Детска кухня в Стара Загора с ново оборудване

Бизнес, политика, шоубизнес, забава или всичко от света около нас.....по дати

Детска кухня в Стара Загора с ново оборудване

Мнениеот FramarLekari » 27 Ное 2012, 18:13

Детската кухня в Стара Загора с ново оборудване и отлични условия след извършения основен ремонт



Над 130 хиляди лева инвестира Община Стара Загора в обновлението на Детската кухня в областния град, която вече работи, след направения през септември и октомври основен ремонт.

В сградата не е извършван ремонт близо 20 години, хигиената в помещенията е била силно занижена, за което свидетелстват ред предписания на Регионалната здравна инспекция. Това стана ясно по време на посещение в кухнята днес на кмета Живко Тодоров и неговите заместници Иванка Сотирова и Янчо Калоянов.

Изцяло подменени са вратите, фаянса, дървената дограма с алуминиева и PVC, подновено е водоснабдяването и електрическата инсталация, ремонтирани са хладилните камери, съобщи Добромир Дерменджиев, ръководител на звено
Инвеститорски контрол в общината. Строителните дейности са на обща стойност 72 000 лв.

Изцяло е подменено оборудването в кухненския сектор, закупени са месомелачка, зеленчукорезачка, картофобелачка, нов хладилник, плотове, маси и стерилизатор, както и нови парни казани и пекарни, които ще пристигнат до
края на седмицата. Общата стойност на закупената техника е за около 60 хиляди лв. Ремонтирани са и три от общо 12-те филиала на Детската кухня в града с осигурените над 5 000 лева от бюджета на общината, обясни директорката Росица Найденова.

С персонал от 26 души Детската кухня изхранва близо 900 деца на възраст от 10 месеца до три години, но има капацитет да поеме повече. Храната се раздава в 12 пункта, а месечният абонамент е 20 лв., което включва само цената на продуктите, а останалата сума се поема от общината.

Това е социална дейност, дотира се от общината, но здравето на децата е важно за нас, затова извършихме този ремонт. Има какво още да се желае, надявам се следващата година да успеем да ремонтираме и покрива на сградата,
коментира кметът Живко Тодоров.

Родителите могат да бъдат сигурни, че децата получават питателна храна, защото сега се изпълняват всички изисквания на Българската агенция по храните, увери ресорният зам.-кмет Иванка Сотирова. Тя добави, че след ремонта всички процеси на приготвяне на храната са механизирани , подобрени са и условията на обслужване на родителите.
Специалистите на www.framar.bg предоставят консултация, която не може да замени преглед при квалифициран и правоспособен лекар.
FramarLekari
 
Мнения: 1987
Регистриран на: 29 Мар 2011, 19:23
Местоположение: България

Re: Детска кухня в Стара Загора с ново оборудване

Мнениеот lyuta_chushka95 » 26 Авг 2019, 14:58

Не зная доколко оборудването е ново, но съм отвратена от капачките на бурканчетата. Винаги ги нося нови, а получавам стари и ръждясали. Нямам забележки към качеството, но как да храня детето си с храната, затворена с тези капачки?!? Вярвам, че моят случай не е единствен. Споделете и вашите наблюдения.
Аватар
lyuta_chushka95
 
Мнения: 383
Регистриран на: 21 Авг 2019, 10:55

Re: Детска кухня в Стара Загора с ново оборудване

Мнениеот Пламена И. » 15 Ное 2019, 12:51

lyuta_chushka95 написа:Не зная доколко оборудването е ново, но съм отвратена от капачките на бурканчетата. Винаги ги нося нови, а получавам стари и ръждясали. Нямам забележки към качеството, но как да храня детето си с храната, затворена с тези капачки?!? Вярвам, че моят случай не е единствен. Споделете и вашите наблюдения.


При мен не се е случвало. Може би е било инцидентно. А качеството на храната наистина е добро.
Пламена И.
 
Мнения: 164
Регистриран на: 07 Окт 2019, 11:23


Назад към Медиен календар

Кой е на линия

Потребители разглеждащи този форум: 0 регистрирани и 2 госта