Уред за премахване на кърлежи - Нимфия

Апарати, аксесоари и уреди с медицинска или козметична употреба - задайте своя въпрос и вижте повече мнения.

Уред за премахване на кърлежи - Нимфия

Мнениеот roxy » 04 Юни 2012, 12:02

Знаете ли, че наскоро попаднах на един много интересен уред, чрез който се премахват кърлежи? Използва се за хора и не е подходящ за домашни любимци. Мисля да го купя и да го нося с нас, когато сме на излет или почивка, за да мога да реагирам на място. Естествено ще потърсим и лекар след евентуално ухапване от кърлеж, но поне ще го извадим по безопасен начин и ще намалим риска от заразяване с лаймска болест или друга болест, която пренасят. Притеснявам се най-вече заради малкия, защото е неконтролируем като всяко едно дете и все гази из разни треволяци...
Та въпроса ми е дали сте попадали на подобен уред и знаете ли дали лесно се използва?
roxy
 
Мнения: 37
Регистриран на: 04 Юни 2012, 11:19

Re: Уред за премахване на кърлежи - Нимфия

Мнениеот nikita » 04 Юни 2012, 14:00

Моята мома е още малка и се вози в количка, но въпреки това се ужасявам от кърлежи и всякакви подобни насекоми, които пренасят зарази :? Не съм виждала този уред за премахване на кърлежи, но не бих го използвала за беба, а със сигурност ще прибегна до лекарска намеса. Виж за нас е добър вариант, защото няма да мъкна пинсети, спиртове, памуци и т.н. Обичаме да ходим на разходка сред природата, така че определено ще ни свърши работа :roll:
nikita
 
Мнения: 66
Регистриран на: 30 Мар 2012, 16:46

Re: Уред за премахване на кърлежи - Нимфия

Мнениеот rony_80 » 04 Юни 2012, 15:56

Момичета, постнете снимка на продукта и ако може някой да обясни как точно се борави с него :roll: Нещо не мога да си представя как се вадят кърлежи с уред. Аз знам, че се хваща с пинсета и се завърта обратно на часовниковата стрелка, но това е за животните. Имала съм куче и татко го пощеше вкъщи, но все си мисля, че ако човек е ухапан от кърлеж е по-добре да посети болница, а не да се експериментира.
rony_80
 
Мнения: 56
Регистриран на: 09 Мар 2012, 09:25

Re: Уред за премахване на кърлежи - Нимфия

Мнениеот aninka » 05 Юни 2012, 13:13

Ето това успях да изнамеря и както се вижда от снимката, уреда Нимфиа образува примка около хобота на кърлежа, а металната жичка е много по-тънка от пинсетите и няма опасност да го смачка. Най-много успя да ме грабне факта, че е особено подходящ за деца.

Nimfia.jpeg
Nimfia.jpeg (7.28 KiB) Прегледано 4214 пъти
aninka
 
Мнения: 100
Регистриран на: 08 Мар 2012, 10:15

Re: Уред за премахване на кърлежи - Нимфия

Мнениеот biboianka » 11 Юни 2012, 15:39

Вчера ме захапа кърлеж. Отидох в Пирогов да го извадят, платих си 25 лв. за ваденето, въпреки че всеки месец чинно си плащам здравните осигуровки.... Та в Пирогов кърлежа беше отстранен чрез завъртане по посока обратна на часовниковата стрелка - метод, който тук с рекламата на устройството отричат!!! Може ли да се вярва на това. Ако този метод със завъртането не е правилен, защо го практикуват медицинските кадри и не са ли те най добре запознати с това кое е правилно и кое не???? И ако това е уред, одобрен от медици, защо те не го използват????
Аз мислех да си взема Нимфия, но сега се двоумя.
biboianka
 
Мнения: 1
Регистриран на: 11 Юни 2012, 15:31

Re: Уред за премахване на кърлежи - Нимфия

Мнениеот peter pan » 11 Юни 2012, 15:57

biboianka написа:Вчера ме захапа кърлеж. Отидох в Пирогов да го извадят, платих си 25 лв. за ваденето, въпреки че всеки месец чинно си плащам здравните осигуровки.... Та в Пирогов кърлежа беше отстранен чрез завъртане по посока обратна на часовниковата стрелка - метод, който тук с рекламата на устройството отричат!!! Може ли да се вярва на това. Ако този метод със завъртането не е правилен, защо го практикуват медицинските кадри и не са ли те най добре запознати с това кое е правилно и кое не???? И ако това е уред, одобрен от медици, защо те не го използват????
Аз мислех да си взема Нимфия, но сега се двоумя.

Не мисля, че има вариант лекарските кабинети да се снабдят с подобни уреди, освен, ако не си ги закупят лично, което много ме съмнява. Доколкото успях да се запозная с уреда, той е единствения признат като такъв от Института Робърт Кох, Германия.
peter pan
 
Мнения: 25
Регистриран на: 06 Юни 2012, 12:43

Re: Уред за премахване на кърлежи - Нимфия

Мнениеот yoanna » 13 Юни 2012, 10:28

Не бих посмяла да махна кърлеж от детето си, каквито и инструменти да имам под ръка. Ами, ако не направя нещо както трябва? Ако кърлежа се разкъса и главата му остане вътре? Отивам до най-близката болница и това е :idea: Не мога да рискувам здравето на детето си! Като си помисля само колко болести пренасят и ми става лошо. От друга страна, ако няма болнично заведение в близост? Може би пък е някакво решение, не знам...
yoanna
 
Мнения: 61
Регистриран на: 08 Мар 2012, 10:17

Re: Уред за премахване на кърлежи - Нимфия

Мнениеот bisertaskov » 12 Юли 2012, 23:25

Не мисля че е добра идея да се премахва кърлеж в домашни условия,винаги има риск да си докараш по сериозни главоболия по добре лекар да го извърши както и да го вади е наясно после с останалата раничка и ще вземе адекватни мерки докато вкъщи е невъзможно.Кърлеж ми се беше забил на врата и сам си го извадих,после получих някакво възпаление и почти цял месец ходих с превръзка на врата в най голямата жега.Е размина ми се но сега не бих си извадил кърлеж сам по добре в спешния център.Уреда може да е добър но в добри и опитни ръце.
Дръж главата си ниско наведена (скромност), очите да гледат високо (амбиция), устата затворена (спокойствие); изгради себе си върху синовно уважение и помагай на другите.
bisertaskov
 
Мнения: 588
Регистриран на: 23 Мар 2011, 10:22

Re: Уред за премахване на кърлежи - Нимфия

Мнениеот teddy » 29 Юли 2012, 11:56

Не бих се престрашила да вадя кърлежи сама, независимо, че има одобрен уред за това :idea: Да не говорим пък, ако е на дъщеря ми. Задължително използвам репелент, а ако се случи някой от нас да има кърлеж, си има лекарски кабинети, в които отстраняването им ще е най-безопасно.
teddy
 
Мнения: 177
Регистриран на: 06 Мар 2012, 13:14

Re: Уред за премахване на кърлежи - Нимфия

Мнениеот Snejna » 26 Ное 2014, 12:30

teddy написа:Не бих се престрашила да вадя кърлежи сама, независимо, че има одобрен уред за това :idea: Да не говорим пък, ако е на дъщеря ми. Задължително използвам репелент, а ако се случи някой от нас да има кърлеж, си има лекарски кабинети, в които отстраняването им ще е най-безопасно.


Само се чудя ако сте далеч в планината да речем на хижа и колата ви е на 2 часа път и още 2 часа с кола до най-близкия град, та кърлежа колко навътре ще влезе? Иначе като оставим това, според мен е важно човек да знае как да вади кърлеж, ако точно се е захванал е супер лесно и няма нищо страшно, разбира се след това е много важно да се следи състоянието на човека, температура, гадене или каквото и да е било неразположение. Вече ако на кърлежа му се виждат само краката - едва едва и е влезнал почти целия под кожата само с лекар се действа, много ясно.
Аватар
Snejna
 
Мнения: 2566
Регистриран на: 19 Ное 2014, 16:41

Следваща

Назад към Медицински принадлежности

Кой е на линия

Потребители разглеждащи този форум: 0 регистрирани и 2 госта