Пламен Петков жертва живота си, за да спаси 4-годишно дете!

Всяко мнение има място на ринга и никой противник не е за подценяване - не се караме, а дискутираме!

Пламен Петков жертва живота си, за да спаси 4-годишно дете!

Мнениеот ivka-86 » 05 Юни 2012, 15:46

Пламен Петков, 32-годишен мъж от Стара Загора, който от 7 години живеел във Великобритания със своето семейство... допреди 10 дена.

Няма начин да не сте чули тази история – история за героичната постъпка на младия българин Пламен Петков, който и за миг не се поколебава да скочи във водата и да спаси един детски живот! История за една саможертва в името на живота... Ето в такива моменти се чувствам горда от факта, че съм българка!

Ето я и самата история, за тези, които все още не са я чули или прочели.

В събота, на 26-ти май, усмихнатото слънце успява да събере множество хора по бреговете на Уест Уитъринг, Великобритания. Изключение не прави и 32-годишния Пламен Петков, който се разхождал по брега със своята приятелка. Вниманието им било приковано от жена, молеща за помощ, тъй като невръстното й детенце е повлечено с пояса си навътре в морето. За разлика от всички присъстващи на плажа, Пламен не се замисля дори за миг, и се хвърля в морето, последван от приятелката си и от майката на детето. Успява да извади детенцето от пояса и да го задържи над главата си, за да не потъне, губейки собствените си сили. Приятелката му поема детето и го предава на майката, която го отвежда до брега, и започва да се бори за живота му. За съжаление обаче, Пламен Петков е отнесен от силното течение и губи съзнание. Спасителния екип, пристигнал на мястото 40 минути след трагедията започва да се бори за живота му, но безуспешно.

Plamen Petkov.jpeg
Plamen Petkov.jpeg (8.04 KiB) Прегледано 1163 пъти

Исках да споделя с вас историята за героичната постъпка на младия българин, защото много ме развълнува и ме накара да се замисля върху много неща. Колко от нас биха постъпили по същия начин? Колко от нас ще се отзоват на виковете на отчаяна майка, губеща детето си? Колко от нас ще жертват живота си, за да спасят живота на дете?

Искам да изкажа искрените си съболезнования на семейството на Пламен Петков. Искам да кажа на родителите му, че се възхищавам от начина, по който са го възпитали. Че са съумели да възпитат един истински и стойностен човек, който ме накара да се почувствам горда от факта, че съм българка. Поклон пред светлата му памет! Пламен Петков загина като герой и името му никога няма да бъде забравено.
ivka-86
 
Мнения: 40
Регистриран на: 08 Мар 2012, 10:12

Re: Пламен Петков жертва живота си, за да спаси 4-годишно де

Мнениеот Камелия » 05 Юни 2012, 16:52

Жалкото от всичко това е, че толкова малко българи биха го направили. Наистина много героична постъпка и смятам, че не само трябва да се коментира, а да се дава за пример. Тази случка е наистина голяма трагедия за семейството на Пламен, но и радостен миг за семейството на спасеното дете. Едно семейство загубва детето си за да бъде спасен живота на друго.
Камелия
 
Мнения: 183
Регистриран на: 27 Мар 2012, 14:56

Re: Пламен Петков жертва живота си, за да спаси 4-годишно де

Мнениеот teddy » 05 Юни 2012, 16:58

Дано в България, а и по света, да има повече хора като Пламен Петков! Покланям се пред смелостта и непоколебимостта му! Не мисля, че са много хората, които ще постъпят като този млад българин, за което говори и самата ситуация на брега на морето. Защо никой друг не е влязъл във водата? Ако се бяха отзовали повече хора, може би сега нямаше да пишем с прискърбие за тази история... Прискърбие, защото си е отишъл един млад живот и от друга страна възхищение от героичната постъпка на Пламен Петков. Каквито и награди да присъждат посмъртно, най-голямата награда е спасения детски живот!
teddy
 
Мнения: 177
Регистриран на: 06 Мар 2012, 13:14

Re: Пламен Петков жертва живота си, за да спаси 4-годишно де

Мнениеот mecana » 06 Юни 2012, 09:32

На няколко пъти щях да се разплача, докато четях историята за Пламен Петков :? Майка съм и мога да разбера мъката, стоварила се върху неговите родители, защото няма нищо по-страшно от това да загубиш детето си :cry: Да, постъпил е мъжки, спасил е човешки живот, но него вече го няма... И замисляйки се по въпроса се питам - защо не съм чула нищо по новините за това смело и безкористно момче? Нещо казали ли са за него, защото той трябва да служи за пример на всички млади мъже? Аз поне не съм чула, може и да са казали, но аз лично прочетох за Пламен Петков във форума.
Пожелавам на семейството му и на всички приятели, и близки сила, защото такава загуба не се преживява никога. Пламен Петков ще остане в сърцата на всички българи и всички, които са разбрали за доблестната му постъпка!
mecana
 
Мнения: 115
Регистриран на: 20 Апр 2012, 16:46

Re: Пламен Петков жертва живота си, за да спаси 4-годишно де

Мнениеот marto » 06 Юни 2012, 11:22

Мога да изкажа единствено възхищение от куража на Пламен Петков! Такава смела постъпка не се случва всеки ден и далеч не всеки би рискувал собствения си живот, за да спаси нечий друг. Доколкото разбрах, родителите на починалия мъж искат да се направи благотворителен фонд, който да носи неговото име и да осигурява охрана по бреговете, където се е случил нещастния инцидент. Ето, че отново мислят за хората, а не за себе си, което е много ценно човешко качество, но малко от нас биха го оценили! Така са възпитали и сина си - Пламен Петков, светла му памет на момчето и нека направим така, че целия свят да узнае какъв ЧОВЕК е бил приживе.
marto
 
Мнения: 42
Регистриран на: 09 Мар 2012, 09:39

Re: Пламен Петков жертва живота си, за да спаси 4-годишно де

Мнениеот peter pan » 06 Юни 2012, 13:03

Има две страни в тази история. От едната страна стоят опечалените близки на Пламен Петков, а от другата страна застава безкрайното щастие на семейството на малкото момиченце, което е спасено от удавяне. Едни се радват, други плачат - така е в живота. Дълбоко се покланям пред героизма на този млад, но истински мъж, който не е загубил нито секунда време, а се е втурнал да помогне на едно беззащитно създание. В такъв момент секундите придобиват смисъла на часове и всяка една може да се окаже пагубна, всичко е на живот и смърт...
Ако имаше повече хора като Пламен Петков, светът в който живеем щеше да е много по-добър!
peter pan
 
Мнения: 25
Регистриран на: 06 Юни 2012, 12:43

Re: Пламен Петков жертва живота си, за да спаси 4-годишно де

Мнениеот miki » 06 Юни 2012, 15:37

Оставам безмълвна пред героизма на Пламен Петков, макар че за стойностните хора трябва да се говори. Трябва да се говори за тях, а не за убийства, кражби и темподобните му ужасии, които не спират да ни заливат от медийното пространство. Не искам да съм на мястото нито на семейството му, нито на приятелката му, защото не мога да си представя какъв ужас е изживяла :? От друга страна, ако детето ми е в смъртна опасност, ще се радвам наоколо да има човек като него - смел, непоколебим и готов да помогне, рискувайки живота си...
Искрени съболезнования на близките и поклон пред паметта на Пламен Петков!
miki
 
Мнения: 80
Регистриран на: 08 Мар 2012, 10:19

Re: Пламен Петков жертва живота си, за да спаси 4-годишно де

Мнениеот mamavladi » 07 Юни 2012, 08:59

Присъединявам се към всичко, което сте написали по-горе... Стана ми много мъчно, когато прочетох темата :? Хем ми стана мъчно, хем ми стана едно такова... гордо, че точно българин е спасил давещото се детенце. Дори за секунда не искам да се замислям какво е да загубиш детето си. Дано повече млади хора се замислят върху случилото се.
mamavladi
 
Мнения: 32
Регистриран на: 27 Май 2012, 10:35

Re: Пламен Петков жертва живота си, за да спаси 4-годишно де

Мнениеот dimitrova_70007 » 07 Юни 2012, 09:30

Тази история ме натъжава... и ме кара да се чувствам горда. Толкова рядко напоследък някой наш сънародник ни кара да се чувстваме така. А сега по ирония на съдбата, една трагична за нас случка предизвиква чувството ни на гордост. Замислете се само - постоянно чуваме за наркотрафици, проституция, фалшификация на пари, обири с българско участие и др. И ето, едно най-обикновено момче от Стара Загора, прави такъв подвиг, който доказва, че всъщност изобщо не е най-обикновено момче, а спокойно може да бъде наречено ГЕРОЙ.

Малко герои срещаме в ежедневието си, толкова малко, че сме забравили какво е да правим героични постъпки. Няма от кого да гледаме, няма пример, който да следваме и най-лошото е, че самите ние не даваме пример на децата си. Поднасям моите съболезнования на семейството на Пламен Петков. Уверявам ви, че това име няма да бъде забравено!
dimitrova_70007
 
Мнения: 62
Регистриран на: 06 Яну 2012, 11:14

Re: Пламен Петков жертва живота си, за да спаси 4-годишно де

Мнениеот boncho green » 07 Юни 2012, 09:51

Това е мъжко момче! Предполагам, че всеки мъж, като разбере за тази история, се замисля дали той на мястото на Пламен би постъпил така. И да ви кажа честно, 100% биха казали, че ще постъпят по същия начин, но в действителност много малка част от всички самозванци биха изпълнили заканата си. Страхът не ни прави по-малко мъже, защото всеки човек се страхува (особено от смъртта). Но побеждаването му ни прави герои. В повечето случаи ни побеждава той, поради което ставаме малодушни, комплексирани и агресивни. Общество от страхливци, без доблест и достойнство...

Аз, като мъж, се възхищавам на Пламен Петков и се моля Господ да ми даде сили и аз да постъпя така при такава ситуация и въобще да има повече мъже, които проявяват себеотрицание и смелост!
boncho green
 
Мнения: 67
Регистриран на: 09 Май 2012, 17:24

Следваща

Назад към Сблъсък

Кой е на линия

Потребители разглеждащи този форум: 0 регистрирани и 6 госта