Народни рецепти - споделете ги!

Тайни семейни рецепти за здраве и красота - как да бъдем в полза на другите.

Re: Народни рецепти - споделете ги!

Мнениеот zuzu70 » 22 Окт 2011, 12:00

Ако имате гнойни и възпалителни процеси в устната кухина, трябва да я изплаквате с отвара от невенов цвят. Една супена лъжичка съцветия се заливат с 200 милилитра вода. Сместта се държи на водна баня в затворен съм 5-6 часа.
zuzu70

Мнениеот qproin » 27 Окт 2011, 23:23

stanislav_d написа:Вендузи или т. нар. чаши- поставят се на гърба посредством затопляне и вакум! Идеята е че изсмукват простиналото!
Вършат чудесна работа, но са нож с две остриета, понеже изнежват значително гърба и ако не се пази човек се получава лош рецидив.

Този начин съм го виждала преди много години- майка ми правеше така на баща ми, но не знам дали е приложим в днешно време. Като, че ли сме по-скоро жертви на вируси отколкото на простуда
qproin

Мнениеот valiart » 27 Окт 2011, 23:26

При кашлица, вечер леко се намазват гърдите с йод и буквално на следващата сутрин сте здрави.
Аватар
valiart

Мнениеот kriskiss2001 » 28 Окт 2011, 09:34

valiart написа:При кашлица, вечер леко се намазват гърдите с йод и буквално на следващата сутрин сте здрави.

Ееее, този йод знаеш ли как гори и как цапа после. Гърдите ти жълти ще станат, ужас. Недей така, има къде по-хубави медикаменти, дори камфоровия спирт
kriskiss2001

Мнениеот Bella » 28 Окт 2011, 10:12

Това с вендузите и аз не го харесвам. За настинка баба ми правеше мас и хлябна сода.Първо ми намазва краката с мас после ги обтрива с хлябната сода и ми обува чорапи. После и гърба и гърдите, особено ефикасно е срещу кашлица. Маста и хлябната сода сгряват и на следващия ден си като нов.
Аватар
Bella

Мнениеот kriskiss2001 » 28 Окт 2011, 10:19

Bella написа:Това с вендузите и аз не го харесвам. За настинка баба ми правеше мас и хлябна сода.Първо ми намазва краката с мас после ги обтрива с хлябната сода и ми обува чорапи. После и гърба и гърдите, особено ефикасно е срещу кашлица. Маста и хлябната сода сгряват и на следващия ден си като нов.

Аз не разчитам на бабини деветини, но при всеки човек отделната процедура действа различно, ама да слагам йод върху мен или мас, просто не става, ще покашлям два дни в повече голяма работа :roll:
kriskiss2001

Мнениеот valiart » 28 Окт 2011, 11:59

Е да де, дааа. И аз не се мажа с мас и йод. Ама нали тука трябва да споделим Народни рецепти, които знаем че помагат. Някой може да ги пробва и да му помогнат.
Аватар
valiart

Мнениеот kriskiss2001 » 28 Окт 2011, 12:15

valiart написа:Е да де, дааа. И аз не се мажа с мас и йод. Ама нали тука трябва да споделим Народни рецепти, които знаем че помагат. Някой може да ги пробва и да му помогнат.

:lol: хей, размя ме, не си пробвала, а караш хората с мас да се мажат. Много си готина, размя ме от сърце. Това е твоята народна рецепта - СМЯХ, СМЯХ И ПАК СМЯХ
СУПЕР СИ
kriskiss2001

Мнениеот valiart » 28 Окт 2011, 19:05

За маста не знам, не съм го писала аз това. Моята Народна рецепта е за мазането с йод. И го казвам от позиията на изпитала лечебният му ефект. До ден днешен, като се видим с кръсницата ми, се сещаме и говорим за случката. Когато съм била малка сме ходили в тях на кръстник по Нова година и по това време, още от онова време :D са си върлували гриповете, настинките. Аз съм отишла в тях с такава лоша кашлица , че няма втора. Кръстницата ми приложила този народен лек върху мен, за да успокои раздиращата ме кашлица. Преди да си легна намазала леко гърдите ми с памуче натопено в йод и на сутринта и помен нямало от давщата ме кашлица. Никой не карам, просто си споделям. Бъдете здрави!:)
Аватар
valiart

Мнениеот kriskiss2001 » 28 Окт 2011, 19:50

valiart написа:За маста не знам, не съм го писала аз това. Моята Народна рецепта е за мазането с йод. И го казвам от позиията на изпитала лечебният му ефект. До ден днешен, като се видим с кръсницата ми, се сещаме и говорим за случката. Когато съм била малка сме ходили в тях на кръстник по Нова година и по това време, още от онова време :D са си върлували гриповете, настинките. Аз съм отишла в тях с такава лоша кашлица , че няма втора. Кръстницата ми приложила този народен лек върху мен, за да успокои раздиращата ме кашлица. Преди да си легна намазала леко гърдите ми с памуче натопено в йод и на сутринта и помен нямало от давщата ме кашлица. Никой не карам, просто си споделям. Бъдете здрави!:)

Сигурно си била сладко мъниче като малка. Ама сега не би го направила нали? Тези хубави гърди покрити с йод, не мога и да си го представя, виж със сметана мога и то прекрасно ;)
kriskiss2001

ПредишнаСледваща

Назад към Домашен лекар