Габрово: новини,събития, управление

Бизнес, политика, шоубизнес, забава или всичко от света около нас.....по дати

Габрово: новини,събития, управление

Мнениеот FramarLekari » 18 Сеп 2012, 14:51

„Лабораторията за родители” кани на неформална среща-разговор родителите на деца със специални образователни потребности

Център за приобщаващо образование и Община Габрово канят родители на деца със специални образователни потребности на неформални срещи-разговори, които ще се проведат на 21 септември от 18 до 19:30 ч. и на 22 септември от 10 до 11:30 ч. и от 13:30 до 15:00 ч. на адрес: Център за обществена подкрепа, Габрово, пл. Възраждане № 3 (Сградата на Община Габрово), страничен вход на зала Възраждане, ет.2.

Срещите са част от предстоящата „Лаборатория за родители”, която ще се проведе под формата на информационни дни, срещи между родители за обмяна на опит и индивидуални консултации с терапевти. Информацията, която ще бъде събана по време на тези неформални опознавателни срещи ще помогне на Център за приобщаващо образование да планира по-добре програмата на Лабораторията, така че да е максимално полезна.

„Лабораторията за родители” се реализира от Център за приобщаващо образование, след проведен от Община Габрово конкурс като част от проект „Повече ЗаЕдно - подпомагане обучението на деца и ученици със специални образователни потребности в Община Габрово”, BG051PO001- 4.1.04-0104, финансиран от Европейския социален фонд чрез Оперативна програма “Развитие на човешките ресурси”.

“Лабораторията за родители” има за цел да подкрепи и да бъде в помощ на родители на децата със специални образователни потребности от община Габрово, които търсят начини и идеи за по-пълноценна подкрепа на своите деца. Под формата на неформални срещи, тренинги и консултации, Лабораторията ще предоставя на родителите полезни практически съвети за приобщаване на децата в учебния процес в училище и в детските общности на връстници - в училище, в квартала, по интереси, както и за подкрепа в семейството.
Специалистите на www.framar.bg предоставят консултация, която не може да замени преглед при квалифициран и правоспособен лекар.
FramarLekari
 
Мнения: 1987
Регистриран на: 29 Мар 2011, 19:23
Местоположение: България

Re: Габрово: новини,събития, управление

Мнениеот FramarLekari » 10 Окт 2012, 11:48

„Левски” и „Черно море” в мач за Купата на Община Габрово


Тити Папазов и вицешампионът на България срещу Спас Натов и петия в ранглистата

Plakat_Levski-ChernoMore_v3-n copy.jpg
Plakat_Levski-ChernoMore_v3-n copy.jpg (65.74 KiB) Прегледано 537 пъти

Баскетболните отбори на „Левски” и „Черно море – Порт Варна” ще се срещнат в демонстрационен мач, който ще бъде за Купата на Община Габрово. Двата тима ще играят в спортна зала „Орловец” в събота, 13 октомври, от 17.30 часа.
Сблъсъкът на два от най-класните български отбори ще бъде кулминацията на турнира за кадети и кадетки „Христо Донков”, който ще се състои в Габрово през този уикенд. При момчетата за награда ще се борят „Левски” – София, габровският „Чардафон-Орловец”, „Зограф” от Трявна и „Етър 49” – Велико Търново. При момичетата - „Левски”, два тима на домакините и отбор на „Зограф”.
Три от срещите ще се играят в обновения с помощта на „Чардафон-Орловец” спортен салон на Природоматематическа гимназия „Акад. Иван Гюзелев”, който ще бъде официално открит в събота от 13.00 часа. Промени ще има и в спортна зала „Орловец”, която ще бъде оборудвана с нови баскетболни съоръжения – дарение от ръководството на верига хипермаркети „Технополис”.

Poster_Basketball_10-2012-n1 copy.jpg
Poster_Basketball_10-2012-n1 copy.jpg (63.63 KiB) Прегледано 537 пъти

Двубоят между вицешампиона „Левски” и петия от последното първенство „Черно море – Порт Варна” стана възможен благодарение на договора за сътрудничество между „сините” и местния „Чардафон-Орловец”, подписан точно преди година. Амбицията и на двата отбора е съботният ден да се превърне в празник на баскетболната игра.
Събитието ще уважат президентът на федерацията по баскетбол и единствен българин досега, играл в НБА Георги Глушков, президентите на „Левски” и на „Черно море – Порт Варна” – Иван Джиджев и Симеон Варчев.
Началният удар ще бъде даден лично от кмета на общината Таня Христова. Входът за срещата е свободен, а местата в спортна зала „Орловец” са само 2000!
Специалистите на www.framar.bg предоставят консултация, която не може да замени преглед при квалифициран и правоспособен лекар.
FramarLekari
 
Мнения: 1987
Регистриран на: 29 Мар 2011, 19:23
Местоположение: България


Назад към Медиен календар

Кой е на линия

Потребители разглеждащи този форум: 0 регистрирани и 0 госта