Стара Загора посрещна Веселина Кацарова

Бизнес, политика, шоубизнес, забава или всичко от света около нас.....по дати

Стара Загора посрещна Веселина Кацарова

Мнениеот FramarLekari » 21 Ное 2012, 14:31

Оперна Стара Загора посрещна своята любимка Веселина Кацарова


Тази година Фестивалът на оперното и балетното изкуство е уникален, защото имаме възможност да посрещнем на сцената един от символите на Стара Загора – Веселина Кацарова. С тези думи снощи кметът Живко Тодоров откри 44-ия ФОБИ на сцената на оперния театър в града, като пожела това, което ще се случва там през следващите дни да носи радост и удовлетворение на старозагорци и гостите на града.
Веселина Кацарова е една от най-големите оперни звезди в света в момента и въпреки натоварената си концертна програма в Европа, успя да намери възможност да пее в родната Стара Загора за своите почитатели, които я чакаха повече от 22 години. Всичко започна тук, на тази сцена, през 1989 година, след което напуснах Родината, сподели развълнувана певицата снощи. Тя пя с цялото си сърце и изля душата си пред възхитената публика, която й се отблагодари с безкрайни аплодисменти. Кацарова сподели, че за нея тази вечер е паметна и много се вълнува, след което се обърна с думи на благодарност към всички в залата, към Община Стара Загора като основен организатор на концерта, към великолепния маестро Емил Табаков и оркестъра на БНР, които са я последвали за реализацията му.
Концертът продължи близо три часа като за финал, след два биса, Веселина Кацарова изпълни акапелно народната песен „Калиманку, денку“, обработка на Красимир Кюркчийски специално за нея. След края на концерта, наобиколена от почитатели във фоайето на оперния театър, тя повече от час раздава автографи върху автобиографичната си книга, написана от известната оперна критичка Мариане Целгер – Фогт и издадена на български език от Община Стара Загора.
Автограф върху книгата „Пея с тяло и душа” днес получи и кметът Живко Тодоров, който посрещна световноизвестната оперна изпълнителка и маестро Табаков в зала 203 на общината, заедно с представители на ръководството и на медиите. Вие сте голям изпълнител, имате голямо сърце и Стара Загора ви обича! Във ваше лице нашият град има своя европейски облик, гордеем се с вас, каза в приветствието си кметът. Той увери Кацарова, че има глад за повече духовност и морал, затова е нужна на Стара Загора и България, след което я покани да идва по-често.
Вие правите изключително приятно впечатление, дано има повече млади хора като вас, които да обичат България, пожела на раздяла с кмета известната старозагорка. Тя сподели, че я чака натоварен график, с тежък и сложен репертоар в 9 представления до края на ноември, след което започва турне с произведения на Офенбах в цяла Швейцария. На старозагорци тя пожела да бъдат позитивни и да обичат града си.
Специалистите на www.framar.bg предоставят консултация, която не може да замени преглед при квалифициран и правоспособен лекар.
FramarLekari
 
Мнения: 1987
Регистриран на: 29 Мар 2011, 19:23
Местоположение: България

Re: Стара Загора посрещна Веселина Кацарова

Мнениеот Мики Маус » 26 Авг 2019, 16:21

Уникална оперна певица! Винаги, когато мога, присъствам на концертите й. Веселина Кацарова наистина е една от емблемите на Стара Загора. Ще ми се да можехме по-често да се наслаждаваме на нейните изпълнения. Ако някой се съмнява в думите ми, значи не я е чувал как пее.
Дано за предстоящия празник на града кметът да я покани отново!
Аватар
Мики Маус
 
Мнения: 304
Регистриран на: 23 Авг 2019, 10:49

Re: Стара Загора посрещна Веселина Кацарова

Мнениеот Пламена И. » 08 Яну 2020, 15:02

Съгласна съм. Невероятен талант! И аз съм й почитателка.
Пламена И.
 
Мнения: 164
Регистриран на: 07 Окт 2019, 11:23


Назад към Медиен календар

Кой е на линия

Потребители разглеждащи този форум: 0 регистрирани и 0 госта