За АКТА ,авторските права и торент сайтовете

Всяко мнение има място на ринга и никой противник не е за подценяване - не се караме, а дискутираме!

За АКТА ,авторските права и торент сайтовете

Мнениеот nikokolev » 04 Юни 2012, 17:05

На 31 май Комисията по граждански свободи, правосъдие и вътрешни работи към ЕП отхвърли споразумението,което беше подписано и впоследствие замразено от България АКТА (ACTA).Това не беше изненада за тези ,които следят темата и за тези ,които участваха в протестите срещу споразумението в България,Европа и света.Но странно, на фона на тези настроения в мнозинството у нас,една Корпорация ,известна най-вече с националния ефир на бТВ,поде истинска война с пиратството и за авторските права в страната.Страстите се нажежиха,когато актьора Асен Блатечки призова от рекламен клип на медията,че е в пълното си право да тършува и да хапне от хладилника на провинил се гражданин на републиката,дръзнал да свали негов филм от торент сайтове,като http://www.zamunda.net и http://arenabg.com/.Последваха много и крайни полемики по темата.При положение,че ЕП върви към пълна забрана на споразумението АКТА (ACTA) на територията на страните членки на ЕС,как мислите,удачна ли е кампанията и изобщо има ли това споразумение почва у нас? Битката на тази медия насочена към потребителите,в тяхна полза ли е в качеството си на разпространители на продукти с авторско право или в полза на самите носители на авторско право?И дали не си направиха медийно харакири,имайки предвид много и различни анкети ,където ясно и категорично гледаемоста на телевизия бТВ е спаднала драстично до 4 място и реално е губи популярност с всеки изминал ден.Споделете мнението си.Ползвате ли торент сайтове за безплатна музика и филми.Считате и това за престъпление и бихте ли се съгласили на контрол над интернет пространството,подобно на това в Китай,Южна Корея,ред диктаторски държави а сред тях и Корпоративна Америка?
nikokolev
 
Мнения: 21
Регистриран на: 09 Фев 2012, 14:28

Re: За АКТА ,авторските права и торент сайтовете

Мнениеот Камелия » 05 Юни 2012, 10:50

Да смело мога да заявя,че използвам торент сайтовете за да си свалям музика и филми. Не смятам обаче, че със затварянето на Замунда и Арена това, ще се спре. Преди повече от 10 години, ги нямаше тези сайтове или поне не бяха толкова популярни, но пък тогава си теглихме музика от чужди сайтове. Ако затворят два такива сайта, на тяхно място ще се открият 4 други,така, че не мисля, че това ще има желания ефект.
Камелия
 
Мнения: 183
Регистриран на: 27 Мар 2012, 14:56

Re: За АКТА ,авторските права и торент сайтовете

Мнениеот Smilqna » 05 Ное 2012, 11:18

Авторско право, авторско право все това слушаме има филми и музика които ако трябваше да ги плащам никога не бих ги свалила.Няма как да се спре това нещо, някой ще купи филм друг ще го запише ще го прати на приятел той на друг и т.н. няма спиране.Теглете докато можете :D :D пък после ще му мислим.
Smilqna
 
Мнения: 17
Регистриран на: 10 Окт 2012, 19:54

Re: За АКТА ,авторските права и торент сайтовете

Мнениеот Ann » 05 Ное 2012, 12:25

В интерес на истината все повече млади хора пълнят залите на кината, което според мен си е голям успех в борбата с пиратството в нета. Аз също тегля филми, но голяма част от филмите предпочитам да гледам на кино. От една страната качеството е невероятно, от друга страна с моите пари за билет, ще отиде във фонда за развитие на киноиндустрията.
Ann
 
Мнения: 81
Регистриран на: 04 Авг 2012, 11:55

Re: За АКТА ,авторските права и торент сайтовете

Мнениеот boriskarlov » 25 Дек 2012, 14:27

Готов съм да подкрепя на 100% борците срещу АКТА, ако видя поне един творец, който може спокойно да твори, без да е зависим от продажбите си на физически носители или от заплатя някъде.
Докато това не стане, авторските права трябва да се спазват и то твърдо.
boriskarlov
 
Мнения: 125
Регистриран на: 03 Юли 2011, 22:06


Назад към Сблъсък

Кой е на линия

Потребители разглеждащи този форум: 0 регистрирани и 0 госта