Сливен: 17 ноември - Световен ден на недоносеността

Бизнес, политика, шоубизнес, забава или всичко от света около нас.....по дати

Сливен: 17 ноември - Световен ден на недоносеността

Мнениеот FramarLekari » 15 Ное 2012, 16:16

Световният ден на недоносеността ще бъде отбелязан в МБАЛ „Д-р Иван Селимински”-Сливен


На 17 ноември от 10:30 ч. в конферентната зала на МБАЛ „Д-р Иван Селимински“-Сливен ще бъде отбелязан Световният ден на недоносеността. Събитието се организира от Фондация „Нашите недоносени деца”, с подкрепата на Община Сливен и МБАЛ „Д-р Иван Селимински”. Ще бъде извършена прожекция на част от филма "Мама", посветен на преждевременното раждане и отглеждането на недоносено дете. Лекция за проблемите на недоносените бебета и тяхното проследяване след изписването ще изнесат началникът на отделението по неонатология в болницата – д-р Комня Минчева и д-р Таня Праматарова. Външен консултант ще запознае участниците с темата "Кърмене на недоносено бебе - мисия възможна". Подготвени са изненади за децата, които ще присъстват на срещата. От фондацията информираха, че вечерта от 18 часа един от символите на Сливен – Старият бряст, ще бъде осветен в лилава светлина в символ на съпричастност към проблемите на недоносените бебета и техните семейства. В отбелязването на Световния ден на недоносеността ще вземат участие държави от целия свят. В България по инициатива на фондация „Нашите недоносени деца“, с подкрепата на Европейската фондация за грижа за новородените EFCNI, денят ще бъде отбелязан в четири български града – София, Сливен, Варна и Велико Търново. Сгради, паметници на културата и забележителности в много градове по света ще бъдат осветени. Целта на инициативите е да се насочи общественото внимание към проблемите на семействата на недоносени деца и да се вземат адекватни мерки всяко бебе в България, в Европа и по света да има възможно най-добри шансове да расте здраво и щастливо.
Специалистите на www.framar.bg предоставят консултация, която не може да замени преглед при квалифициран и правоспособен лекар.
FramarLekari
 
Мнения: 1987
Регистриран на: 29 Мар 2011, 19:23
Местоположение: България

Re: Сливен: 17 ноември - Световен ден на недоносеността

Мнениеот ganka67 » 18 Ное 2019, 10:43

Вчера отново отбелязахме световния ден на недоносеността... И до сега в България няма отделна програма за тези деца.
ganka67
 
Мнения: 169
Регистриран на: 15 Окт 2019, 13:53

Re: Сливен: 17 ноември - Световен ден на недоносеността

Мнениеот iriny » 18 Ное 2019, 12:52

ganka67 написа:Вчера отново отбелязахме световния ден на недоносеността... И до сега в България няма отделна програма за тези деца.


Все още събираме капачки за кувьози в нашите болници... за какво програма може да става дума?!
iriny
 
Мнения: 388
Регистриран на: 07 Авг 2019, 12:17


Назад към Медиен календар

Кой е на линия

Потребители разглеждащи този форум: 0 регистрирани и 2 госта

cron