Стрийт Фитнес – популярният спорт

Бягане, упражнения у дома, поддържане на формата, аеробика, плуване, кардио тренировки, други спортове

Стрийт Фитнес – популярният спорт

Мнениеот alexandar82 » 10 Юли 2012, 11:09

Сигурно всеки от вас е виждал метални лостове, около които са се скупчили дузина младежи, голи до кръста и правещи „кофички“. Е, това модно течение в спорта вече си има име – Street Fitness /Уличен Фитнес/ и набира все по-голяма популярност както у нас, така и в чужбина, а американците направо са полудели по него. Какво по-хубаво от това? Много се радвам, когато видя тези площадки пълни с млади хора жадуващи да спортуват и според мен усилено трябва да се работи в тази насока. Вие какво предпочитате – да спортувате в зала или да полагате грижи за своето тяло в Стрийт фитнеса близо до вас? Ако пък някой сериозно го практикува, нека да даде съвети за начинаещите – за кой е подходящ, какви упражнения да се правят и всичко, което засяга упражненията и безопасността в Стрийт фитнеса.
А знаете ли, че тренировките със собствено тегло са започнали няколко века преди новата ера и тяхната основа е поставена от гръко-римската гимнастика? Аз лично се изненадах от този факт... С течение на годините тези тренировки придобиват различни измерения и се популяризират сред спортуващите хора по цял свят. Най-често площадките за спорт на открито се строят в училищата и парковете, където се събират повече младежи.
Интересно ми е да разбера дали имате площадка за Стрийт Фитнес във вашия град, защото аз съм от Стара Загора и доскоро имаше една единствена, която не е никак голяма. Да, обаче първата копка за най-модерната Стрийт Фитнес площадка е направена в парк Аязмото и аз съм безкрайно щастлив от този факт. Ще се поставят 18 комбинирани уреда и 1 комбиниран уред, който е е подходящ за деца от 6 до 12 години, така че и малки, и големи ще имат достъп до нея, за да спортуват на чист въздух – здрав дух в здраво тяло!

Street Fitness.jpeg
Street Fitness.jpeg (9.59 KiB) Прегледано 1088 пъти
alexandar82
 
Мнения: 28
Регистриран на: 09 Мар 2012, 09:37

Re: Стрийт Фитнес – популярният спорт

Мнениеот dimitrova_70007 » 10 Юли 2012, 11:14

Супер много се радвам на подобни инициативи! Толкова е хубаво, че все пак се прави нещо за спорта, т.е. за здравословното състояние на децата,а и на възрастните. Много съм чувала за уличния фитнес. Идеята е готина, да не говорим,че в по-спокойни места, където не минават толкова коли е по-подходящо да се разположи, за да е по-безопасно :) Дано повече градове последват примера на Стара Загора!
dimitrova_70007
 
Мнения: 62
Регистриран на: 06 Яну 2012, 11:14

Re: Стрийт Фитнес – популярният спорт

Мнениеот boncho green » 10 Юли 2012, 11:37

Ехаа, яко! Поздравления на всички старозагорци за новата придобивка! Аз с удоволствие бих ходил да тренирам. На открито е, чист въздух, вход свободен, какво по-хубаво от тези неща? За лятото е перфектен вариант за поддържане на форма. Има един много зарибен street фитнес маняк, гледал съм негови клипове, действа доста вдъхновяващо! Изглежда, че ги прави с лекота отстрани, но като пробвате някои упражнение, ще видите че хич не е толкова лесно. За него сякаш няма гравитация... Дано повече деца да се заразят с идеята да тренират!
boncho green
 
Мнения: 67
Регистриран на: 09 Май 2012, 17:24

Re: Стрийт Фитнес – популярният спорт

Мнениеот mimeto » 10 Юли 2012, 13:38

Не знам за стрийт фитнеса, но пред нашия блок имаше лостове, които общината отряза, защото били опасни :x В същото време, на няколко метра от тях, стоеше детска пързалка, но без частта, на която децата сядат и се пързалят - само стълбите и горната част, където се стъпва :shock: Лостовете са опасни и съответно отстранени, а пързалката си стоеше с години, въпреки сигналите, които сме подавали към общината.
Сега отново имаме лостове, защото момчетата от блока си ги направиха и завариха сами. Всъщност тогава бяха момчета, а сега са мъже, но това не им пречи да тренират там заедно със своите деца :)
mimeto
 
Мнения: 57
Регистриран на: 26 Апр 2012, 15:25

Re: Стрийт Фитнес – популярният спорт

Мнениеот blanshe » 10 Юли 2012, 14:27

Ужас! Колко незаконни неща има на територията на общините, а те точно това решили да махат! При условие, че целите тротоари за заети с масите и столовете на кварталните кафенета или паркирали коли до самите стени на сградите. Майките с колички са принудени да минават на пътното платно, за да се придвижат. Децата няма къде да играят, защото площадките им приличат на змиярници и леговища на клошари и наркомани... На всичкото отгоре те са премахнали нещо хубаво, което хората сами са си направили, без да искат финансиране от общината! Ей това вече не мога да го приема. Когато отхвърляш нещо, трябва да предложиш алтернатива. Щом са премахнали "незаконната" спортна площадка, защо не са построили законна такава?
blanshe
 
Мнения: 24
Регистриран на: 07 Юни 2012, 09:53

Re: Стрийт Фитнес – популярният спорт

Мнениеот ДоРеМи » 11 Юли 2012, 10:55

Във все повече градове започвам да виждам площадки за Стрийт фитнес и това много ме радва. Дори в Черноморец, в това малко градче, имаше голяма такава и това, което най-много ме радваше е, че беше препълнена постоянно. За първи път видях уреди за Стрийт фитнес в Бургас и тогава се зачудих какво е това. Подкрепям идеята и дано наистина навсякъде се изградят подобни площадки, които да са достъпни до всички желаещи да спортуват.
Имам една идея - снимайте Стрийт фитнеса във вашия град и публикувайте снимките тук :roll: Аз също ще го направя ;) Интересно ми е да видя как са направени другите площадки.
ДоРеМи
 
Мнения: 40
Регистриран на: 14 Юни 2012, 16:35

Re: Стрийт Фитнес – популярният спорт

Мнениеот zan-zan » 11 Юли 2012, 13:22

В Бургас миналата година дори имаше турнир по Стрийт фитнес, който се проведе в двора на езиковата гимназия, тази година пък се провеждат множество демонстрации в различни градове и уличния спорт наистина придобива все по-голяма популярност у нас :)
Подкрепям всякакви инициативи стимулиращи спорта, защото в забързаното си ежедневие забравяме, че спортът е здраве. По цял ден стоим затворени между четири стени, пред компютъра или вършим нещо друго, което намираме за по-важно от собственото си здраве. Радва ме факта, че младите хора проявяват интерес към Стрийт фитнеса и дано се задържат по-дълго време там, спортувайки, а не чатейки вкъщи във Фейсбук или Скайп.
zan-zan
 
Мнения: 33
Регистриран на: 12 Юни 2012, 13:48

Re: Стрийт Фитнес – популярният спорт

Мнениеот Georgica » 11 Юли 2012, 14:03

Това нещо за пръв път го видях преди три-четири години в Турция, в един курорт. Беше ми много интересно, приличаше на странни катерушки, но се оказа, че са фитнес уреди.Смятам, че за лятото това е чудесна идея за спортуване.
Georgica
 
Мнения: 49
Регистриран на: 11 Юли 2012, 09:44

Re: Стрийт Фитнес – популярният спорт

Мнениеот peter pan » 20 Юли 2012, 16:41

В Стара Загора днес откриха най-голямата площадка за Стрийт Фитнес в България :) Намира се на върха на парк Аязмото и със сигурност ще я посетим през почивните дни. После ще качвам снимки...
peter pan
 
Мнения: 25
Регистриран на: 06 Юни 2012, 12:43

Re: Стрийт Фитнес – популярният спорт

Мнениеот Niko » 28 Юли 2012, 16:04

Последно времесъм забелязала, че в много градове направиха площадки за стрийт фитнес, явно е много популярен този спорт, ако моеже така да се нарече или европейските проекти за спортни площадки се одобряват по лесно от останалите, тъй като повечето такива площадки са изградени с европейски пари.
Niko
 
Мнения: 65
Регистриран на: 02 Юли 2012, 11:29

Следваща

Назад към Фитнес и кардио активност

Кой е на линия

Потребители разглеждащи този форум: 0 регистрирани и 0 госта

cron