Разходка в парка с куче

Ако можеха да говорят, но не могат, затова нека поговорим вместо тях. Споделетe всичко за вашите домашни любимци - типични или екзотични.
Онлайн консултация с д-р Искрен Станилов и д-р Деница Русева

Разходка в парка с куче

Мнениеот bisertaskov » 04 Юли 2012, 23:40

По точно в парк Аязмото град Стара Загора нормално ли е да си разхождаш кучето ?Нормално ли е да го пускаш свободно да се разхожда в парка където има много малки деца ? Е за мен не е нормално.редовно вечер разхождам малкия в парка и гледам с недоумение как лекомислено си разхождат кучетата без намордник и често без поводи.След всичките трагични случки с кучета не мога да разбера какво още трябва да се случи та хората да проумеят че все пак човешкият живот е много повече от този на домашния любимец.Бях свидетел на една случка която добре че не завърши фатално.Двама младежи си разхождат кучетата и решиха да ги пуснат да си поиграят.Докато си играеха се появи едно бездомно куче (маркирано) на чешмата за вода, а там имаше майки с деца и възрастни.Играещите си небрежно кучета изведнъж се втурнаха към чешмата където беше бездомното куче и настана една олелия,деца пищят майки викат.Ако беше станал инцидент с някое дете кой щеше да е виновен питам аз кмета на Стара Загора или там който отговаря за реда в парка ?Има дори полиция в парка незнайно какво прави там след като не съм видял да спират нито един стопанин на куче да го попитат защо кучето му е без намордник.Иначе не виждам каква е ролята на полиция в парка като не прави поне това.А къде спи общината и не взима мерки също не мога да си го обясня.Дано все пак не стават инциденти с лош край че тогава тежко и горко на пострадалите.
Дръж главата си ниско наведена (скромност), очите да гледат високо (амбиция), устата затворена (спокойствие); изгради себе си върху синовно уважение и помагай на другите.
bisertaskov
 
Мнения: 588
Регистриран на: 23 Мар 2011, 10:22

Re: Разходка в парка с куче

Мнениеот GRIP » 04 Юли 2012, 23:49

bisertaskov написа:По точно в парк Аязмото град Стара Загора нормално ли е да си разхождаш кучето ?Нормално ли е да го пускаш свободно да се разхожда в парка където има много малки деца ? Е за мен не е нормално.редовно вечер разхождам малкия в парка и гледам с недоумение как лекомислено си разхождат кучетата без намордник и често без поводи.След всичките трагични случки с кучета не мога да разбера какво още трябва да се случи та хората да проумеят че все пак човешкият живот е много повече от този на домашния любимец.Бях свидетел на една случка която добре че не завърши фатално.Двама младежи си разхождат кучетата и решиха да ги пуснат да си поиграят.Докато си играеха се появи едно бездомно куче (маркирано) на чешмата за вода, а там имаше майки с деца и възрастни.Играещите си небрежно кучета изведнъж се втурнаха към чешмата където беше бездомното куче и настана една олелия,деца пищят майки викат.Ако беше станал инцидент с някое дете кой щеше да е виновен питам аз кмета на Стара Загора или там който отговаря за реда в парка ?Има дори полиция в парка незнайно какво прави там след като не съм видял да спират нито един стопанин на куче да го попитат защо кучето му е без намордник.Иначе не виждам каква е ролята на полиция в парка като не прави поне това.А къде спи общината и не взима мерки също не мога да си го обясня.Дано все пак не стават инциденти с лош край че тогава тежко и горко на пострадалите.

Не мисля че е нормално и наистина трябва да има обособени места за разходка на кучета.Все пак и най кротките кучета в определени обстоятелства могат да станат агресивни както бездомното куче.
GRIP
 
Мнения: 35
Регистриран на: 16 Ное 2011, 20:38

Re: Разходка в парка с куче

Мнениеот dimitrova_70007 » 05 Юли 2012, 15:56

Съгласна съм с вас, но само донякъде. Просто няма как да се забрани на стопаните да си разхождат кучетата или да се задължат да сложат намордници на всички. Точно големите породи по правило са по-кротки, а малките, от сорта на пинчер, обикновено започват да се закачат и лаят, и се озлобяват. Сега си представете пинчер с намордник! Няма как да стане. А за бездомните - Общината ги е прибрала, маркирала, кастрирала и пуснала отново, поради факта, че няма достатъчно приюти да ги прибере. С това тя си измива ръцете. Но бездомните кучета обикновено няма да тръгват да закачат човек, ако той не ги нападне пръв. Техните реакции са при самозащита.
dimitrova_70007
 
Мнения: 62
Регистриран на: 06 Яну 2012, 11:14

Re: Разходка в парка с куче

Мнениеот boncho green » 05 Юли 2012, 16:02

Аз имам куче, то е голяма порода, но никога не е посягало и няма да посегне на човек, а особено на дете! Всичко зависи от възпитанието, това е като при децата - има такива, които посягат и се бият, има и послушни и разбиращи деца. Не мога да не си разхождам кучето. То е било цял ден затворено в апартамента и като се прибера вечер, единственото му удоволствие е разходката на открито. Обикновено го държа на каишка и чак като изляза по-нагоре, където няма толкова хора го пускам да потича на воля! Изобщо не обръща внимание на други кучета, а от децата дори бяга :D
boncho green
 
Мнения: 67
Регистриран на: 09 Май 2012, 17:24

Re: Разходка в парка с куче

Мнениеот roxy » 09 Юли 2012, 13:39

Да си ги разхождат, но не и без повод, защото наистина има опасност от инциденти, особено на толкова оживени места. И аз не веднъж, и два пъти съм виждала стопани на кучета, които ги разхождат свободно, че дори и ги насъскват срещу бездомните кучета и котки :x Кучето може да не е агресивно, но има хора, които изпитват панически страх и е достатъчно да им изкарат акъла. А за паркове, в които се разхождат деца и дума не може да става :idea:
roxy
 
Мнения: 37
Регистриран на: 04 Юни 2012, 11:19

Re: Разходка в парка с куче

Мнениеот en4ev89 » 28 Юли 2012, 19:33

Няма смисъл от тази забрана аз ако не мога да си разходя кучето в парка значи никъде не мога.Деца има навсякъде възрастни и страхливи хора има навсякъде но това не е причина за тази забрана. В момента които отнеса една непосилна глоба аз ще освободя кучето си! ДА ХОДИ КЪДЕТО СИ ИСКА! За да нямам проблеми с закона ще съобщя, че е изгубено..... :lol:
en4ev89
 
Мнения: 2
Регистриран на: 28 Юли 2012, 19:22

Re: Разходка в парка с куче

Мнениеот mecana » 29 Юли 2012, 09:20

en4ev89 написа:Няма смисъл от тази забрана аз ако не мога да си разходя кучето в парка значи никъде не мога.Деца има навсякъде възрастни и страхливи хора има навсякъде но това не е причина за тази забрана. В момента които отнеса една непосилна глоба аз ще освободя кучето си! ДА ХОДИ КЪДЕТО СИ ИСКА! За да нямам проблеми с закона ще съобщя, че е изгубено..... :lol:

А ако кучето ви ухапе дете, пак ли ще ви е толкова смешно??? Аз съм твърдо ЗА да се глобяват стопаните на кучета, разхождани без повод и да има регламентирани места за разходка. Омръзна ми да гледам кучешки изпражнения навсякъде и да внимавам детето ми да не стъпи в тях. Колко от стопаните съвестно си ги прибират в торбичка и ги изхвърлят?
Обичам животните, детето ми също и имаме две големи кучета - каракачанка и лабрадор, едното от които не е никак дружелюбно. Ами не си позволяваме да ги разхождаме в парка, нито пък в градинките и задължително са на къс повод и с намордник :idea:
mecana
 
Мнения: 115
Регистриран на: 20 Апр 2012, 16:46

Re: Разходка в парка с куче

Мнениеот en4ev89 » 01 Авг 2012, 21:45

относно по горния ми коментар кучето ми е дакел напълно безобидно ... малка порода кучета и да ми кажете, че му забранявате да се разхожда в парковете звучи, като да забраните на пешеходците да ходят по тротоара, или като да забраните на шофьорите да минават по улиците, или да забраните на самолетите да летят ИЛИ КАТО ДА СПРЕТЕ ЦИГАРИТЕ ЗАЩОТО УБИВАТ.......Най реалното нещо което можете да пожелаете е наморници за ГОЛЕМИТЕ КУЧЕТА...
en4ev89
 
Мнения: 2
Регистриран на: 28 Юли 2012, 19:22

Re: Разходка в парка с куче

Мнениеот southern_sun » 03 Авг 2012, 10:08

en4ev89 написа:относно по горния ми коментар кучето ми е дакел напълно безобидно ... малка порода кучета и да ми кажете, че му забранявате да се разхожда в парковете звучи, като да забраните на пешеходците да ходят по тротоара, или като да забраните на шофьорите да минават по улиците, или да забраните на самолетите да летят ИЛИ КАТО ДА СПРЕТЕ ЦИГАРИТЕ ЗАЩОТО УБИВАТ.......Най реалното нещо което можете да пожелаете е наморници за ГОЛЕМИТЕ КУЧЕТА...

Аз също имам куче от малка порода, но никога не съм сигурна в него. Макар, че ако се опита да ухапе някой надали ще направи поразии като голямо, но все пак е куче. Случвало ми се е много пъти да се спуска срещу деца, които тичат край нея. Тя просто не обича да я галят и да я мачкат, а децата първото нещо, което правят когато видят някакво животно е да го барнат. Винаги съм с едно наум когато я извеждам на разходка още повече, че я извеждам без каишка.
southern_sun
 
Мнения: 1182
Регистриран на: 31 Мар 2011, 21:36

Re: Разходка в парка с куче

Мнениеот v_lili » 13 Авг 2012, 21:47

Толкова ме впечатлиха коментарите че не мога да не споделя мнението си. Може и да не е нормално да си разхождаме кучетата на Аязмото , но то кое ни е нормално. Да се обособят места - добре , само че в нормалните държави обособеното място е голямо почти колкото Аязмото. Аз имам лабрадор, напълно безобиден - използват ги за водачи на слепи хора- само че има нужда да бяга от 5 до 10 км. всеки ден .Как да стане? Живея в къща и имам двор по голям от обособеното място, но не може да осигури необходимото движение на кучето ми. В тази връзка аз не използвам Аязмото за тоалетна а за разходка на любимеца ми. Но мога да задам един въпрос - Къде ходят до тоалетна малките деца и кой почиства след тях? Да не кажа и големите. За толкова години на Аязмото аз пък съм се нагледала на човешки изпражнения за което въобще нямам обяснение. Относно агресивните кучета към ХОРА , повечето са бездомни и те пак ще са си там. Трябва да има правила, но не и общ знаменател за всички. Аз като си избирах породата на кучето съвсем съзнателно не исках агресивно куче ...и аз имам дете. Сега се оказва обаче по американските закони че ще го малтретирам - защото не мога да му осигуря необходимото движение.
v_lili
 
Мнения: 1
Регистриран на: 13 Авг 2012, 21:18

Следваща

Назад към Ветеринарна медицина

Кой е на линия

Потребители разглеждащи този форум: 0 регистрирани и 1 госта