Прехапването на устните - проблем

Прехапването на устните - проблем

Мнениеот Margo » 11 Юни 2012, 15:51

Прехапването на устните може да се окаже сериозен проблем. Лошия навик от прехапването на устните може да бъде причина за редица заболявания на устната кухина и устните. От много време имам този лош навик и понякога толкова се улисвам в прехапването на устните, че след това дълго време ми тече кръв. Оказа се обаче, че това не е само вреден навик, а и заболяване, което може да доведе до сериозни последици като ексфолиативен хейлит или епителиом на устните. Освен, че трябва да се избавим от вредния навик, ами трябва също така да лекуваме образувалите се ранички с антибиотици или антисептичен разтвор. Смятам, че това са много крайни мерки, но пък знам ли? Ако някой има подобен проблем нека да сподели как се е справил с него? Има ли ефективен начин да спрем да изяждаме кожичките по устните си?
Margo
 
Мнения: 691
Регистриран на: 08 Апр 2011, 20:46

Re: Прехапването на устните - проблем

Мнениеот Bella » 13 Юни 2012, 16:43

Когато съм притеснена за нещо аз също неволно си прехапвам устните, но никога не съм се замисляла дали е някакъв проблем. Иначе когато са напукани слагам мазно червило или балсамче.
Аватар
Bella
 
Мнения: 233
Регистриран на: 20 Сеп 2011, 15:17

Re: Прехапването на устните - проблем

Мнениеот Елена Стоянова » 06 Фев 2020, 16:29

От време на време ми се появява този проблем. Лекарката ми каза, че е от липса на витамини и ми предписва комбинирани, а също така ми каза да не ям пикантни храни и да си мажа устните с прополисов вазелин.
Елена Стоянова
 
Мнения: 108
Регистриран на: 23 Ное 2019, 16:54


Назад към Мнения и въпроси на читатели, свързани с психология, психиатрия и сексология

Кой е на линия

Потребители разглеждащи този форум: 0 регистрирани и 0 госта