На почивка в България или в чужбина?

Културно - исторически, градски, селски, планински, спа и балнеотуризъм.
Мнения, препоръки и коментари

На почивка в България или в чужбина?

Мнениеот Vladimir_Dimitrov » 04 Юни 2012, 13:52

В последните години се зароди спора къде е по-удачно човек да иде на почивка - в България или в чужбина. Това стана възможно заради нагласата на много хора, че цените в съседните Турция и Гърция например, са почти изравнени с тези по по-скъпите български курорти, както и че обслужването и отношението към клиентите в тези две държави е на много по-високо ниво.
Вие на какво мнение сте, реални ли са тези твърдения или просто това е поредното потвърждение на тезата, че българите сме склонни винаги да омаловажаваме родното и да възвеличаваме чуждото?
Vladimir_Dimitrov
 
Мнения: 4
Регистриран на: 04 Юни 2012, 13:07

Re: На почивка в България или в чужбина?

Мнениеот Teodora.G » 14 Юни 2012, 09:33

Забелязвам една тенденция измежду хората, които са привърженици на твърдението, че е по-удачно да резервираме почивката си в някоя от съседките ни - а именно, че под "почивка в България" се разбира Слънчев бряг (на морето) и Банско (в планината). :? А къде остават всички прекрасни, полу-девствени местенца, където по уникален начин са съчетани природа, атмосфера и романтика?! Малко са страните в света, които могат да се гордеят с богата славна история, море, планини в четирите посоки, множество минерални извори...а за природните феномени не смея и да говоря.
Скоро се запознах с една девойка от Разлог, която е на 26 години и все още не е ходила по българското черноморие, но пък в Гърция си ходи почти всяко лято. Странно. И малко болно. Не можеш да махнеш капаците на коня, ако той не е готов да го направи! :lol: :(
По отношение на обслужването и грижата за клиента - смея да твърдя, че най-гостоприемните и мили хора съм срещала именно в българските планини!
Истината е там, че когато имаш нещо на готово, нещо което приемаш за даденост, за вечно - губиш интерес! Има го и този момент, че сме си комплексирана нация и за (голяма) част от нас чуждото е винаги по-хубаво! :idea:
Предлагам, като за начало, да си пуснете някое клипче за България в youtube... тогава, надявам се, поне ще говорим на един език... защото някой беше казал "опознай страната си, за да я обикнеш". ;)
Teodora.G
 
Мнения: 3
Регистриран на: 14 Юни 2012, 09:08

Re: На почивка в България или в чужбина?

Мнениеот liubomira » 20 Юни 2012, 13:30

Почивала съм и в България, и в чужбина, и навсякъде съм си изкарвала прекрасно :) Според мен е по-важен човекът до теб, а не мястото, на което почиваш. България има несравнима природа и климат, но това не означава, че не трябва да се насладим и на други гледки като палми, бял пясък и синьо до неузнаваемост море. Има много красиви места по света, които мечтая да посетя и не затова, че не обичам да почивам в България, а защото ми се иска да опозная и други култури, освен нашата. Мечтата ми е да отида в Париж - градът на любовта :) Ходила съм на много места, но там все още не съм и се надявам скоро да осъществя тази своя мечта.

Parij.jpeg
Parij.jpeg (9.11 KiB) Прегледано 937 пъти
liubomira
 
Мнения: 9
Регистриран на: 18 Юни 2012, 16:35

Re: На почивка в България или в чужбина?

Мнениеот Ваня_13 » 20 Юни 2012, 16:00

Тази година съм планирала кратко море и малко планина.Смятам, че смяната на климата ще ми се отрази много добре. Приятели са ни поканили на почивка в Слънчев бряг и за няколко дена ще се потопим в нощния живот на този курорт, а после ще се насладим на спокойствието на Еленския балкан.
елена.jpg
елена.jpg (14.74 KiB) Прегледано 935 пъти

Ако все още не сте били на еленския балкан, смятам, че е крайно време да отидете и да се насладите на спокойствието на вековните гори. По билата на Стара планина са пръснати малки селца и махали. В селата Мийковци, Буйновци и гр. Елена има много къщи за гости с достоприемни домакини.
Ваня_13
 
Мнения: 140
Регистриран на: 18 Юни 2012, 13:59

Re: На почивка в България или в чужбина?

Мнениеот Снежана » 21 Юни 2012, 11:07

Аз също предпочитам съчетание море и планина първо е много по здравословно, тъй като се калява организма и второ в България имаме много хубави курорти. Била съм във Влас и много ми харесва и го препоръчвам!
Снежана
 
Мнения: 153
Регистриран на: 09 Май 2012, 08:58

Re: На почивка в България или в чужбина?

Мнениеот Niko » 28 Юли 2012, 16:51

Тази година смятам да почивам на балкан, Еленския балкан е прекрасно място за почивка, чистия въздух и тишината действат релаксиращо. На където и да погледнеш се виждат само гори и зелено. Бих живяла дори на такова място! От Българя по красиво място няма!!!
Niko
 
Мнения: 65
Регистриран на: 02 Юли 2012, 11:29

Re: На почивка в България или в чужбина?

Мнениеот qna toneva » 19 Фев 2013, 22:55

често се случва да говорим с голям ентусиазъм за почивка извън родината ни. аз мисля,че няма значение къде ще отидем,в приятна компания почивката си е почивка,където и да е!! :P
qna toneva
 
Мнения: 162
Регистриран на: 17 Фев 2013, 17:11

Re: На почивка в България или в чужбина?

Мнениеот Siss » 20 Фев 2013, 12:12

И в България и в чужбина... ;) Съгласен съм, че е нужна единствено добра компания и настроение
Siss
 
Мнения: 279
Регистриран на: 11 Дек 2012, 13:11

Re: На почивка в България или в чужбина?

Мнениеот Prolet8 » 05 Мар 2013, 19:08

Където и да е ! Нашата страна е стахотна за обикаляне с кола. Качваш се и караш, а очите ти се пъкнят с красота! Много китни местенца има, които си заслужава да се видят! Харесвам и чужбина - да се види нешо ново и по-различно!
Prolet8
 
Мнения: 112
Регистриран на: 22 Фев 2013, 21:31

Re: На почивка в България или в чужбина?

Мнениеот Kaya » 18 Ное 2014, 11:56

Напоследък взе да се говори,че почивката в южните ни съседки много често излиза по-изгодна и условията са много по-добри,отколкото в България. Не се съмнявам,че е така, тук сме тарикатска държава,ако има как да те цакат,дори само с мръсни чаршафи биха го направили.
Ако си знаете цената, значи се е налагало да я казвате на някого.
Аватар
Kaya
 
Мнения: 2797
Регистриран на: 14 Ное 2014, 15:52

Следваща

Назад към Почивки и екскурзии в България и чужбина

Кой е на линия

Потребители разглеждащи този форум: 0 регистрирани и 0 госта