В този раздел на нашия форум можете да задавате въпроси, свързани с нездравословни навици и предпазване от заболявания, да споделяте мнения и да получите съвет - недостиг на витамини и минерали, подсилване на имунитета, ваксини и имунизации, отказване от алкохол и тютюнопушене.
Добави отговор

Re: Алкохол и цигари или...карта за фитнес?

17 Фев 2013, 22:17

Аз съм за добра храна и много танци...в моя случай ...спортни танци

17 Фев 2013, 22:43

Маѝ съм по средата,не пуша,а за фитнес нямам много време,макар,че ми се иска.В днешно време работата е преди всичко,за всичко трябват пари.Жалка история.

17 Фев 2013, 23:46

Аз съм за спорта, дори и да не е карта за фитнес, а просто да спортуваш на вън в природата е добре :)

21 Авг 2013, 16:03

Не съм пушач, но обичам да се рестартирам с уиски веднъж месечно... Спортувам, но не редовно. Абе, смятам, че трябва да има от всичко по - малко, но да не се залита в крайности...

Re: Аз не пуша вече- методът на Алън Кар

16 Апр 2014, 19:15

Има и друг метод, който действа: http://www.iqsbulgaria.com/

22 Май 2014, 14:44

pepa1974 написа:Има и друг метод, който действа: http://www.iqsbulgaria.com/

Опитвал ли го е някой, аз не мисля, че мъжа ми би ги спрял по този начин :(

24 Май 2014, 08:39

Човек първо трябва да има желание и след това да си избере метод.

Re: Първите стъпки – Спиране на цигари:

30 Юли 2014, 13:29

Здравейте! От днес пия табекс за отказване на цигарите, но се налага една седмица да пия ципрофлоксацин, рутаскорбин и ксизал на капки. Възможна ли е комбинацията на табекс с тези медикаменти?

30 Юли 2014, 13:35

dve_sledi написа:Здравейте! От днес пия табекс за отказване на цигарите, но се налага една седмица да пия ципрофлоксацин, рутаскорбин и ксизал на капки. Възможна ли е комбинацията на табекс с тези медикаменти?

Цитирам ви информацията от листовката:
Не приемайте Табекс при:

• Наличие на алергия (свръхчувствителност) към активното вещество цитизин или някоя от другите съставки на Табекс;

• наскоро прекаран инфаркт на миокарда или мозъчен удар. нестабилна стенокардия, нарушение на сърдечния ритъм (сърдечна аритмия), атеросклероза;

• бременност или кърмене.

Относителни противопоказания за употреба на Табекс са:

• хромафинни тумори на надбъбрека;

• гастроезофагеална рефлуксна болест (връщане на стомашен сок в долната част на хранопровода, което се проявява с усещане за парене);

• психично заболяване (някои форми на шизофрения). Обърнете специално внимание при употребата на Табекс Тъй като няма достатъчен клиничен опит за безопасното приложение на Табекс е необходимо внимание при пациенти с:

• исхемична болест на сърцето (нарушено кръвоснабдяване на сърдечния мускул);

• сърдечна недостатъчност (слабост на сърдечния мускул):

• артериална хипертония (високо кръвно налягане);

• мозъчно-съдови заболявания;

• запушване на кръвоносни съдове;

• бъбречни и чернодробни заболявания;

• хипертиреоидизъм (повишена функция на щитовидната жлеза);

• язвена болест;

• диабет.

Няма достатъчен клиничен опит за безопасното приложение на Табекс също така и при деца под 18 години и възрастни над 65 години.

Приложението на Табекс не се препоръчва при тези категории пациенти без предварителна консултация с лекар и преценка на съотношението полза/риск. Прием на други лекарства
Уведомете лекуващия си лекар, ако използвате лекарства като физостигмин, галантамин, статини, лекарства за понижаване на кръвното налягане, за лечение на туберкулоза, поради възможно засилване на нежеланите им реакции при едновременна употреба

30 Юли 2014, 15:45

Много благодаря за отговора, Sophia.G. Аз имам листовката и я изчетох, но ми се искаше ако някой медицински компетентен човек чете тук, да каже възможна ли е комбинацията на лекарствата, които пия с табекс-а.
Добави отговор
Отиди на страница: 1 ... 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9 ... 16