" Момче с крила" гостува в Казанлък

Светът на здравето в дати.

" Момче с крила" гостува в Казанлък

Мнениеот FramarLekari » 26 Ное 2012, 15:49

„Момче с крила“ гостува в Казанлък на 3 декември - Международният ден на хората с увреждания

Тази година, Сдружение „Бъдеще за децата с увреждания“, предлага на всички казанлъчани да се включат в отбелязването на Международния ден на хората с увреждания.
На 3-ти декември, на сцената на Военния клуб, ще бъде представена историята за едно обикновено и в същото време необикновено момче. То е обикновено, защото е момче и необикновено, защото има крила. Това е приказка, която показва отношението към различните.
Специалните педагози от Ресурсен център – Пазарджик обединяват всички свои творчески, театрални и певчески таланти, за да представят приказката за „различното“ момче, под формата на мюзикъл.
Спектакълът „Момче с крила“, ще се играе в подкрепа на дарителската кампания „Бъдеще за децата“. Със закупуването на билет за представлението, всеки гражданин, ще даде своята подкрепа за съществуването на Център за социална рехабилитация и интеграция за деца с увреждания – Казанлък.

“Някога, но не помня кога, и някъде, но не помня къде, в семейството на един обущар се родило момче с крила.
– Ах, нещастното то! – плеснала с ръце майка му. – Как ще живее толкова различно от другите?
– И как ще си вади хляба? – промърморил бащата. – Хляб се вади с ръце, а не с крила.
В началото крилата били мънички и немощни, но момчето растяло, растели и крилата, станали силни и могъщи. Цели дни момчето прекарвало само в стаята си, защото се срамувало от другите деца, и гледало към небето със завист…”
(откъс от приказката „Момче с крила“ от Агоп Мелконян)

Въпреки, че са непрофесионални актьори, специалните учители ще използват всички изразни средства – музика, текст, танц, жестове и мимика, за да Ви накарат да се почувствате специални, в този специален ден!
Музикалната приказка „Момче с крила“, можете да гледате на 3 декември 2012г., от 19:00 часа, в залата на Военен клуб-Казанлък. Цена на билета - 3 лв.
Билети, можете да закупите на тел: 0878/ 379 186, както и на касата на Военен клуб – Казанлък от 28.11.2012г. до 03.12.2012г.
В началото на месец ноември СНЦ „Бъдеще за децата с увреждания“, стартира благотворителна кампания, под надслов „Аз мога! Ти можеш! Ние можем!“. Партньори на дарителската инициатива са Община Казанлък, Фондация „Помощ за благотворителността в България“, Български дарителски форум, Военен клуб – Казанлък, Бедрос Азинян, Рекламна агенция Нелисат, Би Би Си Кейбъл и всички местни медии – Прес ТВ, радио Вис Виталис, в. „Долина“, в. „Седмица“, в. „Искра“,в. „Трибуна Арсенал“, kazanlak.com, kazanlak-bg.info. Лице на кампанията е Мис България 2011 – Ваня Пенева.
Всеки, който желае да подкрепи дарителската кампания „Бъдеще за децата“, може да изпрати SMS с текст DMS MOGA, на номер 17 777 (за трите мобилни оператора). Цената за всеки дарителски SMS е 1,20 лв. с ДДС.
Специалистите на www.framar.bg предоставят консултация, която не може да замени преглед при квалифициран и правоспособен лекар.
FramarLekari
 
Мнения: 1987
Регистриран на: 29 Мар 2011, 19:23
Местоположение: България

Re: " Момче с крила" гостува в Казанлък

Мнениеот Theresa » 24 Авг 2019, 20:28

Много красива приказка.
Theresa
 
Мнения: 96
Регистриран на: 22 Юли 2018, 20:59


Назад към Здравен календар

Кой е на линия

Потребители разглеждащи този форум: 0 регистрирани и 1 госта