Атентат на бургаското летище

Всяко мнение има място на ринга и никой противник не е за подценяване - не се караме, а дискутираме!

Атентат на бургаското летище

Мнениеот Silvi » 24 Юли 2012, 15:08

изтеглен файл.jpg
изтеглен файл.jpg (9.24 KiB) Прегледано 549 пъти
След атентата на бургаското летище цяла България е в страх от втори терористичен акт. Жертвите на атентата са израелски туристи, дошли да почиват по нашето родно черноморие. Една от версиите за атентата е, че атентатора има съучастник, който все още се крие в страната ни, но друга версия отхвърля тази, като се споменава, че може би съучастниците са двама. Днес медиите гръмнаха с изказването на премиера, че атентатора е пристигнал от страна от Шенген. Бойко Борисов също така заяви в своето изказване, че така извършен атентата е нямало как да бъде предотвратен.
В деня на атентата израелския президент в открито изказване обяви, че зад терористичния акт стои Иран, като дългогодишен съперник на Израел, с което обяви открита война с правителството на Иран.
Каква обаче е ролята на България в този спор и този терористичен акт доказателство ли е, че живеем в страна, която не е защитена от терористични атаки?
Дали ще се повтори атентата след като терористите обявиха в туроператорската агенция, че бомбите са две?
Silvi
 
Мнения: 234
Регистриран на: 04 Яну 2012, 16:02

Re: Атентат на бургаското летище

Мнениеот SunFlower » 25 Юли 2012, 11:11

Последната версия за атентата е, че " Хизбула" няма нищо общо с взривяването на автобуса, това каза вчера по новините Симеон Николов- директор на Центъра за стратегически изследвания в сигурността и международните отношения. Неговата версия е, че това може да бъде една от многобройните терористични организации като Арабска Пролет например, които през последните години се активизираха с атентати по летища.
Според Николов атентата не е могъл да бъде предвиден и предотвратен тъй като България не е достатъчно информирана за случващото се по света и в близкия Изток, а темата за тероризма е много далечна до нашите служби за сигурност.
Аватар
SunFlower
 
Мнения: 83
Регистриран на: 24 Фев 2012, 14:36

Re: Атентат на бургаското летище

Мнениеот upsurd » 25 Юли 2012, 14:45

Да така е от терористичен акт никой не е застрахован, но от какво сме застраховани в България ? Винаги търсим вината някъде другаде а виновни у нас няма.Мислех ме си че у нас това не може да се случи и за това не сме подготвени да предотвратим нещо толкова ужасно.Четох някъде че преди това терориста се е опитвал да наеме кола и не е успял защото собствениците на фирмата са се усъмнили в шофьорската книжка че не е истинска.Мъжа на собственичката е бивш полицай е не ми стана ясно защо не са подали сигнал за фалшивата книжка ?Обществото ни е кон с капаци след като не се случва вкъщи не ни интересува няма нужда да си усложняваме живота.Може би и институциите имат вина за това защото ако подадеш сигнал ще те занимават с години докато приключи случая.И все пак става въпрос за атентат трябваше да се подаде сигнал и може би нямаше да се случи.Расъждения и варианти всякакви ще се пише много, по лошото е че се случи и у нас сега вече трябва да очакваме всичко.
upsurd
 
Мнения: 23
Регистриран на: 08 Яну 2012, 11:08

Re: Атентат на бургаското летище

Мнениеот Ваня_13 » 26 Юли 2012, 11:02

upsurd написа:Да така е от терористичен акт никой не е застрахован, но от какво сме застраховани в България ? Винаги търсим вината някъде другаде а виновни у нас няма.Мислех ме си че у нас това не може да се случи и за това не сме подготвени да предотвратим нещо толкова ужасно.Четох някъде че преди това терориста се е опитвал да наеме кола и не е успял защото собствениците на фирмата са се усъмнили в шофьорската книжка че не е истинска.Мъжа на собственичката е бивш полицай е не ми стана ясно защо не са подали сигнал за фалшивата книжка ?Обществото ни е кон с капаци след като не се случва вкъщи не ни интересува няма нужда да си усложняваме живота.Може би и институциите имат вина за това защото ако подадеш сигнал ще те занимават с години докато приключи случая.И все пак става въпрос за атентат трябваше да се подаде сигнал и може би нямаше да се случи.Расъждения и варианти всякакви ще се пише много, по лошото е че се случи и у нас сега вече трябва да очакваме всичко.

ПО този повод днес в медиите се коментира теорията на Кирчо Киров, че всъщност първоначално атентата е трябвало да бъде извършен с кола бомба, но след като фирмата отдаваща коли под наем са се усъмнили и не са дали кола на чуждестранния гражданин, са провалили първоначалния му план.
Между временно израелските тайни служби са подали сигнал до нашите родни тайни служби за евентуален терористичен акт още в началото на тази година, но явно ние отново се оказахме неподготвени.
Ваня_13
 
Мнения: 140
Регистриран на: 18 Юни 2012, 13:59

Re: Атентат на бургаското летище

Мнениеот Niko » 28 Юли 2012, 15:45

Днес бяха публикувани снимките на терориста от Сарафово. Лицето е силно обезобразено, но съответства напълно на фотороботът направен от полицията.
Лицето на терориста е със потрошени лицеви кости за това е така обезобразено, това наложило снимката да бъде сглобена като мозайка част по част. Снимката е направена на базата на възстановената от съдебните медици глава на атентатора,от видеозаписа от аерогарата и свидетелските показания на срещналите се с него хора у нас. По всичко обаче личи, че рисунки вече не са необходими.
Niko
 
Мнения: 65
Регистриран на: 02 Юли 2012, 11:29

Re: Атентат на бургаското летище

Мнениеот teddy » 29 Юли 2012, 11:03

Наистина е много страшно това, което се случва! Не знам какви мерки за безопасност трябва да се вземат, за да се предотвратят действията на тези болни мозъци :?
Всъщност жертвите на терористичният атентат на бургаското летище на само израелци, защото шофьора на автобуса и бил бъгарски гражданин - Мустафа Кьосов, на 36 години от село Якоруда. Вчера гледах репортаж с близките му и ми стана безкрайно мъчно :cry: Искрени съболезнования за тежката им загуба!
teddy
 
Мнения: 177
Регистриран на: 06 Мар 2012, 13:14

Re: Атентат на бургаското летище

Мнениеот Silvi » 31 Юли 2012, 12:24

Аз пък днес разбрах, че всъщност атентатора от 18 юли е бил и на софийското летище. Облечен по същия начин и със същото оборудване на турист се размотавал из софийското летище, влизал и излизал през една и съща врата. Това заявили очевидци пред медиите, мъжът им направил силно впечатление тъй като приличал на техен познат. Бил с дълга коса и размятал чанта през гърдите си чиито капак бил отворен. Има запис на една от камерите за видеонаблюдение, чиито запис се обработва за да се даде по голяма яснота на образа на терориста, който ще бъде пуснат в базата данни за издирване.
Silvi
 
Мнения: 234
Регистриран на: 04 Яну 2012, 16:02

Re: Атентат на бургаското летище

Мнениеот Georgica » 01 Авг 2012, 12:41

С помощта на модерни технологии на базата на налични до момента данни е възстановен образа на атентатора от летище Бургас.
атентаор.jpg
атентаор.jpg (6.2 KiB) Прегледано 358 пъти

От МВР са обявили телефон за всеки, които има информация за човека на снимката. Обадете се на телефон 056/ 84 42 42 или в най-близкото поделение на МВР.
Всичко ми се струва малко съмнително тъй като по първоначални данни бяха обявили, че лицето на атентатора е силно обезобразено, а този мъж на снимката не изглежда никак обезобразен.
Georgica
 
Мнения: 49
Регистриран на: 11 Юли 2012, 09:44

Re: Атентат на бургаското летище

Мнениеот tweety » 10 Авг 2012, 16:56

Онзи ден гледах новините и гаврата със снимката на атентатора. Един журналист се разходи по улиците на София и спираше минувачи да ги пита дали им е познат човека на снимката, нямате си на представа колко смешни отговори дадоха минувачите, имаше такива, които казаха, че мъжа на снимката прилича на самия журналист, а други на президента ни.
И какво очаква полицията само не ми е ясно?
tweety
 
Мнения: 348
Регистриран на: 15 Ное 2011, 10:04

Re: Атентат на бургаското летище

Мнениеот Снежана » 17 Авг 2012, 10:54

Според нова версия атентатора от Бургас е имал съучастник.
атентатор.jpg
атентатор.jpg (11.19 KiB) Прегледано 283 пъти

Снимката е направена от фоторобот от снимката на фалшивата шофьорска книжка издадена на името на Ралф Уилям Рико от Мичиган. На снимката на шофьорската книжка атентатора е със перука. Според последни данни Ралф е гражданин на САЩ, но е възможно да бъде и с друго гражданство и самоличност, както и неистински документи.
Дали атентатора е имал съучастник или МВР пипат на сляпо?
Снежана
 
Мнения: 153
Регистриран на: 09 Май 2012, 08:58


Назад към Сблъсък

Кой е на линия

Потребители разглеждащи този форум: 0 регистрирани и 5 госта