stanislav_d написа:Вендузи или т. нар. чаши- поставят се на гърба посредством затопляне и вакум! Идеята е че изсмукват простиналото!
Вършат чудесна работа, но са нож с две остриета, понеже изнежват значително гърба и ако не се пази човек се получава лош рецидив.
valiart написа:При кашлица, вечер леко се намазват гърдите с йод и буквално на следващата сутрин сте здрави.
Bella написа:Това с вендузите и аз не го харесвам. За настинка баба ми правеше мас и хлябна сода.Първо ми намазва краката с мас после ги обтрива с хлябната сода и ми обува чорапи. После и гърба и гърдите, особено ефикасно е срещу кашлица. Маста и хлябната сода сгряват и на следващия ден си като нов.
valiart написа:Е да де, дааа. И аз не се мажа с мас и йод. Ама нали тука трябва да споделим Народни рецепти, които знаем че помагат. Някой може да ги пробва и да му помогнат.
valiart написа:За маста не знам, не съм го писала аз това. Моята Народна рецепта е за мазането с йод. И го казвам от позиията на изпитала лечебният му ефект. До ден днешен, като се видим с кръсницата ми, се сещаме и говорим за случката. Когато съм била малка сме ходили в тях на кръстник по Нова година и по това време, още от онова времеса си върлували гриповете, настинките. Аз съм отишла в тях с такава лоша кашлица , че няма втора. Кръстницата ми приложила този народен лек върху мен, за да успокои раздиращата ме кашлица. Преди да си легна намазала леко гърдите ми с памуче натопено в йод и на сутринта и помен нямало от давщата ме кашлица. Никой не карам, просто си споделям. Бъдете здрави!:)
Потребители разглеждащи този форум: 0 регистрирани и 0 госта