Принадлежности за медицинска помощ вкъщи

Апарати, аксесоари и уреди с медицинска или козметична употреба - задайте своя въпрос и вижте повече мнения.

Принадлежности за медицинска помощ вкъщи

Мнениеот peter pan » 06 Юни 2012, 14:51

Домашната аптечка присъства във всеки един дом, но дали имаме всичко необходимо в нея? Е, всичко няма как да имаме, нали затова са аптеките, но поне тези медицински принадлежности, с помощта на които ще се справим първоначално при възникнал здравен проблем?
В моята домашна аптечка задължително присъстват: бинт, марля, лейкопласт и компрес, който може да се използва и студен, и топъл в зависимост от случая. А във вашата?

home-pharmacy.jpeg
home-pharmacy.jpeg (3.57 KiB) Прегледано 1691 пъти
peter pan
 
Мнения: 25
Регистриран на: 06 Юни 2012, 12:43

Re: Принадлежности за медицинска помощ вкъщи

Мнениеот miki » 06 Юни 2012, 16:24

Като се замисля, имам най-необходимите превързочни материали и лепенки :roll: Никога не ми се е налагало да ги използвам досега и дано не ми се наложи, де, но е хубаво да имаш под ръка за всеки случай.
miki
 
Мнения: 80
Регистриран на: 08 Мар 2012, 10:19

Re: Принадлежности за медицинска помощ вкъщи

Мнениеот mamavladi » 07 Юни 2012, 10:02

Ние вкъщи освен бинт, марли, лепенки и т.н., имаме и компрес, който може да се използва както за студена терапия, така и за гореща. Мъжа ми спортува и често се прибира натъртен или ударен, тъй като тренира бокс и от време на време се събират да ритат с приятели. Та негов приятел му го похвалил и да ви кажа върши чудесна работа, при това помага в много отношения - изкълчване, разтегнат мускул, изгаряне, ухапване от насекоми, главоболие, болки в ставите и т.н. Сега ще купувам и на нашите, защото е добър помощник в много отношения.

Pic-thermogel.jpg
Pic-thermogel.jpg (47.92 KiB) Прегледано 1644 пъти
mamavladi
 
Мнения: 32
Регистриран на: 27 Май 2012, 10:35

Re: Принадлежности за медицинска помощ вкъщи

Мнениеот roxy » 07 Юни 2012, 11:39

mamavladi написа:Ние вкъщи освен бинт, марли, лепенки и т.н., имаме и компрес, който може да се използва както за студена терапия, така и за гореща. Мъжа ми спортува и често се прибира натъртен или ударен, тъй като тренира бокс и от време на време се събират да ритат с приятели. Та негов приятел му го похвалил и да ви кажа върши чудесна работа, при това помага в много отношения - изкълчване, разтегнат мускул, изгаряне, ухапване от насекоми, главоболие, болки в ставите и т.н. Сега ще купувам и на нашите, защото е добър помощник в много отношения.

Pic-thermogel.jpg

Може ли малко повече информация за този компрес? Как така може да се използва и като горещ, и като студен? И каква е цената му горе-долу, защото сериозно се замислих дали да не купя за вкъщи :roll:
Що се отнася до домашната аптечка, вкъщи сме цяла аптека :mrgreen: Само трупам лекарства и мисля, че е крайно време да разчистя шкафа, защото със сигурност има такива с изтекъл срок на годност. От превързочните материали имаме марли, бинт, лейкопласт и детски лепенки за малкия, но ето че вече започнах да черпя идеи за други полезни продукти и най-вероятно ще попълня списъка с изброени.
roxy
 
Мнения: 37
Регистриран на: 04 Юни 2012, 11:19

Re: Принадлежности за медицинска помощ вкъщи

Мнениеот bobito » 08 Юни 2012, 09:31

Освен всичко изброено по-горе, без компресите, за които и аз се замислих и най-вероятно ще купя, в домашната аптечка имаме и пластири за изгарания. Купих ги, след като си залепих ръката на фурната, докато вадех една тава :? Няма да ви обяснявам колко ме заболя и как на секундата ми се образува мехур... И тъй като вкъщи нямаше с какво да превържа мястото, мъжа ми отиде до аптеката и се върна с тези пластири - почиства се мястото и се поставя пластира, който от вътрешната страна има вазелин и е въздухопроводим, така че няма опасност от запарване. Ами какво да ви кажа, след седмица нямаше и помен от изгореното :)

Urgo_plastir.jpg
Urgo_plastir.jpg (47.14 KiB) Прегледано 1636 пъти
bobito
 
Мнения: 84
Регистриран на: 17 Апр 2012, 14:22

Re: Принадлежности за медицинска помощ вкъщи

Мнениеот rony_80 » 11 Юни 2012, 12:22

Аз вкъщи имам единствено бинт и анкерпласт :shock: Ще трябва по-сериозно да се отнеса към попълването на домашната аптечка, за да не ми се налага да обикалям комшиите при нужда.
rony_80
 
Мнения: 56
Регистриран на: 09 Мар 2012, 09:25

Re: Принадлежности за медицинска помощ вкъщи

Мнениеот ДоРеМи » 15 Юни 2012, 09:34

Виждам, че сте писали единствено за превързочни материали и компреси, та реших да допълня още няколко неща, които със сигурност ще са ви от полза в момент, в който трябва да се справите сами с възникналата ситуация вкъщи. В нашата домашна аптечка задължително присъстват:
1. Дефламол - използвам го при леки изгаряния.
2. Спрей, спиращ кръвотечението - сега не се сещам точно за името, но ще проверя вкъщи и ще ви го напиша, защото е много ефикасно.
3. Фенистил гел - при всякакви ухапвания от насекоми.
4. Кислородна вода - за промивки на рани.
5. Риванол под формата на маз - нанасям върху засегнати места преди компрес.
6. Стерилни марли
7. Бинт
8. Лейкопласт
9. Анкерпласт
Това са нещата, за които се сещам на прима виста :) Всички са ми влизали в употреба в един или друг момент и винаги поддържам наличността им вкъщи :idea:
ДоРеМи
 
Мнения: 40
Регистриран на: 14 Юни 2012, 16:35

Re: Принадлежности за медицинска помощ вкъщи

Мнениеот mecana » 19 Юни 2012, 15:48

А, ние пък сме се презаредили мен ако питате :mrgreen: Имам цял шкаф с превързочни материали, мазила против изгаряне и ухапване от насекоми, сиропчета, хапчета и всякакви от сорта. На малкия съм купила детски лепенки, които в началото лепеше за щяло и нещяло, защото много им се радваше :) Хубаво е да си подготвен за всякакви ситуации, а не да разчиташ на случайността, особено когато си с малко дете. Мъжа ми все ми се кара, когато разбере, че съм купила още нещо за домашната аптечка, но аз пък съм спокойна, че имам всичко необходимо за оказване на първа помощ вкъщи.
mecana
 
Мнения: 115
Регистриран на: 20 Апр 2012, 16:46

Re: Принадлежности за медицинска помощ вкъщи

Мнениеот eleonora » 22 Юни 2012, 11:52

За децата купувам лепенките Kool Patch, които са против температура и се лепят на челцето. Особено, ако пътуваме на някъде почти винаги влизат в употреба, защото помагат също при главоболие, махмурлук и т.н. Демек и ние ги използваме :mrgreen: Ако температурата вече е по-висока, прибягвам до лекарства.

Kool_Patch.jpeg
Kool_Patch.jpeg (7.09 KiB) Прегледано 1614 пъти
eleonora
 
Мнения: 66
Регистриран на: 28 Мар 2012, 10:04

Re: Принадлежности за медицинска помощ вкъщи

Мнениеот Ваня_13 » 22 Юни 2012, 11:58

Преди като, че ли бяхме по отговорни за здравето си и винаги у нас е имало домашна аптечка със всичко необходимо за бърза помощ. Сега дори една лепенка няма у нас, една опаковка аналгин, витамини и най-много парацетамол.
Ваня_13
 
Мнения: 140
Регистриран на: 18 Юни 2012, 13:59

Следваща

Назад към Медицински принадлежности

Кой е на линия

Потребители разглеждащи този форум: 0 регистрирани и 1 госта

cron