Басейни и плажове - риск от зарази

Споделете всичко, което ви вълнува – любопитни факти, мнения или размишления. Общи приказки по общи теми.

Басейни и плажове - риск от зарази

Мнениеот SunFlower » 21 Юни 2012, 16:59

Лятото дойде и всички се опитваме да се скрием от жегата по различен начин, единия от вариантите са плажовете и басейните, но каква цена трябва да платим за един ден спасение от летните температури?
Едни от най-честите зарази, които ни дебнат от басейните са летният грип, гъбичките, болести предавани по полов път, стомашно-чревните инфекции.
Има няколко начина да се предпазите от така изброените болести първото, което трябва да направете е да избягвате замърсени басейни където не се слагат достатъчно химикали. Въпреки, че химическите препарати никак не са полезни са за предпочитане пред бактериите и заразите. Когато сте на плаж винаги използвайте лична кърпа дори да ви се налага да лежите на шезлонг.
Най-често гъбички можете да хванете в басейните, гъбичките се чувстват перфектно и в сауната, по настилката покрай басейна, принадлежностите и чехлите на друг човек. За това ви препоръчвам да не ходите боси или да ползвате чехлите и вещите на друг човек. Гъбичките се характеризират със силен сърбеж, лющене и цепене на кожата, а за лечението им се използват антибиотични пасти. Посещението ви на басейн може да ви осигури също така зараза с половопреносими болести като кондиломи, хламидия и други.
Стомашно-чревните заболявания са друга опасност, която крият басейните, а също така реките, язовирите или най-общо казано всички водоеми. За да се предпазите от тези заболявания избягвайте да влизате във водата на случайни водоеми или избягвайте да поглъщате тази вода, защото ви грози сериозна опасност от чревни инфекции.
Надявам се с тази тема ще провокирам интереса ви да се замислите над здравето си, а ако знаете и други начини и заболявания, които крият басейните и плажовете споделете и нека да си бъде взаимно полезни :)
Аватар
SunFlower
 
Мнения: 83
Регистриран на: 24 Фев 2012, 14:36

Re: Басейни и плажове - риск от зарази

Мнениеот Ваня_13 » 22 Юни 2012, 11:53

Като закон при мен е да отида на почивка на море и да се прибера със стомашна инфекция. Колкото и да се опитвам да пия само минерална вода, да използвам само пластмасови прибори и да се храня в заведения с добра хигиена, все успявам да се върна със стомашно разстройство и повръщане.
Ваня_13
 
Мнения: 140
Регистриран на: 18 Юни 2012, 13:59

Re: Басейни и плажове - риск от зарази

Мнениеот eleonora » 22 Юни 2012, 14:00

Аз и без това не обичам много, много да ходя по басейни. Друго си е на моренцето да полъхва лек ветрец, а на басейна направо изнемогвам. Като малка по-често ходих, но вече не. За морето - един единствен път ме е хващал летния вирус, но той си върлуваше и в града, така че опасността далеч не дебне единствено на плажа. Тогава се оправих точно за един ден и купона продължи :P
eleonora
 
Мнения: 66
Регистриран на: 28 Мар 2012, 10:04

Re: Басейни и плажове - риск от зарази

Мнениеот the princess » 23 Юни 2012, 11:14

Като четох по-горе написаното направо ми се изправи косата, облякла съм си банския и се двуумя дали да отида днес на плаж или да не отивам. При всички положения обаче ще погледна за качеството на водата и чистотата край басейна преди да вляза да се къпя и т.н.
the princess
 
Мнения: 117
Регистриран на: 13 Мар 2012, 10:30

Re: Басейни и плажове - риск от зарази

Мнениеот tsoneva » 25 Юни 2012, 09:53

the princess написа:Като четох по-горе написаното направо ми се изправи косата, облякла съм си банския и се двуумя дали да отида днес на плаж или да не отивам. При всички положения обаче ще погледна за качеството на водата и чистотата край басейна преди да вляза да се къпя и т.н.

Е, хайде сега, няма да се лишаваме от удоволствието да се разхладим на плажа в лятната жега, само защото ни дебнат вируси. Аз си спазвам няколко прости правила и да чукна на дърво досега не съм имала проблеми. Винаги си нося своя хавлия, ако пътуваме нанякъде - хавлиите в хотела не ги и докосвам дори. Не мога да си представя да се избърша с чужда хавлия, пък нищо, че е изпрана. Другото, което правя е да си подсушавам краката винаги, след като се изкъпя - това против гъбички. За чужди чехли и дума не може да става :idea: Покрай басейна винаги съм с джапанки и избягвам да сядам на ръба, досещате се защо. А относно чревните вируси е задължително ръцете да се мият по-често и да не си купувате храна, която не е пакетирана :idea:
tsoneva
 
Мнения: 10
Регистриран на: 21 Юни 2012, 16:48

Re: Басейни и плажове - риск от зарази

Мнениеот ДоРеМи » 28 Юни 2012, 10:59

Бягам от басейните като дявол от тамян и определено не се разхлаждам по градските плажове, нищо че е жега. Като ученичка се заразих с гъбички и с триста зора се отървах от тях. Не, благодаря, повече не завтарям. За сметка на това морето ми е слабост и не пропускам почивка на морския бряг. Обожавам пясъка, вълните, чайките и морския климат, но пропускам царевицата и гевреците, които продават по плажа. Като цяло мисля, че риска от зарази край морето е много по-нисък от този край градските басейни. Летните вируси си ги има по принцип, независимо дали си бил на плаж или не. Определено има рискове, но ако сме разумни и предпазливи успешно ще го заобиколим.
ДоРеМи
 
Мнения: 40
Регистриран на: 14 Юни 2012, 16:35

Re: Басейни и плажове - риск от зарази

Мнениеот Silvi » 28 Юни 2012, 16:47

ДоРеМи написа:Бягам от басейните като дявол от тамян и определено не се разхлаждам по градските плажове, нищо че е жега. Като ученичка се заразих с гъбички и с триста зора се отървах от тях. Не, благодаря, повече не завтарям. За сметка на това морето ми е слабост и не пропускам почивка на морския бряг. Обожавам пясъка, вълните, чайките и морския климат, но пропускам царевицата и гевреците, които продават по плажа. Като цяло мисля, че риска от зарази край морето е много по-нисък от този край градските басейни. Летните вируси си ги има по принцип, независимо дали си бил на плаж или не. Определено има рискове, но ако сме разумни и предпазливи успешно ще го заобиколим.

Не е било да не се върна от море със стомашно разтройство и повръщане, а миналата година сестра ми и компания отидоха в Несебър и още на втория ден всички повръщаха.
Silvi
 
Мнения: 234
Регистриран на: 04 Яну 2012, 16:02

Re: Басейни и плажове - риск от зарази

Мнениеот gora » 31 Юли 2012, 14:55

Да чукам на дърво никога не съм имала проблеми след море или язовир. Аз на басейн не ходя от години. Тука в София са много фадни всичките. Последно преди 3-4 години бях на Раднево. Там е много хубав.
От морето само веднъж имах проблем, но това беше защото пих от една чешма в центъра на Созопол.
gora
 
Мнения: 15
Регистриран на: 25 Юли 2012, 14:28

Re: Басейни и плажове - риск от зарази

Мнениеот YoLindi » 09 Окт 2013, 18:21

Кондиломи посмъртно не можеш да хванеш без секс, ако говорите за игри под водата е нещо друго. Иначе има опасност от всякакви други зарази. Никога повече няма да си го причиня!
YoLindi
 
Мнения: 447
Регистриран на: 02 Окт 2013, 12:28

Re: Басейни и плажове - риск от зарази

Мнениеот Andrey » 27 Яну 2015, 12:46

Ваня_13 написа:Като закон при мен е да отида на почивка на море и да се прибера със стомашна инфекция. Колкото и да се опитвам да пия само минерална вода, да използвам само пластмасови прибори и да се храня в заведения с добра хигиена, все успявам да се върна със стомашно разстройство и повръщане.

Според мен това не е достатъчно. Когато ходя на море, може да изглеждам като бабичка, но си нося с мен храна или пък си купувам от магазините - пакетирани стоки. Никога не съм имал проблеми със стомаха на морето, не ям по ресторанти!
Аватар
Andrey
 
Мнения: 1730
Регистриран на: 20 Ное 2014, 10:04

Следваща

Назад към Общи приказки

Кой е на линия

Потребители разглеждащи този форум: 0 регистрирани и 0 госта