Задигнати радиоактивни източници

Тук е мястото за вашия коментар за събитията от страната и чужбина!

Задигнати радиоактивни източници

Мнениеот southern_sun » 11 Сеп 2012, 16:18

Вчера прочетох, че от завод " Полимери" в Девня са задигнати източници с йонизиращо лъчение. Въпросните радиоактивни продукти са задигнати от група криминално проявени на възраст между 17 и 52 години. Всички от групата са безработни само, че не се споменава дали са роми или българи. Не мога да проумея каква смелост ти трябва да посегнеш към нещо толкова опасно - радиоактивни продукти, при това не само опасни за твоето здраве, но и за здравето на околните. Дали са знаели какво крадат или просто са решили да вземат нещо за да го продадат за някой лев. И още едно нещо не ми дава мира, как са си мислели да продадат въпросните неща и на кого? Дали пък не са част от престъпна организация занимаваща се с кражба и износ на радиационни продукти? Струва ли си риска, на който са се подложили при кражбата?
southern_sun
 
Мнения: 1182
Регистриран на: 31 Мар 2011, 21:36

Re: Задигнати радиоактивни източници

Мнениеот iriny » 30 Авг 2019, 10:08

Има два варианта - или крадците са били много тъпи и не са знаели какво крадат, или им е платено достатъчно много, за да се изложат на такъв риск. Въпросът е: защо тези радиоактивни материали не се охраняват както трябва?
iriny
 
Мнения: 388
Регистриран на: 07 Авг 2019, 12:17

Re: Задигнати радиоактивни източници

Мнениеот marchinko73 » 13 Ное 2019, 20:38

iriny написа:Има два варианта - или крадците са били много тъпи и не са знаели какво крадат, или им е платено достатъчно много, за да се изложат на такъв риск. Въпросът е: защо тези радиоактивни материали не се охраняват както трябва?


Защото на никой не му пука и навсякъде е безстопанственост и безхаберие. Сещам се как преди време бяха обрали едни уж охранявани военни складове... Пък крадците - що го правят? За пари - много ясно!
Аватар
marchinko73
 
Мнения: 440
Регистриран на: 22 Авг 2019, 10:00


Назад към Актуални теми и новини

Кой е на линия

Потребители разглеждащи този форум: 0 регистрирани и 2 госта