Трябва ли да си самоуверена, за да се чувстваш добре?

Трябва ли да си самоуверена, за да се чувстваш добре?

Мнениеот LaraCroft » 06 Дек 2012, 13:59

Каква трябва да бъде жената днес?
Скромна и не провокативна, приемана от жените и включвана в разговорите им, или неповторимата жена-вамп, която владее фантазиите на много мъже, но не се нрави на женското съсловие.

А дали перфектният образ не е създаден от мъжете, защото са визуалисти и обичат красивите авантюри?
Скоро се натъкнах на една анкета „Опишете перфектната жена”... общо взето определенията бяха клиширани – голям бюст, малко дупе, черна или руса коса, сини очи, тънка талия, и още ... и още.... Което за пореден път ме убеждава, че мъжете обичат с очите си, а жените със сърцето си.

В същото време много жени стават потърпевши от безупречния си външен вид. Впрягат всяка добре изглеждаща жена, която се доближава до модела „Barbie” , като златотърсачка.
Ако една жена е красива, и интелектуално зряла, повечето мъже се страхуват да я заговорят, като не искат да рискуват, че могат да бъдат отрязани. Но в същото време, ако една жена се е позанемарила и се разхожда в неугледен вид по улиците, току виж принца не би я забелязъл.

Какво е решението? Решението е в правенето на компромиси със себе си и избора на модел на подражание. Както се казва пълно щастие няма. В повечето случаи жените винаги са изправени пред безброй дилеми. Дали да преследват връх в кариерата, или да бъдат образцови домакини и майки, съпруги. Или да допуснат безпорядък в къщи и недоволни физиономии прибирайки се след дълаг работен ден, прекаран в угаждане на шефа. Ето че и в този случай, избора на модел на подражание е въпрос на лична, гледна точка.

Ако се замислим реално, средата която ни заобикаля, тук засягам приятелския кръг, е от съществено значение. Ако си заобиколена от нахакани приятелки с широко скроени възгледи и уравновесен характер, всичко ще е ОК. Няма да се притесняваш, че с влизането си в заведението ще привлечеш мъжките погледи, а след това ще последват куп злобни коментари. А напротив ще бъдеш посрещната с усмивка, защото на тях не им липсва внимание. Именно приятелките ти няма да те пощадят, ако забележат, че си се самозабравила или прекаляваш с държанието си и начина си на поведение.

Всеки ден всяка една самоуважаваща се жена, трябва да си поставя малки цели, които в края на деня да я удовлетворават душевно, защото увереността не е плод само на външната красота, а и на душевното състояние.
Една жена не трябва да спира да бъде уверена в себе си нито за миг. Ако изпадне в конфликтна ситуация, трябва да знае как да реагира и да съумее да вътвори ред сред безпорядъка.
Далеч съм от мисълта, че съществува жена- феномен, но всяка жена трябва да бъде достатъчно невероятна и неподправена, без да обръща внимание на онези, които сами не се харесват.

Всеки ден човек е поставен пред дилема и трябва сам да направи своя избор и да избере на къде да поеме...Всяка жена е способна да бъде красива и самоуверена, важното е да има ясна цел и представа за живота си, за това което иска, и да е наясно с това, че не може да има всичко.
LaraCroft
 
Мнения: 6
Регистриран на: 05 Дек 2012, 20:00

Re: Трябва ли да си самоуверена, за да се чувстваш добре?

Мнениеот DenisS » 06 Дек 2012, 15:02

Ако една жена не е уверена в себе си, то би и било трудно да убеди някой да повярва в нея. Като представител на нежния пол смея да твардя, че в днешно време са паднали бариерите, че мъжът трябва да печели добре, а жената трябва да е покорна домакиня. Ако жената е креативна и с времето е успяла да подрежда приоритетите си, може да има всичко... Вие как мислите? ;)
DenisS
 
Мнения: 1
Регистриран на: 06 Дек 2012, 14:54

Re: Трябва ли да си самоуверена, за да се чувстваш добре?

Мнениеот kr1sk0 » 06 Дек 2012, 15:10

Lara много си права, за дупето, бюста и това, че мажете обичат с очите си, но никой мъж не иска до себе си красив, неодушевен предмет, в чийто очи не може да срещне разбиране и подкрепа, или събеседник с който да поговори.
kr1sk0
 
Мнения: 1
Регистриран на: 06 Дек 2012, 15:04

Re: Трябва ли да си самоуверена, за да се чувстваш добре?

Мнениеот Snejna » 06 Мар 2015, 14:22

Вътрешното усещане е супер важно за това как изглеждаме, ако се чувстваме добре и се смятаме за уверени и красиви това ни личи от километри, дори и да не сме се гримирали сутринта ;)
Аватар
Snejna
 
Мнения: 2566
Регистриран на: 19 Ное 2014, 16:41

Re: Трябва ли да си самоуверена, за да се чувстваш добре?

Мнениеот Krum » 06 Мар 2015, 16:18

Личи си когато една жена изглежда добре и се чувства уверена. :)
Аватар
Krum
 
Мнения: 1386
Регистриран на: 21 Ное 2014, 14:30

Re: Трябва ли да си самоуверена, за да се чувстваш добре?

Мнениеот Anka » 06 Мар 2015, 17:39

И аз мисля, че вътрешното усещане е много по-важно и по-силно от това, което виждаме иначе. Много се влияе цялото излъчване от увереността си.
Аватар
Anka
 
Мнения: 1415
Регистриран на: 25 Ное 2014, 13:25

Re: Трябва ли да си самоуверена, за да се чувстваш добре?

Мнениеот Elica » 06 Мар 2015, 17:42

Аз поне трябва да се чувствам наистина много уверена, за да покажа всичките си качества и наистина да се почувствам добре и удовлетворена, не мисля, че има нужда изобщо от такъв въпрос :)
Аватар
Elica
 
Мнения: 1721
Регистриран на: 26 Ное 2014, 09:37

Re: Трябва ли да си самоуверена, за да се чувстваш добре?

Мнениеот Malina » 06 Мар 2015, 21:26

Според мен е точно обратното - трябва да се чувстваш добре, за да бъдеш самоуверена. :)
Не искам просто да живея - искам първо да обичам, а между другото да живея!
Аватар
Malina
 
Мнения: 2309
Регистриран на: 02 Дек 2014, 10:33

Re: Трябва ли да си самоуверена, за да се чувстваш добре?

Мнениеот vasek » 08 Мар 2015, 23:30

Всичко идва от вътрешната нагласа и едното не може без другото , но като начало е доброто настроение .
vasek
 
Мнения: 1
Регистриран на: 08 Мар 2015, 23:18

Re: Трябва ли да си самоуверена, за да се чувстваш добре?

Мнениеот Kaya » 09 Мар 2015, 13:19

vasek написа:Всичко идва от вътрешната нагласа и едното не може без другото , но като начало е доброто настроение .

Нали ;) Всичко е от това как се чувстваш, затова казват, че вътрешната красота е голяма работа! :)
Ако си знаете цената, значи се е налагало да я казвате на някого.
Аватар
Kaya
 
Мнения: 2797
Регистриран на: 14 Ное 2014, 15:52

Следваща

Назад към Приказки по женски

Кой е на линия

Потребители разглеждащи този форум: 0 регистрирани и 0 госта