Бременна и сама - как по-лесно да отгледаш дете сам

Искамe бебе - бременност, моментът на раждането, майчинство, проблемно забременяване и ин витро, осиновяване и приемна грижа

Бременна и сама - как по-лесно да отгледаш дете сам

Мнениеот Вероника » 14 Авг 2012, 10:01

На 31 години съм и съм бременна в третия месец, от два месеца не живеем заедно с бащата на бебето. Когато му съобщих добрата новина и това като, че ли го изплаши. В първите няколко дни беше видимо въодушевен от факта, че на бял свят ще се появи един малък човек, но след това се затвори в себе си, стана мълчалив и един ден просто се изнесе. Опитах се да поговоря с него,но безуспешно. Започвам да свиквам с факта, че ще отгледам детето си сама, но искам да попитам как по-лесно да се справя с това предизвикателство? Всеки съвет ми е ценен!
Благодаря ви предварително!
Вероника
 
Мнения: 5
Регистриран на: 04 Юли 2012, 13:19

Re: Бременна и сама - как по-лесно да отгледаш дете сам

Мнениеот southern_sun » 14 Авг 2012, 10:40

На първо място се опитайте да превъзмогнете болката от раздялата и се опитайте да мислите само за детето и здравето си. Много е важно да запазите спокойствие, защото е много важно за здравето на бъдещото ви дете. Вие сте единствената опора на вашето дете. Ходете редовно на профилактични прегледи и следете здравословното си състояние и всяка промяна в тялото ви.
Намерете приятели в подобно или същото на вашето положение, с които ще споделяте проблеми и ще си помагате взаимно.
Не се самосъжалявайте и самообвинявайте, вие не сте единствения родител, който отглежда сам детето си, запомнете, че вие и детето ви също сте семейство. Разбира се най-добре е едно дете да расте в щастливо семейство, но понякога не се получава така както сме го планирали. Ако вие обичате и подкрепяте детето си във всяка една ситуация, вие сте най-доброто за него и никой друг. Не позволявайте на никого да съсипе самочувствието ви на достоен родител.

Не забравяйте, че вие като самотен родител трябва да планирате всяка ситуация.Имайте добре заредена аптечка с медикаменти, покриващи всяка бърза помощ. Заделете си пари за спешен случай и неги харчете. Пазете ги на скришно място. Подгответе си списък с хора, на които може да се обадите в 4 през нощта за помощ. Едва ли списъкът ще е дълъг, но е добре да имате телефоните им подръка, освен записани в мобилния апарат, запишете ги и в тефтер, който седи в чантата ви.
Успех ви желая в това наистина трудно начинание, но не забравяйте да вярвате в себе си! Вие ще се справите!
southern_sun
 
Мнения: 1182
Регистриран на: 31 Мар 2011, 21:36

Re: Бременна и сама - как по-лесно да отгледаш дете сам

Мнениеот Zlatka » 14 Авг 2012, 22:30

Жалко че бащата е такъв страхливец и не може да осъзнае какво щастие го чака.Може би е по добре че е избягал защото така имаш възможност да намериш истински баща на бебето.Човек е силен когато трябва и се справя със всякакви сложни и трудни ситуации,колкото и да е трудно ще се справиш не че от опит го знам как е, но съм изпадалa в подобни безтегловни ситуации.Всеки може да се мобилизира и да постигне целта си.Твоята цел е да отгледаш детето си и след време ще разбереш че всичкия труд и безсънни нощи си е заслужавал особено като видиш радостта на детето си.Някои хора дават всичко което имат за да се порадват на мига в който се ражда детето и не могат да го получат поради различни причини, а ти го имаш този миг наслаждавай му се.Жалкото е че и държавата не помага на такива майки кой знае колко или пък въобще.Важното е да не падаш духом и се подготвиш и за трудни ситуации.
Най важното сега е да спазваш съветите на доктора за да нямаш проблеми до края на бременността и да родиш здраво дете другото после ще го мислиш.
Zlatka
 
Мнения: 7
Регистриран на: 31 Май 2012, 21:22

Re: Бременна и сама - как по-лесно да отгледаш дете сам

Мнениеот Niko » 16 Авг 2012, 10:59

Няма да се плашиш, нито си първата, нито последната в това положение. Понякога за мъжете бащинството се оказва голям стрес, който трудно превъзмогват. Ако ти наистина искаш да си с този човек, изчакай да осъзнае грешката, която е направил и сама прецени дали можеш да му простиш. Най-важното за теб и бебето в момента е спокойствието. Въоръжи се с такова и се радвай на бременността ти, това е най-хубавия момент от живота на една жена. Успех!
Niko
 
Мнения: 65
Регистриран на: 02 Юли 2012, 11:29

Re: Бременна и сама - как по-лесно да отгледаш дете сам

Мнениеот Rali_hr » 09 Дек 2014, 15:01

Неприятна ситуация, но ще се справите, трудно е обаче не е невъзможно! Често се случва дори семейства да оставят грижата само върху майката, а и така може да намерите истинската любов!
Аватар
Rali_hr
 
Мнения: 3333
Регистриран на: 18 Ное 2014, 14:54

Re: Бременна и сама - как по-лесно да отгледаш дете сам

Мнениеот Snejna » 09 Дек 2014, 17:58

трудна е тази ситуация, но няма как просто, но ще се справите с много вяра! :)
Аватар
Snejna
 
Мнения: 2566
Регистриран на: 19 Ное 2014, 16:41

Re: Бременна и сама - как по-лесно да отгледаш дете сам

Мнениеот Anka » 11 Дек 2014, 16:32

Моя приятелка отглежда детето си сама, ами зор е да, но няма как, помагаме ѝ приятелите, ходим да гледаме детето понякога, излизаме и я отменяме по разходките. Трудно е финансовата част става много сложна :(
Аватар
Anka
 
Мнения: 1415
Регистриран на: 25 Ное 2014, 13:25

Re: Бременна и сама - как по-лесно да отгледаш дете сам

Мнениеот Pipilota » 12 Дек 2014, 10:08

Хич не е лесно това положение, но човек трябва да се справи и това е. Усмивката най-напред и вяра, че ще дадете всичко най-добро за детето ви :)
kukuvicac
Аватар
Pipilota
 
Мнения: 4258
Регистриран на: 14 Ное 2014, 12:41

Re: Бременна и сама - как по-лесно да отгледаш дете сам

Мнениеот Lollipop » 12 Дек 2014, 11:15

Жалко, че сте стигнали до това положение. Със сигурност е много трудно, дали са ти много добри съвети, дано да има поне на кого да разчиташ. :D
Аватар
Lollipop
 
Мнения: 2728
Регистриран на: 14 Ное 2014, 15:55

Re: Бременна и сама - как по-лесно да отгледаш дете сам

Мнениеот Lili_pili » 27 Яну 2015, 18:07

НЕ е лесно, аз имам приятелка, която сама си гледа детето, вярно, че ѝ е трудно, но всички помагат, особено родителите
Когато едно нещо се случи един път, не е задължително да се повтори, но случи ли се два пъти, то със сигурност ще има и трети път.
Аватар
Lili_pili
 
Мнения: 923
Регистриран на: 09 Яну 2015, 09:56

Следваща

Назад към Бременност, раждане и майчинство

Кой е на линия

Потребители разглеждащи този форум: 0 регистрирани и 0 госта