Казанлък: Ученици от ПМГ направиха дарение

Бизнес, политика, шоубизнес, забава или всичко от света около нас.....по дати

Казанлък: Ученици от ПМГ направиха дарение

Мнениеот FramarLekari » 03 Дек 2012, 14:45

Преди дни, ученици от 12 г клас, при ПМГ „Никола Обрешков” –гр. Казанлък, направиха дарение на Центъра за социална рехабилитация и интеграция за деца с увреждания „Слънчогледите”. Възпитаниците на математическа гимназия, са участвали и продължават да работят по редица проекти – независимо дали са училищни или обществено-културни.
Инициативата се осъществява по проект към училищния предмет „Свят и личност”. Младежите, решават да организират кампания за популяризиране на здравословното хранене по един по-различен начин. А повода - Световният ден на Здравето.
В предизивкателството, гимназистите включват свои съученици, родители, приятели и съмишленици на идеята. Малки и големи са приготвяли ястия, сладкиши и други вкусотии. Като финал на кампанията, в ПМГ „Никола Обрешков”, се провежда кулинарен търг с благотворителна цел. Всяко едно от уникалните домашно приготвените изделия, е намерило своя ценител.
Дванадесетокласниците - Недялка Вакавлиева, Симеон Лилов, Полина Петрова и Иван Василев, даряват събраните средства на СНЦ „Бъдеще за децата с увреждания”. Дарението в размер на 817,68 лв., ще се използва за нуждите на Центъра за социална рехабилитация и интеграция за деца с увреждания в нашия град. Организацията стартира преди месец, дарителска кампания „Бъдеще за децата”, с цел подпомагане дейността на Център „Слънчогледите”.
Красимира Димитрова: „Когато децата се обадиха и казаха, че искат да дарят средства за нашата кауза, се зарадвахме много. Бях толкова щастлива, но се почувствах й горда. Горда, че възпитаме такива деца. Няма думи, с които да опиша възхищението си – от тях и тяхното дело!”
Младежите, децата и специалистите от ЦЕНТЪР ЗА СОЦИАЛНА РЕХАБИЛИТАЦИЯ И ИНТЕГРАЦИЯ ЗА ДЕЦА С УВРЕЖДАНИЯ, БЛАГОДАРИ НА УЧЕНИЦИТЕ ОТ 12 Г КЛАС ПРИ ПМГ „НИКОЛА ОБРЕШКОВ”, ЧЕ ПОДКРЕПИХА ТЯХНАТА КАУЗА!
Специалистите на www.framar.bg предоставят консултация, която не може да замени преглед при квалифициран и правоспособен лекар.
FramarLekari
 
Мнения: 1987
Регистриран на: 29 Мар 2011, 19:23
Местоположение: България

Re: Казанлък: Ученици от ПМГ направиха дарение

Мнениеот lyuta_chushka95 » 26 Авг 2019, 15:06

Чудесна инициатива! Браво на децата! Точно така се възпитава гражданска позиция и съпричастност. Хубаво ще е да виждаме повече такива прояви и да има по-голяма разгласа за тях. Ако научим децата си да бъдат отговорни и състрадателни, значи сме ги научили да бъдат хора.
Аватар
lyuta_chushka95
 
Мнения: 383
Регистриран на: 21 Авг 2019, 10:55

Re: Казанлък: Ученици от ПМГ направиха дарение

Мнениеот Паулу Коелюв » 15 Ное 2019, 19:50

lyuta_chushka95 написа:Чудесна инициатива! Браво на децата! Точно така се възпитава гражданска позиция и съпричастност. Хубаво ще е да виждаме повече такива прояви и да има по-голяма разгласа за тях. Ако научим децата си да бъдат отговорни и състрадателни, значи сме ги научили да бъдат хора.


Абсолютно си права. Децата от рано трябва да се учат на тези неща, но само в училище не е достатъчно. В семейството също трябва да има такава атмосфера. Добрият пример е много важен!
Аватар
Паулу Коелюв
 
Мнения: 345
Регистриран на: 05 Сеп 2019, 11:09


Назад към Медиен календар

Кой е на линия

Потребители разглеждащи този форум: 0 регистрирани и 1 госта