Механичната грешка с ГМО и обществената реакция...

Всяко мнение има място на ринга и никой противник не е за подценяване - не се караме, а дискутираме!

Механичната грешка с ГМО и обществената реакция...

Мнениеот FramarMedia » 28 Ное 2012, 21:26

Една механична /така се оказа/ грешка в Закона за фуражите предизвика обществен трус днес. Скандалният текст гласи "производителите и търговците на фуражи са длъжни да предоставят на купувачите информацията, че фуражът съдържа или се състои от ГМО, както и уникалния код на ГМО, в писмен вид в придружаващите партидата документи ИЛИ на етикета на продукта и на следващите етапи от пускането й на пазара".
Днес 6 неправителствени организации скочиха срещу ИЛИ-то, с молба към президента за вето на закона. После се оказа, че всичко това било грешка, че законът ще съдържа И вместо ИЛИ.
Замислих се, че преди години много повече се говореше за ГМО, когато то бе сравнително рядко срещано в България. Сега голяма част от продуктите в евтините супермаркети съдържат ГМО.

Днес реакцията бе твърдо отрицателна и се вдигна много шум. Но колко шум се вдига около касата, с препълнената с продукти количка? Четете ли етикетите и избягвате ли ГМО продуктите? Или въобще не ви пука...? Ще ми е интересно да видя вашето мнение...
Аватар
FramarMedia
Модератор
 
Мнения: 427
Регистриран на: 26 Мар 2011, 10:39

Re: Механичната грешка с ГМО и обществената реакция...

Мнениеот Hristova » 02 Дек 2012, 16:46

Дали има някой, който може да се похвали, че от началото на живота си се е хранил изцяло био и здравословно? Ами няма такъв човек! За мен няма изцяло чиста и здравословна храна.
Hristova
 
Мнения: 30
Регистриран на: 24 Ное 2012, 14:11

Re: Механичната грешка с ГМО и обществената реакция...

Мнениеот bojo_kolev » 01 Окт 2013, 13:13

Според мен всички самоуважаващи се хора, би следвало да не ядат каквото им попадне. Във всичко трябва да се вложи мисъл, не може да отглеждаш децата си с Макдоналдс и да очакваш да са слаби и здрави, това е бъдещето, трябва да го пазим! :)
bojo_kolev
 
Мнения: 283
Регистриран на: 01 Окт 2013, 12:35


Назад към Сблъсък

Кой е на линия

Потребители разглеждащи този форум: 0 регистрирани и 3 госта