Първите стъпки – Спиране на цигари:

В този раздел на нашия форум можете да задавате въпроси, свързани с нездравословни навици и предпазване от заболявания, да споделяте мнения и да получите съвет - недостиг на витамини и минерали, подсилване на имунитета, ваксини и имунизации, отказване от алкохол и тютюнопушене.

Re: Как спряхте да пушите цигари?

Мнениеот Грохот » 24 Окт 2016, 20:57

Аз се чудя защо хора, които палят цигара само в компания, а през другото време не палят, се наричат пушачи и изобщо се мъчат да пушат. А другите, които са заклети тютюнджии, докато не видят дебелия край и не закъсат със здравето, не се и замислят да ги отказват. Само тогава правят опити да ги спрат и пак не е сигурно.
Грохот

Мнениеот Био доктор » 24 Окт 2016, 23:22

Тия първите се наричат комплексари ;) Вторите са големи егоисти... докато пушат и всичко е ОК си казват - Еб.. съм му мамата един път ще се мре и пушат... като се стигне до инцидент не се оставят да мрат, а тичат при лекарят да ги лекува.... Лекуваме ги, няма как, но с парите на здравите, които мислят и пазят здравето си... солидарна ни е системата... Кофтито идва като му предпишем въздържание от алкохол и цигари... Продължават пак да пушат и пият и след не дълго време пак лягат на болничното легло да ги лекуваме и парите за лечение стават по-големи, пораженията върху здравето по-големи и после като за капак казват, че лекарят е некадърен и не може да ги излекува...Истината всъщност е много проста, самият човек е прост и не иска да бъде излекуван...
Био доктор

Мнениеот kauda » 25 Окт 2016, 11:16

Био доктор написа:Тия първите се наричат комплексари ;) Вторите са големи егоисти... докато пушат и всичко е ОК си казват - Еб.. съм му мамата един път ще се мре и пушат... като се стигне до инцидент не се оставят да мрат, а тичат при лекарят да ги лекува.... Лекуваме ги, няма как, но с парите на здравите, които мислят и пазят здравето си... солидарна ни е системата... Кофтито идва като му предпишем въздържание от алкохол и цигари... Продължават пак да пушат и пият и след не дълго време пак лягат на болничното легло да ги лекуваме и парите за лечение стават по-големи, пораженията върху здравето по-големи и после като за капак казват, че лекарят е некадърен и не може да ги излекува...Истината всъщност е много проста, самият човек е прост и не иска да бъде излекуван...

:drinkingcheers: Напълно съм съгласна с това твърдение! Все не вземаме под внимание препоръките и си казваме от утре, а после се сърдим, когато утре е късно! Спирането на цигарите е трудно, но мисля, че спирането на яденето е по-трудно, така че да се отървеш от навик, като цигари и алкохол трябва да е елементарно!
Аватар
kauda

Мнениеот m.vulev » 25 Окт 2016, 11:25

Щом е зависимост, независимо дали към храна, цигари, алкохол, наркотици, секс и т.н. и т.н., все е трудно. Няма как лесно да откъснеш от себе си щения и мераци.
m.vulev

Мнениеот Био доктор » 25 Окт 2016, 13:58

Курварлъка е до едно време, пиенето е до гроб... така казват хората, които нямат воля да се преборят с определен проблем и се оставят да ги носи течението. Никой никъде не е обещавал, че е лесно да се преодолее определена зависимост, но за целта се иска воля и желание.
Био доктор

Re: Мъртвец ме гледа от кутията с цигари

Мнениеот dessiblond » 15 Ное 2016, 12:11

Enjis написа:Аз бих си взела една табакери и чиста работа. Всеки ден ще слгам цигарите в нея, но не искам да ми пречиняват това с тези ужасяващи картинки.

Не си ли го причиняваш сама, защото ако не пушиш, няма да ти се налага да ги гледаш?
dessiblond

Мнениеот Lollipop » 16 Ное 2016, 17:16

Много е кофти с тея грозни кутии и няма никакъв ефект.. Има много хитрини, сега някакви картончета предлалгат.
Аватар
Lollipop

Мнениеот exotic » 16 Ное 2016, 17:51

То се знаеше още от началото, че няма да има никакъв ефект от тези картинки. Тъпи идеи, измислени, за да оправдаят някаква дейност и уж превенция.
exotic

Re: Алкохол и цигари или...карта за фитнес?

Мнениеот mix_twix » 23 Ное 2016, 16:09

За това повечето мъже са като кюфтета, а късметлиите са отпуснати слабаци. Тъй че като цяло, ако искаш да изглеждаш добре тряя полагаш усилия, не всичко е в цигарите, алкохола и дискотеките, ртябва си и малко блъскане в залата.
Аватар
mix_twix

Re: Алкохол и цигари или...карта за фитнес?

Мнениеот viking » 25 Ное 2016, 17:39

Сега наблягат на залата по-младите, което е добре.
viking

ПредишнаСледваща

Назад към Профилактика и проблеми, свързани с начина на живот