Ако можеха да говорят, но не могат, затова нека поговорим вместо тях. Споделетe всичко за вашите домашни любимци - типични или екзотични.
Онлайн консултация с
д-р Искрен Станилов и
д-р Деница Русева
05 Юни 2012, 11:21
Здравейте,
В тази тема бих искала да засегна въпроси свързани с храненето на папагалите, от каква възраст трябва да се дресират, как да се учат да изпълняват команди или да говорят! Каква големина трябва да са клетките, в които живеят? Това е клетката за моя папагал - достатъчно ли е голяма?
- Прикачени файлове
-

- cb4e28fc_0040000410024_l.jpg (49.78 KiB) Прегледано 1124 пъти
05 Юни 2012, 12:34
А твоят папагал какъв е, имам предвид каква порода? Със сигурност има значение колко голям ще стане, за да се преценят и размерите на клетката. Също така говорящ ли е или не? Всичко трябва да е съобразено с породата според мен - хранене, обучение, обезпаразитяване и изобщо всичко, отнасящо се до отглеждането на животинката, тъй като всяка една от тях си има своята специфика.
20 Юни 2012, 15:35
Винаги ми е било интересно как се обучават папагали да говорят? Какво трябва да направим ако искаме да накараме папагала ни да заговори?
31 Юли 2012, 01:28
Здравей,Ваня_13
1во трябва да знаеш породата на папагала си , защото различната порода значи различни възможности. 2ро никой папагал не може да „говори”.Тези птици са създадени за копиране на звуци от заобикалящата ги среда=впечетляване с цел сношение със срещуположния пол.
03 Авг 2012, 10:12
I love my parrot написа:Здравей,Ваня_13
1во трябва да знаеш породата на папагала си , защото различната порода значи различни възможности. 2ро никой папагал не може да „говори”.Тези птици са създадени за копиране на звуци от заобикалящата ги среда=впечетляване с цел сношение със срещуположния пол.
Да това ми е повече от ясно, но исках да попитам кога трябва да започнат опитите за обучение на папагала.? Как точно става това обучение?
06 Авг 2012, 11:16
ами опити можеш да правиш когато поискаш лично аз докоснах папагала си още в клетката в колата 6мин след като го взех тогава той,дори ми се качи на пръста.Това е още едно доказателство, че най-вече зависи от характера на животинчето.Ако искаш да научиш повече напиши в гугъл дресиране на п. и там можеш да намериш всичко