Как да се избавим от досадното хъркане?

Витамини и минерали, диетични и други храни - всичко, което допринася за добрия външен вид и перфектно здраве.

Как да се избавим от досадното хъркане?

Мнениеот ceciii » 16 Май 2012, 11:04

Хайде и аз да се подредя за съвет :) Момичета, вашите мъже хъркат ли? Защото моя е направо като дъскорезница :lol: Събудя ли се през нощта и край, повече не мога да мигна или трябва да се преместя в хола, но и там го чувам. Сменили сме сигурно 10 вида възглавници - вече нямам място в гардеробите за тях. Ходи на лекар, който не установи здравна причина за нощното му хъркане. Споделяйте как се справяте с досадния шум, защото поне една вечер искам да се наспя на спокойствие до мъжа си. Не искам да спя в друга стая, не мисля че е здравословно за семейните ни отношения, така че приемам всякакви съвети :roll:

snoring.jpeg
snoring.jpeg (5.39 KiB) Прегледано 3766 пъти
ceciii
 
Мнения: 27
Регистриран на: 09 Мар 2012, 09:43

Re: Как да се избавим от досадното хъркане?

Мнениеот bobito » 16 Май 2012, 13:11

Моят мъж хърка от време на време, но за кратко и не е нещо непоносимо, но виж баща ми е друга тема на разговор :lol: Той наистина се чува чак в другата стая. Щом не е от възглавницата, опитайте със спрея Snoreeze против хъркане - пръска се в гърлото и определено има ефект ;)

snoreeze-spray.jpeg
snoreeze-spray.jpeg (1.24 KiB) Прегледано 3751 пъти
bobito
 
Мнения: 84
Регистриран на: 17 Апр 2012, 14:22

Re: Как да се избавим от досадното хъркане?

Мнениеот teddy » 16 Май 2012, 17:04

bobito написа:Моят мъж хърка от време на време, но за кратко и не е нещо непоносимо, но виж баща ми е друга тема на разговор :lol: Той наистина се чува чак в другата стая. Щом не е от възглавницата, опитайте със спрея Snoreeze против хъркане - пръска се в гърлото и определено има ефект ;)


Има и лепенки на същата фирма, които се слагат на носа и облекчават дишането. Аз също си похърквах докато бях бременна, но не съм използвала никакви помощни средства, ама той и мъжа ми не се оплаквал - по-скоро се забавляваше с мен :mrgreen:
teddy
 
Мнения: 177
Регистриран на: 06 Мар 2012, 13:14

Re: Как да се избавим от досадното хъркане?

Мнениеот nikita » 17 Май 2012, 09:32

И моичкия си похъркваше като змей, но взехме мерки още докато бях бременна. Няма как бебата да спи, а той да ми хъркоти до нея и да вземе да я събуди :mrgreen: Посетихме няколко лекарски кабинета и на повечето места ни предлагаха интервенция, която изгаря носната лигавица :shock: Естествено не се съгласихме, защото състоянието на мъжа ми не е толкова трагично, а и тази лигавица, за да е там, значи има причина :roll: Един единствен лекар го посъветва да отслабне малко и да спре цигарите :idea: Това беше решението за нас :) Сега от време на време пак го чувам, но далеч не хърка както хъркаше преди, а и не дава излишни пари за пустите му цигари :mrgreen:
nikita
 
Мнения: 66
Регистриран на: 30 Мар 2012, 16:46

Re: Как да се избавим от досадното хъркане?

Мнениеот miki » 18 Май 2012, 15:34

Нека изброим и някои причини, предизвикващи досадното хъркане:
1. Наднормено тегло, тъй като качването на килограми предизвиква стесняване на горните дихателни пътища.
2. Дишане с отворена уста, докато спим.
3. Димът от цигари предизвиква набъбване на дихателните пътища, като ги стеснява и също предизвиква хъркане.
4. По-често хъркаме, ако спим по гръб и е достатъчно само да променим позата на сън
Ако вашето хъркане не е следствие от гореизброените причини, е добре да си обърнете внимание и да се лекувате. Имайте предвид обаче, че голяма част от операциите, които се правят в случая имат ефективност 2-3 години и проблема отново се завръща.
miki
 
Мнения: 80
Регистриран на: 08 Мар 2012, 10:19

Re: Как да се избавим от досадното хъркане?

Мнениеот VIVI » 19 Май 2012, 09:32

Каква всъщност е причината да хъркаме? По време на сън мускулите на гърлото се отпускат и започват да вибрират, поради по-голямата скорост на въздуха, а ако има нещо, което пречи или блокира пътя на въздуха от носа до гласните струни...
Вместо да изнасяте симфонии през нощта, пейте през деня ;) Пеейки ще упражнявате всички мускули на гърлото си и така по-малко ще се отпускат по време на сън.

snore.jpg
snore.jpg (12.15 KiB) Прегледано 3687 пъти
VIVI
 
Мнения: 63
Регистриран на: 07 Мар 2012, 16:02

Re: Как да се избавим от досадното хъркане?

Мнениеот oho-boho » 21 Май 2012, 14:06

А замисляли ли сте се за ароматерапия? Чела съм за комбинация от етерични масла, която успокоява и нормализира съня. Нали има едни лампи за ароматерапия, в които се поставя чаена свещичка, а отгоре се налива вода, в която се капват ароматни масла. Свещичката нагрява водата и аромата се разнася из цялата стая. Комбинацията против хъркане е мента, лавандула, евкалипт, розмарин и мащерка. Същата комбинация от етерични масла действа благоприятно върху кашлица, настинка или главоболие.

aromaterapia.jpeg
aromaterapia.jpeg (12.21 KiB) Прегледано 3659 пъти
oho-boho
 
Мнения: 46
Регистриран на: 24 Апр 2012, 15:58

Re: Как да се избавим от досадното хъркане?

Мнениеот Forman » 23 Май 2012, 16:05

Аз лично не хъркам, само малко в началото като заспя, естествено не съм се чувал сам, а съпругата ми каза, но имам приятели, които хъркат зверски. Я дайте идеи как да се справим с досадното хъркане на приятелите, особено когато отидем на почивка с тях. Все пак искаме да си починем нали?
Аватар
Forman
 
Мнения: 199
Регистриран на: 16 Ное 2011, 09:46

Re: Как да се избавим от досадното хъркане?

Мнениеот aninka » 05 Юни 2012, 13:41

Хъркането може да се превърне в сериозен здравен проблем, ако не му обърнете внимание навреме :idea: Направо бях шокирана, когато разбрах, че годишно около 3 000 души умират спейки от задушаване :shock: Заболяването се нарича сънна апнея. Хъркането понякога може да е сериозен сигнал за влошеното ни здравословно състояние и не би трябвало да ги отминаваме като показател.
Чела съм, че при приемането на 1 с.л. растително масло преди сън, може да се постигне значително подобрение стига да сме постоянни в това, което правим. Лечението продължава около 6 месеца и изисква много търпение и постоянство, но пък е безвредно и има ефект.
aninka
 
Мнения: 100
Регистриран на: 08 Мар 2012, 10:15

Re: Как да се избавим от досадното хъркане?

Мнениеот yoanna » 13 Юни 2012, 10:23

Наскоро четох, че се правят лазерни операции, които успешно се справят с хъркането, но само ако се дължи на слабост на мекото небце.
А знаете ли, че в „Книгата на световните рекорди” Гинес е записано най-шумното хъркане, което е достигнало 93 децибела :shock: Представете си за какъв шум става въпрос, щом допустимия шум за града е 60 децибела и оттам нагоре се счита за шумозамърсяване :shock:
За щастие вкъщи няма хъркащи, но ако имаше, щяхме да търсим разрешение на проблема :roll: Ако човек не спи пълноценно, няма как да е пълноценен през деня и в работата, която върши.
yoanna
 
Мнения: 61
Регистриран на: 08 Мар 2012, 10:17

Следваща

Назад към Хранителни добавки и биопродукти

Кой е на линия

Потребители разглеждащи този форум: 0 регистрирани и 0 госта