Вегетарианство и бременност - съвместими ли са?

Искамe бебе - бременност, моментът на раждането, майчинство, проблемно забременяване и ин витро, осиновяване и приемна грижа

Вегетарианство и бременност - съвместими ли са?

Мнениеот Darina » 29 Ное 2012, 17:44

Здравейте, вегетарианка съм от 15 години и смятам скоро да ставам майка, но се опасявам дали е са съвместими двете неща вегетарианство и бременност. Дали ще успея да набавя всички необходими хранителни вещества на бебето или ще се наложи да започна да ям месо. Не обичам вкуса му и не знам дали ще се справя ако се наложи. Ако има други мами с подобен на моя проблем нека да споделят как те са се справили. Има ли някакви витамини, които мога да пия за да набавя необходимите вещества без да се налага да ям месо?
Благодаря предварително!
Darina
 
Мнения: 14
Регистриран на: 20 Окт 2012, 18:55

Re: Вегетарианство и бременност - съвместими ли са?

Мнениеот Снежана » 04 Дек 2012, 12:06

Darina написа:Здравейте, вегетарианка съм от 15 години и смятам скоро да ставам майка, но се опасявам дали е са съвместими двете неща вегетарианство и бременност. Дали ще успея да набавя всички необходими хранителни вещества на бебето или ще се наложи да започна да ям месо. Не обичам вкуса му и не знам дали ще се справя ако се наложи. Ако има други мами с подобен на моя проблем нека да споделят как те са се справили. Има ли някакви витамини, които мога да пия за да набавя необходимите вещества без да се налага да ям месо?
Благодаря предварително!

Не мисля, че ще се наложи да проядеш месо за да набавиш необходимите хранителни вещества за бебето. Щом ти се чувстваш добре като не ядеш месо, значи и за бебето е добре. Но за всеки случай се консултирай с гинеколога си и му кажи, че си вегетарианка, той ще прецени дали е нужно да пиеш допълнителни хранителни добавки и витамини.
Снежана
 
Мнения: 153
Регистриран на: 09 Май 2012, 08:58

Re: Вегетарианство и бременност - съвместими ли са?

Мнениеот Forman » 04 Дек 2012, 12:11

Аз бих уверил бъдещата майка, че след като толкова години не е яла месо, значи организма й се е научил да си набавя нужните вещества по друг начин. Ако не се чувствате добре ядейки месо, не го правете. Ако ви кажат, че бебетата на вегетарианките се раждат по-малки не им вярвайте.
Аватар
Forman
 
Мнения: 199
Регистриран на: 16 Ное 2011, 09:46

Re: Вегетарианство и бременност - съвместими ли са?

Мнениеот Мея » 02 Яну 2013, 21:11

Аз не ям месо от 2 години и не съм имала проблем. Бебката се роди в края на ноември 2012-та, нормално раждане, 4600г -така че поне видимо нищо не и е липсвало ))) По време на бременността ми беше малко нисък хемоглобина, но това се случва доста често и при жени, които ядат месо. После още първите дни след раждането се нормализира. Лекарката ме караше да ям месо, ама аз не мислех,че ще ми помогне месото на хемоглобина, а и всичките хормони и антибиотици, които хакат вътре ми се струваше гадно да ги пращам на бебето. От животинските работи ядях кисело мляко и масло, и рядко прясно мляко и яйца. Пожелавам лека и безпроблемна бременност и здраво, сладко бебенце.
Мея
 
Мнения: 1
Регистриран на: 02 Яну 2013, 20:54

Re: Вегетарианство и бременност - съвместими ли са?

Мнениеот Harmony » 22 Окт 2013, 11:02

Не мисля, че би имало проблем, както за бебето, така и за теб, ако не ядете месо, зная и за случаи, в които майка е била вегетарианка, а след раждането не е давала месо и на детето и е нямало никакви проблеми и при двамата.
Но съм чувала и за майка веганка, която е подложила и детето си на същото, при което, крайния резултат е бил фатален за детето. Естествено веганството е много по-строго от вегетарианството, така че всичко трябва да е наред.
Аватар
Harmony
 
Мнения: 516
Регистриран на: 03 Окт 2013, 13:20

Re: Вегетарианство и бременност - съвместими ли са?

Мнениеот Lollipop » 10 Яну 2015, 12:36

Няма как да му навреди на детето, дори имам позната, която е суровояд и има две здрави деца. Все пак ако набавяте необходимите ви протеини какво толкова пък може да ви даде месото? В порция леща има повече желязо, отколкото в една пържола, така че няма място от притеснения, все пак следете стриктно показателите на кръвта си :)
Аватар
Lollipop
 
Мнения: 2728
Регистриран на: 14 Ное 2014, 15:55

Re: Вегетарианство и бременност - съвместими ли са?

Мнениеот Kremiliya » 10 Яну 2015, 14:27

Азне бих рискувала да ограничавам храната си когато съм бременна, месото може да бъхде и много полезно, затова не трябва да се изключва от менюто, особено пък като чакаме дете. :!:
Аватар
Kremiliya
 
Мнения: 1865
Регистриран на: 20 Ное 2014, 11:14

Re: Вегетарианство и бременност - съвместими ли са?

Мнениеот Ваня Стойчева » 13 Яну 2015, 11:05

Ако си вегетарианец от 15 години нормално е организма ти да е свикнал това и да няма нужда от нова храна, не мисля, че би следвало да има какъвто и да е проблем.
Аватар
Ваня Стойчева
 
Мнения: 2023
Регистриран на: 16 Дек 2014, 11:24

Re: Вегетарианство и бременност - съвместими ли са?

Мнениеот Pipilota » 14 Яну 2015, 09:56

Защо да не са, освен ако не решите да се правите на много отворени пред лекаря, да не се сърдите, но познаваме повечето вегетарианци са много надути, сякаш решението им какво да ядат е нещо величествено и често са злобни и антипатични. Иначе другото е все тая - стига да сте послушни:)
kukuvicac
Аватар
Pipilota
 
Мнения: 4258
Регистриран на: 14 Ное 2014, 12:41

Re: Вегетарианство и бременност - съвместими ли са?

Мнениеот S_Milenska » 14 Яну 2015, 12:35

Pipilota написа:Защо да не са, освен ако не решите да се правите на много отворени пред лекаря, да не се сърдите, но познаваме повечето вегетарианци са много надути, сякаш решението им какво да ядат е нещо величествено и често са злобни и антипатични. Иначе другото е все тая - стига да сте послушни:)

Да преброим до 3, докато ти наскочат всички вегетарианци.
Иначе за щастие, повечето вегетарианци хапват поне риба, така че в нея има достатъчно полезни неща, макар че по време на бременността знам, че не е желателно да се прекалява с някои риби, а за съжаление това са по-луксозните,които си мислим, че трябва да бъдат най-полезни.
Аватар
S_Milenska
 
Мнения: 2136
Регистриран на: 18 Ное 2014, 13:46

Следваща

Назад към Бременност, раждане и майчинство

Кой е на линия

Потребители разглеждащи този форум: 0 регистрирани и 1 госта