Коледни и Новогодишни базари в Стара Загора

Бизнес, политика, шоубизнес, забава или всичко от света около нас.....по дати

Коледни и Новогодишни базари в Стара Загора

Мнениеот FramarLekari » 16 Ное 2012, 12:13

Община Стара Загора организира Коледни и Новогодишни базари

В периода от 01.12.2012г. до 31.12.2012г. включително по централните улици на Стара Загора ще бъдат разположени Коледни и Новогодишни базари. Местата са определени със заповед на кмета на Община Стара Загора Живко Тодоров.
На централния булевард „Ц.С.Велики”, пред Музея на религиите, ще бъдат монтирани 7 къщички. Пред бившия Универсален магазин ще бъдат разкрити 90 кв.м търговски павилиони, за които търговците ще заплащат по 217 лв./кв.м, което освен наема, включва разходите за електроенергия и почистване.
В Административно бюро „Изток” базарите ще бъдат разположени на тротоарната площ пред магазин „Боруй”, пред читалище “Св. Св. Климент Охридски” и пред бившия магазин „Битова химия”, а в АБ „ЗОРА“ на Централния площад в едноименния квартал,.
В западната част на града базари ще има пред „Православен дом” на ул. „Княз Ал.Батенберг”, от северозападна страна на подлеза в кв. „Три чучура –юг” , на ул. „Загорка” – до автобусна спирка № 1 в кв. „Железник”, както и на ул. „Младост” – до кафене “Съни”, и до блок № 37 на ул.”Ген.Ив.Пашинов”.
В заповедта на кмета се уточнява, че на тези места е разрешена продажбата само на детски играчки, дребни подаръчни комплекти, коледни аксесоари, бира, вино и пакетирани захарни изделия. Там е забранена търговията с цигари и алкохолни напитки с действително алкохолно съдържание по обем над 18% vol, пиротехнически изделия, взривни вещества, конфекция, трикотаж и бельо.
Продажбата на плодове и зеленчуци ще се извършва само на територията на общинските пазари, както и на утвърдените със схеми микропазари.
Заявления за участие в Коледния базар ще се приемат от 19.11.2012г. до 23.11.2012г. в административните бюра. Желаещите трябва да представят удостоверения от „Агенция по вписванията” за регистрация на фирмата, за липса на данъчни задължения, по чл.87. ал.6 издадено от НАП не по-рано от 30 дни от датата на подаване на документи и за липса на задължения към Община Стара Загора, издадено не по-рано от 14 дни от датата на подаване на Заявлението за участие. Таксите за ползваната площ ще се заплащат в касите на административните бюра на общината.
В заповедта на кмета са определени и общо 49 места за продажба на коледни елхи.
Специалистите на www.framar.bg предоставят консултация, която не може да замени преглед при квалифициран и правоспособен лекар.
FramarLekari
 
Мнения: 1987
Регистриран на: 29 Мар 2011, 19:23
Местоположение: България

Re: Коледни и Новогодишни базари в Стара Загора

Мнениеот Цвети Цветкова » 19 Ное 2019, 10:50

А тази година кога ще открият Коледния базар в Стара Загора?
Цвети Цветкова
 
Мнения: 166
Регистриран на: 16 Сеп 2019, 11:23

Re: Коледни и Новогодишни базари в Стара Загора

Мнениеот petyo62 » 19 Ное 2019, 10:58

Цвети Цветкова написа:А тази година кога ще открият Коледния базар в Стара Загора?


Доколкото разбрах, ще го открият на 1 декември. При това няма да е само в централната част, а ще има базари във всички квартали.
petyo62
 
Мнения: 222
Регистриран на: 04 Сеп 2019, 12:18


Назад към Медиен календар

Кой е на линия

Потребители разглеждащи този форум: 0 регистрирани и 1 госта

cron