36 деца с хранително натравяне в Разлог

Светът на здравето в дати.

36 деца с хранително натравяне в Разлог

Мнениеот FramarLekari » 03 Ное 2012, 13:24

36 ДЕЦА СА ПРИЕТИ СЪС СИМПТОМИ НА ХРАНИТЕЛНО НАТРАВЯНЕ В МНОГОПРОФИЛНАТА БОЛНИЦА В ГР. РАЗЛОГ

Хоспитализираните деца са в добро общо състояние и се възстановяват

36 деца тази нощ са приети в многопрофилната болница в Разлог със симптоми на повръщане, разстройство и коремни болки. Децата са част от група от 84 ученици от първи до пети клас от 125-то СОУ в столицата, които са били на „зелено училище” в хотел „Бъндерица” в гр. Банско.
През нощта част от учениците са се оплакали от остри болки в корема и са започнали да повръщат. Екипи на Спешна помощ са ги транспортирани до МБАЛ Разлог, където са настанени и е предприето необходимото лечение. Поставени са им диагнози гастроентерит и гастроентероколит.
Децата са стабилни и се възстановяват.
В същия хотел са настанени и група от 64 ученици от гр. Стара Загора. При някои от тях през нощта също са се появили оплаквания, но пътуващият с групата училищен лекар им е оказал необходимата помощ и не се е наложило те да постъпят в болницата в Разлог.
Тази сутрин инспектори от РЗИ-Благоевград са започнали на място епидемиологично проучване за причините, довели до натравянето на децата. Първоначалните симптоми сочат хранително натравяне на децата, но това ще бъде потвърдено едва след като станат ясни резултатите от взетите проби, което се очаква в понеделник.
Здравните инспектори са категорични, че дотогава не може да се каже със сигурност какъв е източникът на натравянето.
Министърът на здравеопазването Десислава Атанасова следи непрекъснато създалата се ситуация. Тя изрази удовлетворение от бързата и адекватна реакция на здравните структури в Разлог и областта, в резултат на което децата са били по настанени по най-бърз начин в болницата, включително и с разкриване на допълнителни легла в други отделения.
Специалистите на www.framar.bg предоставят консултация, която не може да замени преглед при квалифициран и правоспособен лекар.
FramarLekari
 
Мнения: 1987
Регистриран на: 29 Мар 2011, 19:23
Местоположение: България

Re: 36 деца с хранително натравяне в Разлог

Мнениеот Fute » 24 Ное 2012, 15:11

Така се получава, липса на клиенти, много ниски цени, атрактивни за ученици и пенсионери, съответно застояла храна и отравяния.
Fute
 
Мнения: 104
Регистриран на: 09 Юли 2012, 19:53

Re: 36 деца с хранително натравяне в Разлог

Мнениеот Ваня_13 » 26 Ное 2012, 14:02

Fute написа:Така се получава, липса на клиенти, много ниски цени, атрактивни за ученици и пенсионери, съответно застояла храна и отравяния.

Явно не сте толкова запознати, но цените за пакети услуги за ученици и групи се договарят предварително, хотелите дават специални цени за групи тъй като им идват много клиенти на куп. Това, че няма липса на клиенти не оправдава нито собствениците на хотели нито туроператорите, че храната не е в срок на годност. Ако това им е оправданието по- добре в рекламата да се спомене: Заповядайте на безплатната развалена храна!
Ваня_13
 
Мнения: 140
Регистриран на: 18 Юни 2012, 13:59


Назад към Здравен календар

Кой е на линия

Потребители разглеждащи този форум: 0 регистрирани и 0 госта