Хранителни добавки - за или против!

Витамини и минерали, диетични и други храни - всичко, което допринася за добрия външен вид и перфектно здраве.

Хранителни добавки - за или против!

Мнениеот aninka » 14 Юни 2012, 16:22

Направих тази тема с идеята да споделяме пием ли хранителни добавки, какви и дали ни помагат, защото мисля, че ще си бъдем от полза един на друг. Някои ги приемат, други пък отричат тяхното благоприятно въздействие върху човешкия организъм, но аз лично съм убедена, че помагат в много отношения и ги предпочитам пред лекарствата. А вие?

hranitelni dobavki.jpeg
hranitelni dobavki.jpeg (7.6 KiB) Прегледано 3576 пъти
aninka
 
Мнения: 100
Регистриран на: 08 Мар 2012, 10:15

Re: Хранителни добавки - за или против!

Мнениеот ДоРеМи » 14 Юни 2012, 16:58

Не съм пила досега хранителни добавки, но ето повод да посъбера мнения по въпроса. В никакъв случай не съм против тяхното приемане, защото е по-добре да се довериш на природата, отколкото на лекарствените продукти. Ако някой от вас е пил хранителна добавка против разширени вени, нека напише отзиви, защото съм предразположена към образуването на такива и е крайно време да предприема някакви мерки.
ДоРеМи
 
Мнения: 40
Регистриран на: 14 Юни 2012, 16:35

Re: Хранителни добавки - за или против!

Мнениеот zan-zan » 15 Юни 2012, 16:14

А пили ли сте хранителна добавка за коса и нокти? Все ми предлагат разни витамини, а съм по-склонна да се доверя на природните продукти :roll: Мама зимата ми беше дала половин опаковка капсули с екстракт от чесън и това е единственото, което съм пила. Не се разболях нито веднъж :) Нямам представа дали е от капсулите, но чесън в натуралния му вид не мога да ям, а всички знаете, че е перфектен имуностимулант :mrgreen:
zan-zan
 
Мнения: 33
Регистриран на: 12 Юни 2012, 13:48

Re: Хранителни добавки - за или против!

Мнениеот nadya » 18 Юни 2012, 10:06

Ако съм против хранителните добавки, все едно да съм против природата - никакъв шанс!
zan-zan, след като родих започнах да пия хранителни добавки за коса, кожа и нокти и по-точно Биотин плюс Геритамин нео - приемах ги комбинирано. Купих си ги, защото косата ми започна страшно много да капе, а ноктите ми да се чупят и исках да взема своевременни мерки, а не да чакам хормоните ми да се наместят. Е, след 3 месеца, вече бях забравила за тези си проблеми ;)

Geritamin-neo.jpg
Geritamin-neo.jpg (36.54 KiB) Прегледано 3541 пъти

Biotin.jpg
Biotin.jpg (21.91 KiB) Прегледано 3541 пъти
nadya
 
Мнения: 53
Регистриран на: 08 Мар 2012, 10:10

Re: Хранителни добавки - за или против!

Мнениеот teddy » 20 Юни 2012, 11:28

Аз съм абсолютно ЗА хранителните добавки! Дори в момента се оглеждам какви да си купя, защото след бременността ми се появиха разширени вени. Ако някой от вас е пил, нека препоръча. Знам, че конския кестен се препоръчва за разширени вени, но дали има такава хранителна добавка :roll: Крайно време е да си обърна по-сериозно внимание, но кърмих дълго време и се притеснявах да пия каквито и да е било хапчета, нищо че са природен продукт.
teddy
 
Мнения: 177
Регистриран на: 06 Мар 2012, 13:14

Re: Хранителни добавки - за или против!

Мнениеот zan-zan » 21 Юни 2012, 11:25

teddy написа:Аз съм абсолютно ЗА хранителните добавки! Дори в момента се оглеждам какви да си купя, защото след бременността ми се появиха разширени вени. Ако някой от вас е пил, нека препоръча. Знам, че конския кестен се препоръчва за разширени вени, но дали има такава хранителна добавка :roll: Крайно време е да си обърна по-сериозно внимание, но кърмих дълго време и се притеснявах да пия каквито и да е било хапчета, нищо че са природен продукт.

Майка ми също има разширени вени, но при нея са наследствени, а не следствие от бременността. Пие таблетките Вариксинал на Валмарк, които съдържат конски кестен, див чемшир, черна боровинка и готу кола /каквото и да означава това/. Успоредно с това използва и гела Вариксинал, който облекчава тежестта и има охлаждащ ефект.

Varixinal.jpeg
Varixinal.jpeg (5.53 KiB) Прегледано 3518 пъти

Varixinal_gel.jpeg
Varixinal_gel.jpeg (7.41 KiB) Прегледано 3518 пъти
zan-zan
 
Мнения: 33
Регистриран на: 12 Юни 2012, 13:48

Re: Хранителни добавки - за или против!

Мнениеот alexandar82 » 10 Юли 2012, 11:27

Аз също съм ЗА хранителните добавки и в този ред на мисли искам да попитам може ли някой от вас да ми даде отзиви за продуктите на SUNLIFE? Спортувам активно и трябва да приемам допълнително магнезий, а ми препоръчаха тези таблетки:

Sunlife_magnesium.jpg
Sunlife_magnesium.jpg (39.97 KiB) Прегледано 3401 пъти

Ще съм благодарен, ако споделите мнение по въпроса :)
alexandar82
 
Мнения: 28
Регистриран на: 09 Мар 2012, 09:37

Re: Хранителни добавки - за или против!

Мнениеот bisertaskov » 12 Юли 2012, 23:00

Хранителните добавки може да не ни помогнат но и няма да ни навредят :D :D :D Ако мислим логично и без да си лекар можеш да стигнеш до извода че ако не е целенасочено лечението с подходящата добавка ефект няма да има или ще бъде минимален.Най-често търсим добавките когато имаме проблем и за това в този ред на мисли най добре е лекуващия лекар да ви препоръча добавка или комбинация от няколко.Ако нямаме определен здравословен проблем фармацевта в аптеката също може да ви насочи към най подходящата добавка за тонус,отслабване,или стимулиране на организма.Сам да си избере човек добавка ще е много трудно поради простата причина че са страшно много :D :D :D Така че съм твърдо ЗА хранителните добавки
Дръж главата си ниско наведена (скромност), очите да гледат високо (амбиция), устата затворена (спокойствие); изгради себе си върху синовно уважение и помагай на другите.
bisertaskov
 
Мнения: 588
Регистриран на: 23 Мар 2011, 10:22

Re: Хранителни добавки - за или против!

Мнениеот peter pan » 20 Юли 2012, 17:00

alexandar82 написа:Аз също съм ЗА хранителните добавки и в този ред на мисли искам да попитам може ли някой от вас да ми даде отзиви за продуктите на SUNLIFE? Спортувам активно и трябва да приемам допълнително магнезий, а ми препоръчаха тези таблетки:

Sunlife_magnesium.jpg

Ще съм благодарен, ако споделите мнение по въпроса :)

В момента пия тези за коса, кожа и нокти, защото косата започна да ми капе, а ноктите все къси си ми стоят. Ама то с тази домакинска работа какво друго да искам :mrgreen: Пия ги отскоро и все още не мога да дам отзиви, но се надявам да са ефективни, защото горещо ми ги препоръчаха :)
peter pan
 
Мнения: 25
Регистриран на: 06 Юни 2012, 12:43

Re: Хранителни добавки - за или против!

Мнениеот skb57 » 27 Юли 2012, 15:58

Днес водораслите от Кламат са в основата на огромен бизнес, обхващащ буквално цялата планета. Само в САЩ ежегодно се реализират различни продукти, съдържащи водораслото AFA, за стотици милиони долари, а в цял свят интересът към този вид водорасло расте прогресивно.
В Интернет освен хилядите възторжени статии може да се срещнат и някои злонамерени, в които се поставя под въпрос чистотата на Кламатското езеро и качествата на водораслите в него. Това е разбираемо, като се има предвид конкуренцията. Търсенето на AFA непрекъснато се увеличава и може би това застрашава нечии интереси.
Истината е, че водата в езерото е обект на постоянно изследване от страна на няколко компании, които добиват водорасли там, както и от страна на щатските санитарни власти на Орегон. Това е свързано с важното значение на този поминък за тукашното население и големите инвестиции в него. Водата се изследва за радиация, тежки метали, пестициди, нитрати, микроцистин, сакситоксин и неосакситоксин и др. чрез методи, които са в състояние да откриват милионни части от грама. Аз лично съм бил на езерото и мога да потвърдя, че е много чисто.
По качествата си водата в средата на езерото, където се добиват водораслите, превъзхожда стандартите за питейна вода. Преди години Виктор Колман, откривател и пионер в употребата и разпространението на AFA, бутилирал водата от езерото и я пращал на различни хора с проблеми със здравето (говори се, че самата вода имала лечебен ефект).
Твърденията за токсичността на AFA са плод на недостатъчни познания по алгология или спекулации. Действително има токсични водорасли с подобно съкращение на името, но те са Anaboena flos-aquae, и нямат нищо общо с Кламатското езеро. Другият вид водорасли – Microcystis, които също се сочат за токсични, или ги няма в езерото, или там растат само нетоксични до слабо токсични щамове, като и в двата случая няма никакви поводи за тревога.
AFA лесно се различава на външен вид от Microcystis и тъй като събирането на водораслите става само през деня, няма никакви проблеми да се избере подходящо място. Освен това технологията за пресяване и пречистване е толкова прецизна, че отделя само и единствено чиста AFA от общата биомаса, която се добива от езерото.
В тази връзка е уместно да се запитаме доколко проверяваме обичайните храни, които консумираме в значително по-големи количества ежедневно – хляб, месо, мляко, плодове, зеленчуци и пр. Особено след Чернобил и войната в Косово, високата степен на замърсеност на почвата и водите за напояване и като се има предвид как се гледат и с какво се хранят домашните животни, трудно може да се говори за чистота и екология.
Има скептици, дори и медици, които, без дори да са проучили въпроса, а камо ли да са употребявали водорасли, пък макар и само за 2-3 месеца, дават “компетентно” мнение и така пречат на хората да си подобрят здравето. Естествено, има и хора, които безкритично приемат това мнение за чиста монета, добавяйки, че водораслите са “много скъпи” (дневната доза е под 1 €).
Всеки човек така или иначе трябва да отделя средства за поддържане на здравето и силите си. Само че едни предпочитат да укрепват жизнеността си и така да се предпазват от различни проблеми, докато други “пестят” и не осигуряват на организма си това, което е нужно за възстановяването и енергизирането му. Така животът на последните се отличава с недостиг на енергия, силите им намаляват и те неминуемо боледуват повече. А когато се разболеят, те дават луди пари за скъпи лекарства, които може и да ги излекуват, но имат значителни странични и токсични действия. Естествено, всеки е свободен да избира, но би било жалко поради неинформираност, стиснатост или предразсъдъци да се лишаваме от тези суперхрани. Може да поръчате 0878508787 -Кръстев
skb57
 
Мнения: 47
Регистриран на: 05 Авг 2011, 00:43

Следваща

Назад към Хранителни добавки и биопродукти

Кой е на линия

Потребители разглеждащи този форум: 0 регистрирани и 1 госта