Проблеми с лаенето на кучето ви,дайте ми спокоен живот .

Ако можеха да говорят, но не могат, затова нека поговорим вместо тях. Споделетe всичко за вашите домашни любимци - типични или екзотични.
Онлайн консултация с д-р Искрен Станилов и д-р Деница Русева

Проблеми с лаенето на кучето ви,дайте ми спокоен живот .

Мнениеот kikavich » 04 Юни 2012, 12:37

Прочел съм много материали ,но нито един от тях не ми беше полезен,тъй като кучето ми е руска лайка и имам проблем със неговия дразнещ лай,понякога за няма нищо той лай ли лай и не мога да си поради каква причина е това.http://safi.comuv.com/product_info.php?products_id=156
Изображение
kikavich
 
Мнения: 1
Регистриран на: 04 Юни 2012, 12:31

Re: Проблеми с лаенето на кучето ви,дайте ми спокоен живот .

Мнениеот Снежана » 04 Юни 2012, 13:17

kikavich написа:Прочел съм много материали ,но нито един от тях не ми беше полезен,тъй като кучето ми е руска лайка и имам проблем със неговия дразнещ лай,понякога за няма нищо той лай ли лай и не мога да си поради каква причина е това.http://safi.comuv.com/product_info.php?products_id=156
Изображение

Много често срещан проблем, повечето собственици на кучета си харесвам дадена порода на външен вид и вземат животното у дома без да знаят какви рискове крие едно такова съжителстване. Тази порода както и породата сибирско хъски са много шумни кучета за това не се препоръчва отглеждането им в апартаменти. Освен това тъй като породата е близка до дивите кучета, много често се случва собствениците им да се оплакват от вой по пълнолуние. Това не бива да ви притеснява, все пак кучето все още носи гените на своите прародители дори и да се родено и отраснало в града.
Снежана
 
Мнения: 153
Регистриран на: 09 Май 2012, 08:58

Re: Проблеми с лаенето на кучето ви,дайте ми спокоен живот .

Мнениеот Ваня_13 » 20 Юни 2012, 15:33

Единствения начин да се справите с проблема е да махнете кучето, тази порода кучета не са за градски условия по скоро го вържете в някой двор и няма да имате проблем от към нашественици. В апартамента е малко трудно да се гледа тази порода, единственото нещо което можете да направите е да чакате кучето ви да остарее и да се кротне само, а до тогава трябва да се научите да го търпите.
Ваня_13
 
Мнения: 140
Регистриран на: 18 Юни 2012, 13:59

Re: Проблеми с лаенето на кучето ви,дайте ми спокоен живот .

Мнениеот murmoranka » 25 Мар 2014, 13:14

Пробва ли се да го развеждаш по на често? Даже ако имаш как и тичай с него, като е уморен и си е изкарал енергията няма да се занимава да лае по ТВ-то да кажем :)
Аз на моите дяволчета им се карам(Спри!Не!)-кратки конанди, понякога им минава през ушите, но в повечето случай ме слушат.
Бях, ходила нааа, да кажем училище за малки кученца, и там ни казваха да ги учим на команди., като: Седни! Легни!Стани!Спри! и тн. и като извърши заръката им даваш вкусна награда. Та това което ни казваха в групата е, когато да кажем както е в твоя случай, кучето започне да лае по друго куче, кола, човек и тн. Просто му задай команди да изпълнява от вече научените от него.
Кучето трябва да знае кой е господаря и стопанина, но трябва да знае и, че е обичано, т.е. бъди строг, но не прекалявай :D
Не знам дали е кастрирано, знам от моята вет, че това помага да са по любвеобилни, кротки, прочие. Но не очаквай чудеса, моето е кастрирано и пак лаеше по съседските деца, които го дразнят с крясъците си и колелетата. Но вече след година и нещо почна да свиква.

Последното ,което се сещам е, не че предпоръчвам , но ако проблема е нетърпим.... електрошоков каишник. Включва се когато кучето си опъне шията да лае. Два-три леки шока и се кротва.Това е примерен http://www.amazon.com/PetSafe-Basic-Bark-Collar-PBC-102/dp/B0002C7FHC/ref=lp_2975339011_1_8?s=pet-supplies&ie=UTF8&qid=1395741675&sr=1-8
Начини да си запазите спокойствието има.

А да и когато Лайката те слуша -възнаграждавай с кучешки бисквитки или нещо подобно. Те от добри думи и храна най-добре се учат. Също и помага да ги привиквам при мен като не искат да дойдат, само казвам "Кокалче!" и вече са около мен и подскачат, но знаят и че ще получат.
Късмет с обучението и намирането на решение :)
murmoranka
 
Мнения: 6
Регистриран на: 25 Мар 2014, 06:35

Re: Проблеми с лаенето на кучето ви,дайте ми спокоен живот .

Мнениеот penny » 25 Мар 2014, 15:15

Леле, това с електрошоковата каишка ми изглежда доста варварско, имала съм куче като тийнейджър, но помня, че кучетата не лаят без причина, а е нормално да познаваш животинчето си и да знаеш каква е причината да се чувства дискомфортно :?
penny
 
Мнения: 498
Регистриран на: 05 Дек 2013, 15:13

Re: Проблеми с лаенето на кучето ви,дайте ми спокоен живот .

Мнениеот murmoranka » 26 Мар 2014, 01:53

Да и аз не го предпоръчвам, но в някой случай, когато стопанина няма изход е наложително. Електрошоковете са слаби , не е като да те хвърлят на съседния бордюр :) В някой общини (САЩ) е забранен прекален кучешки лай, който пречи на съседиде. Има и такива каишки, които впръскват вода. Бях ги гледала, когато моето джавкалце не се спираше, радвам се,че не стигнахме до крайност. Но повтарям , някой стопани минават през всичко и това им е последния избор, че даже и той не работи за някой :D Спокойно, каишките нямаше да са въобще на пазара , ако са опасни за здравето, за много хора космати деца :)
И съм съгласна с теб , трябва да познаваш опашатия си приятел. Но и помни кучетата като хората са си със свой характер и някой са по бурни да кажем. :)
murmoranka
 
Мнения: 6
Регистриран на: 25 Мар 2014, 06:35


Назад към Ветеринарна медицина

Кой е на линия

Потребители разглеждащи този форум: 0 регистрирани и 2 госта