Варна ще отбележи Световния ден за борба с диабета

Светът на здравето в дати.

Варна ще отбележи Световния ден за борба с диабета

Мнениеот FramarLekari » 09 Ное 2012, 16:31

Световен ден за борба с диабета във Варна


За пети пореден път гражданите на Варна ще могат да се изследват безплатно за диабет на Световния ден за борба с диабета - 14 ноември. От 9:00 до 12:00 ч. всички желаещи, които искат да получат повече информация за захарната болест или да изследват нивата на кръвната си захар ще могат да го направят безплатно в един от четирите пункта - в УМБАЛ „Св. Марина“, в Медицинския университет, във Факултета по Дентална медицина на ул. Цар Освободител 150 и в Икономическия университет.

Организатори на кампанията са студентите от Студентски съвет към МУ - Варна, Асоциацията на студентите по медицина във Варна, Асоциацията на студентите по Дентална медицина – Варна , Асоциацията на студентите по Фармация във Варна и Клиниката по ендокринология и болестите на обмяната в УМБАЛ “Св. Марина“ – Варна. Два дена преди старта на кампанията организаторите ще проведат специално обучение за всички студенти-доброволци, желаещите да се включат в кампанията.

В края на деня всички участници ще се съберат в двора на Медицински университет, за да се хванат дружно за ръце, образувайки емблематичния за кампания „Диабет“ кръг, показвайки пълната си съпричастност към проблемите на заболяването. Малко по-късно във II-ра аудитория на МУ – Варна ще се проведе лекционен модул, разглеждащ диабета от гледната точка на медицината, фармацията и денталната медицина.

Миналата година в кампанията участваха повече от 150 доброволци, а за двата часа, през които беше отворен пунктът в УМБАЛ „Св. Марина“, безплатен тест за определяне нивата на кръвната захар си направиха повече от 170 души. И тази година се очаква интересът от страна на варненската общественост да бъде голям.
Специалистите на www.framar.bg предоставят консултация, която не може да замени преглед при квалифициран и правоспособен лекар.
FramarLekari
 
Мнения: 1729
Регистриран на: 29 Мар 2011, 19:23
Местоположение: България

Назад към Здравен календар

Кой е на линия

Потребители разглеждащи този форум: 0 регистрирани и 0 госта