Искамe бебе - бременност, моментът на раждането, майчинство, проблемно забременяване и ин витро, осиновяване и приемна грижа
Правила на форума
Добави отговор

Дизайнерски бебета - това ли е бъдещето?

08 Окт 2012, 11:24

На скоро ми попадна статия за "дизайнерски бебета", то за дизайнерски дрехи ми е ясно какво е, но за бебета? Зачетох се и бях едновременно шокирана и удовлетворена, че генното инженерство е достигнало до такова ниво. Веднага ще се аргументирам защо бях шокирана: тъй като чудото около създаването на нов живот вече не е тайна. Освен, че ще можете да избирате пола на своето дете, но може да има повече от двама родители. Можете да вземете най-доброто от всички "тях" да ги забъркате в адска смес и да очаквате 9 месеца да видите какво ще излезе. От друга страна, ако някой от родителите има наследствена обремененост или има голям шанс детето да страда от генетични аномалии, всичко това може да бъде избегнато като си поръчате "дизайнерско бебе".
Дали това не е бъдещето на ин витро бебетата или е някаква извратена представа да идеалния свят с идеалните хора? Това ли е бъдещето, което ще остане след нас?

Re: Дизайнерски бебета - това ли е бъдещето?

08 Окт 2012, 15:40

Абе да ви кажа честно хубаво да има такива "дизайнерски бебета", но само за да се предотвратят вродени заболявания. Но това да избираш пола на детето, цвета на очите му, коса и други черти - е и аз не съм съгласна. Смятам, че създаването на живот е много сложна химична реакция и най-добре е да оставим от само себе си да се нареди ДНК-то.

26 Яну 2015, 11:34

И аз смятам, че единственото предимство е евентуалната застраховка от заболявания, но другите неща не ми харесват.

26 Яну 2015, 13:41

Всичко е възможно, скоро като нищо да се правят бебетата по поръчка, нищо няма да ме учуди.. :roll:

26 Яну 2015, 13:51

Аз да ви кажа не бих си направила бебе по пръчка, да си кажа кои очи искам, каква коса, вижда ми се гадно! :roll:

09 Мар 2015, 15:21

Това е бъдещето, скоро всички ще си моделират децата по един или друг начин :)

09 Мар 2015, 16:45

Май вече когато си избираш ин витро процедури си избираш и какъв да им бъде цвета на очите на бебето, твърде много ми идва това.

22 Апр 2015, 14:54

Е какво има, ако си направиш някое бебе по поръчка или по друг подобен начин? :)

23 Апр 2015, 20:42

Аз сигурно ако мога бих си направила бебе по поръчка, да не е дебело, да не страда от колики, да има красиви сини очи и руса коса, както и да е генетично с прекрасно тяло. :mrgreen:

24 Апр 2015, 13:50

dinkog написа:Е какво има, ако си направиш някое бебе по поръчка или по друг подобен начин? :)

Ами то в един момент ще можем да сме безполови, тъй като ще си пръкваме деца от инкубатори и ние няма да сме необходими и да използваме физиологията си с тази цел, а само за удоволствие, евентуално! :)
Добави отговор
Отиди на страница: 1, 2