BlueObsession написа:Здравейте .На 19 години съм. Наскоро , докато си разглеждах зъбите забелязах нещо - имам изтриване , не мога да преценя в каква степен е , повече си личи при кучешките зъби . Още не съм ходила на лекар. Искам да чуя мнения от хора с такъв проблем , как са се справили с него.Забелазвам наскоро също , че като говоря понякога някои от долните ми зъби се удрят леко в горните - дали това не подпомага изтриването ?
aninka написа:Позаинтересувах се от художествената реставрация на зъби, защото ми стана интересно... В българия има специалисти, които се занимават с нея, но са малко, тъй като се изисква специално обучение и специфично оборудване на стоматологичния кабинет. Всъщност чрез художествената реставрация на зъби се възстановяват техните дефекти - форма, цвят, разстояние между зъбите и т.н. Трайността на тази естетична процедура е 10-12 години, което никак не е малко. След като изтекат е хубаво да се посети отново стоматолог за евентуално подновяване или преработка. На мен също ще ми е интересно в кои градове има такива специалисти
boncho green написа:При всички случаи тази реставрация не е перманентна. Като всяка стоматологична интервенция с "декоративна" цел, тази също, по всяка вероятност, се прави през определен период от време. Това е кофтито - бавно, но сигурно съсипване на естествения зъбен емайл, за което, разбира се, се плаща и съответната цена в преносен и буквален смисъл. Зъболекарите са на път да станат като пластичните хирурзи - вместо да оправят сериозни здравословни проблеми, те задоволяват капризите на някои хора, породени от излишна суета. Един съвет от мен - гледай зъбите ти да са здрави, почиствай ги, ходи редовно на зъболекар и забрави за газираните напитки.
Назад към Мнения и въпроси на читатели, свързани със стоматологични заболявания
Потребители разглеждащи този форум: 0 регистрирани и 0 госта