Разкрасителни процедури и хитрините на женската красота
Правила на форума
Добави отговор

Re: Щадящо изправяне на коса в домашни условия

28 Окт 2011, 00:10

Ok:) ето ги снимките :D с къса и дълга перука и естествената ми коса :D
Прикачени файлове
0.JPG
къса перука
0.JPG (29.08 KiB) Прегледано 4598 пъти
3.JPG
дълга перука
3.JPG (54.41 KiB) Прегледано 4598 пъти
2.JPG
естествената ми коса
2.JPG (39.58 KiB) Прегледано 4598 пъти

28 Окт 2011, 13:55

valiart написа:Ok:) ето ги снимките :D с къса и дълга перука и естествената ми коса :D

Колко струват тези перуки, май и аз ще минавам към този вариант, че ми писна да се скубя ден през ден.

28 Окт 2011, 15:32

qproin написа:
valiart написа:Ok:) ето ги снимките :D с къса и дълга перука и естествената ми коса :D

Колко струват тези перуки, май и аз ще минавам към този вариант, че ми писна да се скубя ден през ден.

Дългата си я купих от BG магазин за 65 лева, а късата от сайт в чужбина и ми излезе към 35 лева. Имам ги от години, в перфектно състояние са си. Мият се с шампоан, могат да се сресват и да се използват стилизиращи продути върху тях! Въобще голямо удобство са. Имах и къса руса перуа, но я дадох на една жена, тя е директорка в едно училище и я носи направо ежедневно.

28 Окт 2011, 16:58

valiart написа:
qproin написа:

Дългата си я купих от BG магазин за 65 лева, а късата от сайт в чужбина и ми излезе към 35 лева. Имам ги от години, в перфектно състояние са си. Мият се с шампоан, могат да се сресват и да се използват стилизиращи продути върху тях! Въобще голямо удобство са. Имах и къса руса перуа, но я дадох на една жена, тя е директорка в едно училище и я носи направо ежедневно.

Естествената ти е най-хубава. Стои ти секси. Колкото да изправянето на косата мисля, че е излишно и после косъмът се изгаря малко или много. Къдравелките не са за изпускане

28 Мар 2012, 14:19

От доста време къдравата коса не е предпочитана сред дамите и на пазара излязоха какви ли не уреди за изправяне на косата. Но всеки уред обработващ косата топлинно и вреди по един или друг начин. Преди да започнете третирането на косата е добре да използвате подходящ за целта шампоан, след което подходяща маска или балсам. Докато изсушавате косата впръскайте флуид, който ще омекоти косъма и да спомогне за по-лесното изправяне. Разделете косата на кичури и започнете да сушите с голяма четка от корена към върха. Желателно е върхът на косъмчетата да не се извива навътре, а да е изправен. След това ефекта ще бъде коса изправена като с преса. Напръскайте със спрей за блясък. Преди да започнете да изправяте косата си уверете се, че е напълно суха .

19 Апр 2012, 11:55

Не мисля, че съществува щадящо изправяне на косата. Една приятелка си изправи трайно косата и остана доста разочарована, защото първо много й се изтощи и второ трайното не се оказа много трайно, защото нейната коса е къдрава и като започна да израства... Както и да се изправя косата, няма начин косъма да не се увреди, тъй като се подлага на топлинна обработка.
Чувала съм за кератинова терапия, която изправя косата без да я уврежда, а дори я подхранва и я прави по-гъста, и жива. Ако някой има повече информация, нека да я сподели.

19 Апр 2012, 14:22

VIVI написа:Не мисля, че съществува щадящо изправяне на косата. Една приятелка си изправи трайно косата и остана доста разочарована, защото първо много й се изтощи и второ трайното не се оказа много трайно, защото нейната коса е къдрава и като започна да израства... Както и да се изправя косата, няма начин косъма да не се увреди, тъй като се подлага на топлинна обработка.
Чувала съм за кератинова терапия, която изправя косата без да я уврежда, а дори я подхранва и я прави по-гъста, и жива. Ако някой има повече информация, нека да я сподели.

И на мен ми казаха за тази кератинова терапия, но не зная какво представлява иначе аз всеки ден си изправям косата. Когато я оставя в естествен вид почти не капе, но почна ли да я изправям пада половината :lol: За трайно изправяне не съм мислила, но мисля да си сменя пресата с такава с йонизиращи плочи.Дано да е по-добра от тази!

23 Апр 2012, 13:30

tweety написа:
VIVI написа:Не мисля, че съществува щадящо изправяне на косата. Една приятелка си изправи трайно косата и остана доста разочарована, защото първо много й се изтощи и второ трайното не се оказа много трайно, защото нейната коса е къдрава и като започна да израства... Както и да се изправя косата, няма начин косъма да не се увреди, тъй като се подлага на топлинна обработка.

И на мен ми казаха за тази кератинова терапия, но не зная какво представлява иначе аз всеки ден си изправям косата. Когато я оставя в естествен вид почти не капе, но почна ли да я изправям пада половината :lol: За трайно изправяне не съм мислила, но мисля да си сменя пресата с такава с йонизиращи плочи.Дано да е по-добра от тази!

Направих си кератинова терапия на косата и да, стана много по-жизнена, здрава и с блясък, но... за седмица, а ефектът трябваше да продължи 3 месеца. Всъщност при тази терапия косъма се отваря, добавя се кератина и след това се затваря - така ми обясни фризьорката при която ходих. Кератина образува тънък защитен слой върху косъма и го предпазва от дехидратация и накъсване, и заздравява неговата структура. Ако решите да правите подобна процедура, най-добре отидете в по-скъп салон, защото иначе парите, които сте дали няма да оправдаят очаквания резултат. По принцип се препоръчва за изтощени, боядисани и накъсани коси.

23 Апр 2012, 14:29

mecana написа:
tweety написа:

Направих си кератинова терапия на косата и да, стана много по-жизнена, здрава и с блясък, но... за седмица, а ефектът трябваше да продължи 3 месеца. Всъщност при тази терапия косъма се отваря, добавя се кератина и след това се затваря - така ми обясни фризьорката при която ходих. Кератина образува тънък защитен слой върху косъма и го предпазва от дехидратация и накъсване, и заздравява неговата структура. Ако решите да правите подобна процедура, най-добре отидете в по-скъп салон, защото иначе парите, които сте дали няма да оправдаят очаквания резултат. По принцип се препоръчва за изтощени, боядисани и накъсани коси.

Да ти кажа май, ме нави да за тази кератинова терапия. Като си гледам косата всяка сутрин пред огледалото направо ми се плаче, вече нито има вид на онази хубава здрава коса, нито стои на главата ми.Капе та пушек се вдига! Ще взема аз да разпитам къде се прави тази терапия и колко струва и ще споделя!

02 Май 2012, 11:17

tweety написа:Да ти кажа май, ме нави да за тази кератинова терапия. Като си гледам косата всяка сутрин пред огледалото направо ми се плаче, вече нито има вид на онази хубава здрава коса, нито стои на главата ми.Капе та пушек се вдига! Ще взема аз да разпитам къде се прави тази терапия и колко струва и ще споделя!

В събота ходих да се боядисвам и фризьорката ми също изказа суперлативи за кератиновата терапия. Моята не капе, но не я ли изправя щръква на всички страни, по-скоро връхчетата й стърчат. Уж съм с дълга коса, която не е чуплива дори, а стои на вълни, но без прическа не мога да изляза от вкъщи. Дотук добре, но като се поразрових малко из интернет и прочетох това-онова започнах да се разколебавам. След като се направи кератиновата терапия, трябва да се използват определени продукти за коса, които си закупуваш от салона и никак не са евтини - шампоан, маска за коса и т.н. Другото, което ме шокира е, че продуктите с които се извършва самата процедура съдържат формалдехид, който е силно токсичен и канцерогенен за организма :shock: Специално за бразилския става въпрос... Та май ще си остана с шампоана за изправяне и сешоара в ръка :mrgreen: Все пак здравето ми е на първо място!
Добави отговор
Отиди на страница: 1, 2, 3