проблеми, те задоволяват капризите на някои хора, породени от излишна суета. Един съвет от мен - гледай зъбите ти да са здрави, почиствай ги, ходи редовно на зъболекар и забрави за газираните напитки.
boncho green
 
Мнения: 67
Регистриран на: 09 Май 2012, 17:24

Re: изтриване на зъбите

Мнениеот miki » 18 Май 2012, 16:05

boncho green написа:При всички случаи тази реставрация не е перманентна. Като всяка стоматологична интервенция с "декоративна" цел, тази също, по всяка вероятност, се прави през определен период от време. Това е кофтито - бавно, но сигурно съсипване на естествения зъбен емайл, за което, разбира се, се плаща и съответната цена в преносен и буквален смисъл. Зъболекарите са на път да станат като пластичните хирурзи - вместо да оправят сериозни здравословни проблеми, те задоволяват капризите на някои хора, породени от излишна суета. Един съвет от мен - гледай зъбите ти да са здрави, почиствай ги, ходи редовно на зъболекар и забрави за газираните напитки.

Ако зъбът е изхабен или счупен, това си е доста добра алтернатива стига да ти е по джоба. А пломбите колкото и да са скъпи, също имат някакъв срок на годност. При амалгамите е по-дълъг, но полимерните пломби знам, че трябва да се подменят на... да не ви излъжа, че не помня точно годините, но в тях се развиват някакви бактерии и задължително подлежат на смяна. Ако Господ не ме е дарил с красива усмивка, защо да не я придобия, ако имам финансовата възможност за това :roll:
miki
 
Мнения: 80
Регистриран на: 08 Мар 2012, 10:19


Назад към Мнения и въпроси на читатели, свързани със стоматологични заболявания

Кой е на линия

Потребители разглеждащи този форум: 0 регистрирани и 0 госта

cron