Каква е разликата между Ципралекс и Серопрам

Мнения, коментари и въпроси за лекарствени продукти.

Каква е разликата между Ципралекс и Серопрам

Мнениеот dadive55 » 26 Юни 2012, 17:42

Може ли някой да ми каже каква е разликата между Ципралекс и Серопрам?
Изписаха ми Ципралекс, но в аптеката го нямаше и аптекарката ми даде Серопрам, като ми каза, че двете лекарства са еднакви и разликата е в цената. Обадих се на лекаря, който ми беше изписал препарата и той държи да приемам Ципралекса, а не Серопрама. Само, че в аптеката не искат да го вземат обратно и сега трябва да се бръкна за тридесет и нещо лева, за да си купя Ципралекс.
Ако наистина разлика няма, ще си спестя тези пари.
dadive55

Re: Каква е разликата между Ципралекс и Серопрам

Мнениеот mecana » 27 Юни 2012, 09:32

Ами те лекарите си изписват лекарствата, за които им се плаща май... И Ципралекс и Серопрам са антидепресанти, но дали има някаква разлика между тях може да каже единствено медицинско лице. Щом фармацевт ви е предложил Серопрам не би трябвало да има проблем. Също така не виждам проблем да ви го сменят, при положение, че е купен от тяхната аптека.
mecana

Re: Каква е разликата между Ципралекс и Серопрам

Мнениеот FramarModTedi » 27 Юни 2012, 10:56

dadive55 написа:Може ли някой да ми каже каква е разликата между Ципралекс и Серопрам?
Изписаха ми Ципралекс, но в аптеката го нямаше и аптекарката ми даде Серопрам, като ми каза, че двете лекарства са еднакви и разликата е в цената. Обадих се на лекаря, който ми беше изписал препарата и той държи да приемам Ципралекса, а не Серопрама. Само, че в аптеката не искат да го вземат обратно и сега трябва да се бръкна за тридесет и нещо лева, за да си купя Ципралекс.
Ако наистина разлика няма, ще си спестя тези пари.

Здравей, dadive55! Предполагам, че лечението ти е назначено от психиатър и Ципралекса е изписан от него. Не е уместно лекарството да се заменя с друго, пък било то и сходно. Спазвай стриктно назначените дози и прием, защото са предписани по съображения на лекаря, в зависимост от общото ти здравословно състояние.
FramarModTedi

Назад към Лекарства