Как да запазим свежия си дъх?

Иновативни продукти, аксесоари и други нестандартни решения за здраве и красота.

Как да запазим свежия си дъх?

Мнениеот bobito » 18 Май 2012, 10:50

Хайде сега да споделим трикове и рецепти за свеж дъх :mrgreen: Успявате ли да го запазите през целия ден и как? Сутрин и вечер е ок, четката и пастата за зъби си казват думата, но през деня, когато сме навън - в офиса, на заведение или разходка :roll: Дъвките са част от решението, но не може постоянно да са ти в устата, най-малкото не е приятно за събеседника отсреща. Споделяйте, за да черпим идеи един от друг ;)

images.jpeg
images.jpeg (6.51 KiB) Прегледано 4005 пъти
bobito
 
Мнения: 84
Регистриран на: 17 Апр 2012, 14:22

Re: Как да запазим свежия си дъх?

Мнениеот palechka » 18 Май 2012, 11:25

Наистина е много неприятно, когато разговаряш с някой и да усещаш лошия му дъх :? Според мен, ако дъхът е лош, е по-добре да се открие първо причината за това - развален зъб, проблеми с венците или стомаха и т.н., и да се действа за нейното отстраняване. А ако просто искаме да освежим дъха си за конкретния момент, продават лентички, които залепват на небцето ти и се разтапят. Имат ментов вкус и са доста силнички :mrgreen:
palechka
 
Мнения: 67
Регистриран на: 09 Мар 2012, 09:31

Re: Как да запазим свежия си дъх?

Мнениеот oho-boho » 18 Май 2012, 13:41

Много ми е кофти, когато вечерта си хапна ястие подправено с чесън и на сутринта в устата ми е... ужас направо :mrgreen: Естествено, измила съм си зъбите преди да легна, но въпреки това усещането е доста неприятно. Как действам - ако имам подръка свеж магданоз сдъвквам няколко листенца или пък схрусквам зрънце кафе. Иначе са ме черпили с такава лентичка, която освежава дъха и сега се замислям дали не са ми намеквали нещо :lol:
oho-boho
 
Мнения: 46
Регистриран на: 24 Апр 2012, 15:58

Re: Как да запазим свежия си дъх?

Мнениеот miki » 18 Май 2012, 15:16

oho-boho написа:Много ми е кофти, когато вечерта си хапна ястие подправено с чесън и на сутринта в устата ми е... ужас направо :mrgreen: Естествено, измила съм си зъбите преди да легна, но въпреки това усещането е доста неприятно. Как действам - ако имам подръка свеж магданоз сдъвквам няколко листенца или пък схрусквам зрънце кафе. Иначе са ме черпили с такава лентичка, която освежава дъха и сега се замислям дали не са ми намеквали нещо :lol:

Има капсулки, които се пият точно в такива случаи и неутрализират лошия дъх следствие от консумация на чесън, лук, риба, цигари и т.н. Мъжа ми си беше купил такива, защото цигарата не слизаше от устата му и това няма как да не се отрази на дъха... Освен, че освежават дъха, капсулите Интерфреш подобряват и храносмилането, и се грижат за премахването на проблема, а не за неговото моментно прикриване, каквото правят дъвките и ментовите бонбони.

svejo.jpg
svejo.jpg (41.6 KiB) Прегледано 3934 пъти
miki
 
Мнения: 80
Регистриран на: 08 Мар 2012, 10:19

Re: Как да запазим свежия си дъх?

Мнениеот marto » 19 Май 2012, 13:55

Пушач съм и определено това се отразява на дъха ми. Четката и пастата за зъби са ясни, а и водата за уста, но винаги в себе си имам освежител, защото наистина не е приятно някой да стои срещу теб и да ти джвака насреща. Тези капсулки не съм ги виждал, но не съм и знаел, че ги има, така че ще се позаинтересувам в аптеката до нас :roll:
marto
 
Мнения: 42
Регистриран на: 09 Мар 2012, 09:39

Re: Как да запазим свежия си дъх?

Мнениеот elena » 21 Май 2012, 11:45

Ако искате да запазите свежия си дъх, трябва да пиете повече вода през деня :roll: Сигурно вече се питате - Защо? И аз първосигнално реагирах така, но има правдоподобно обяснение. Водата изгонва всички отрови от нашия организъм :idea: Чрез нея се отделят токсините и всички вредни вещества, които биха повлияли негативно на свежия ни дъх, особено ако се пие топла. Естествено, ако има друг, здравословен проблем, водата няма как да ни помогне :idea:

water.jpeg
water.jpeg (6.33 KiB) Прегледано 3911 пъти
elena
 
Мнения: 76
Регистриран на: 09 Мар 2012, 09:28

Re: Как да запазим свежия си дъх?

Мнениеот eleonora » 28 Май 2012, 16:27

Ще запазим свежия дъх като на първо място поддържаме добра лична хигиена. Хубаво е зъбите да се мият след всяко хранене или поне два пъти на ден - сутрин и вечер. Не пропускайте да изчеткате и езика :idea: Ако нямате четка и паста за зъби под ръка през деня, имайте винаги дъвки без захар в себе си, които да дъвчите 10 минути след хранене. Друг вариант е да изплакнете устата обилно с вода или да сдъвчите няколко листенца магданоз. Водата за уста и конецът за зъби също трябва да имат своето място на рафта в банята. Ако не спазваме добра устна хигиена, каквото и да правим, няма как да имаме свеж дъх, а нещо, което ни липсва няма как да запазим :roll:
Освежаващите спрейове за уста, лентички и т.н. са само временно решение на проблема с лошия дъх.

Fresh breath.jpg
Fresh breath.jpg (6.47 KiB) Прегледано 3888 пъти
eleonora
 
Мнения: 66
Регистриран на: 28 Мар 2012, 10:04

Re: Как да запазим свежия си дъх?

Мнениеот aninka » 05 Юни 2012, 13:28

Най-честата причина за появата на лош дъх е неспазването на добра хигиена в устната кухина. Понякога четката и пастата за зъби не са достатъчни и трябва да добавим конец за зъби и вода за уста към ежедневната грижа за здравето на нашите венци и зъби. Друга причина за лошия дъх, който ви тормози могат да бъдат и редица заболявания - на дихателните пътища, стомаха, белия дроб и т.н.
Има ли рецепта, която може да подобри значително дъха ни? Да, отвара от дъбови кори, която се приготвя по следния начин - 1 с.л. дъбови кори се залива с 1 ч.ч. вряла вода, след което се поставя на котлона на водна баня за около половин час. Отварата се прецежда и с нея изплаквате устата 3 пъти на ден. Освен, че ще освежите дъха си, ще заздравите венците си и ще почистите повърхността на сливиците, които са източник на множество инфекции, а те от своя страна също биха могли да ви помогнат да се сдобиете с лош дъх.
aninka
 
Мнения: 100
Регистриран на: 08 Мар 2012, 10:15

Re: Как да запазим свежия си дъх?

Мнениеот yoanna » 13 Юни 2012, 10:09

Много е неприятно да усещаш лошия вкус в устата си и да знаеш, че дъхът ти мирише :? Това ни пречи да общуваме свободно с околните, да не говорим за интимните моменти... Освен методите изброени по-горе, ще добавя, че консумацията на кисело мляко също способства за неутрализиране на лошия дъх :idea: Пробиотиците, намиращи се в него, унищожават бактериите и средата за тяхното развитие. Друга домашна рецепта, която ще ви избави от лошия дъх е редовната гаргара с мед и канела, разтворени в малко вода.

BG-Yogurt.jpeg
BG-Yogurt.jpeg (4.15 KiB) Прегледано 3826 пъти
yoanna
 
Мнения: 61
Регистриран на: 08 Мар 2012, 10:17

Re: Как да запазим свежия си дъх?

Мнениеот ДоРеМи » 15 Юни 2012, 10:10

Красивата усмивка и свежия дъх можем да поддържаме чрез един много простичък и евтин, но за сметка на това ефективен метод :D Студено пресован зехтин /extra virgin/ - това е истината ;) Сигурно много от вас са шашнати, но бъдете сигурни, че ако сутрин се жабурите по 15 минути с него, зъбите ви ще станат няколко тона по-бели и ще забравите за лошия дъх, и неприятните последици от него!

zehtin.jpeg
zehtin.jpeg (4.52 KiB) Прегледано 3823 пъти
ДоРеМи
 
Мнения: 40
Регистриран на: 14 Юни 2012, 16:35

Следваща

Назад към Иновативни продукти и аксесоари

Кой е на линия

Потребители разглеждащи този форум: 0 регистрирани и 3 госта