София: Дарителска инициатива „За живота”

Бизнес, политика, шоубизнес, забава или всичко от света около нас.....по дати

София: Дарителска инициатива „За живота”

Мнениеот FramarLekari » 24 Окт 2012, 13:28

Дарителска инициатива „За живота”

под патронажа на кмета на София г-жа Йорданка Фъндъкова



Инициативен комитет, съставен от видни български бизнесмени, общественици, интелектуалци и лекари инициира идея за ДАРИТЕЛСКА ИНИЦИАТИВА, която стартира през месец октомври – месеца за борба с рака на гърдата. Тя си поставя за цел набирането на средства, които да осигурят съвременно лечение на жените, страдащи от рак на гърдата. С набраните средства ще бъде закупен първият и единствен в България апарат за лъчелечение по време на операция. Този вид лечение се използва при петдесет процента от болните от рак на млечната жлеза и при всички други онкологични заболявания, при които наличната апаратура у нас не би могла да помогне.
Апаратът, чиято цена е около 3 000 000 лева ще бъде дарен на „СБАЛ по Онкология” ЕАД, водещата онкологична болница в България и ще бъде инсталиран в Операционното отделение на лечебното заведение.
Партньори и съорганизатори са Столична Община, НДФ „13 века България”, Астра Зенека, Новартис, Български форум на бизнес лидерите /БФБЛ/, Асоциация на дружествата от леката промишленост, Приватсистем, Куик Куолити Сървиз - България, СБАЛ по Онкология - ЕАД, АПОЗ, PR агенция VIPART, Рекламна агенция Ноавис, Интуишън студио, Звукозаписно студио Брамбар, Галерия Астра, БГ Мама, Инвестор.БГ АД и националните медии БТА, БНР, ДАРИК и ТВ7.

Открита е дарителска сметка в НДФ „13 века България”, по която ще постъпват средствата.
Инициативата ще стартира с Благотворителен търг с произведения на видни български творци на 30 октомври 2012г. в Народен театър „Иван Вазов”, Камерна зала от 18 часа.
Патрон на събитието е кметът на град София г-жа Йорданка Фъндъкова.
Дарителската инициатива ще се популяризира от нашите медийни партньори и ще продължи и през следващите шест месеца.
Инициативният комитет е отворен за нови партньори, които подкрепят каузата.
Участници в пресконференцията: Йорданка Фандъкова - кмет на София; проф. д-р Иван Черноземски- почетен председател на Инициативния комитет;
проф. Греди Асса- изп. директор на НДФ „13 века България”;
доц. д-р Здравка Валерианова- изп. директор на СБАЛ по онкология;
д- р Иглика Михайлова –лъчетерапевт в Клиниката по лъчелечение в СБАЛ по онкология; Георги Руйчев- изп. директор на Българския форум на бизнеслидерите; Зоя Паунова- „Астра Зенека – България”, д-р Стамен Попов- „Новартис”; Цветелина Узунова- управител на „Випарт”; Диана Маринкева- Директор на Асоциациата на дружествата от леката промишленост, Красимира Костова- консултантски консорциум „Приватсистем”, Ева Граховска- управител на РА „Ноавис”; Гергана Белинска- управител на „Интуишън студио”; Иво Костов- управител на Куик Куолити Сървиз - България.

Интраоперативно Лъчелечение

С уредбата за интраоперативно лъчелечение – мобилен ускорител, болните с рак на млечната жлеза вече могат да имат само в един ден прецизно насочено лъчелечение в хода на операцията. След премахване на тумора се облъчва вътрешността на кухината докато болният е все още в операционната зала. Така йонизиращата радиация се поглъща в най-ранния момент и директно въздейства в туморното ложе. Използването на интраоперативно лъчелечение редуцира продължителността на последващото външно облъчване (перкутанно лъчелечение) с 7-15 дни или дори то може да се избегне напълно при болни с най-ранен рак.
Съвременното лечение на рака на млечната жлеза е винаги индивидуално, адаптирано към засегнатия болен с цел да получи най-голяма ефективност при нисък процент на странични ефекти и най-доброто възможно качество на живот.
Специалистите на www.framar.bg предоставят консултация, която не може да замени преглед при квалифициран и правоспособен лекар.
FramarLekari
 
Мнения: 1987
Регистриран на: 29 Мар 2011, 19:23
Местоположение: България

Re: София: Дарителска инициатива „За живота”

Мнениеот iriny » 28 Авг 2019, 10:47

Подкрепям всяка инициатива, свързана с тази коварна болест - рака на гърдата! За нея трябва да се говори и разяснява постоянно. Много жени разбират за това твърде късно. Според мен е необходимо по-често да се провеждат кампании за безплатни прегледи с цел ранното откриване на заболяването.
iriny
 
Мнения: 388
Регистриран на: 07 Авг 2019, 12:17

Re: София: Дарителска инициатива „За живота”

Мнениеот mimeto96 » 21 Ное 2019, 20:36

iriny написа:Подкрепям всяка инициатива, свързана с тази коварна болест - рака на гърдата! За нея трябва да се говори и разяснява постоянно. Много жени разбират за това твърде късно. Според мен е необходимо по-често да се провеждат кампании за безплатни прегледи с цел ранното откриване на заболяването.


Аз също подкрепям кампанията! А колко често трябва да се ходи на профилактичен преглед? Аз да си призная не съм ходила поне две години.
mimeto96
 
Мнения: 260
Регистриран на: 04 Сеп 2019, 09:55


Назад към Медиен календар

Кой е на линия

Потребители разглеждащи този форум: 0 регистрирани и 1 госта