Магията на пещерата "Дяволското гърло"

Културно - исторически, градски, селски, планински, спа и балнеотуризъм.
Мнения, препоръки и коментари

Магията на пещерата "Дяволското гърло"

Мнениеот rossitta » 10 Дек 2012, 17:16

Аз съм си турист по душа и смятам, че природата е феноменът, които зарежда човек с най-неизчерпаемата енергия.Наскоро се "презаредих" с магията на пещерата "Дяволското гърло".Това прекрасно място се намира в Западните Родопи,северно от село Триград.Възможността да се докосна до истинска стихия ме привлече силно и омагьоса трайно.
Усетих частица от тайнствения и страшен подземен свят, които не може да се пресъздаде само с думи.Туристическият маршрут започва от изкуствена галерия, която отвежда до основата на водното течение и т.нар."Бучаща зала".Истинско приключение за мен и компанията беше изкачването на 301 стръмни стъпала, разположени покрай спиращия дъха ревящ водопад. Гледката на кипящата вода, оглушителният рев на водопада, тъмнината и прехвърчащите прилепи са леко плашещи, но от друга страна наистина впечатляващи.Ако посетите мястото ще видите три атрактивни релефа, изсечени в скалите на пещерата, които няма да ви описвам.Нека останат и изненади.Редно е обаче да ви предупредя-Носете топли дрехи!В пещерата е много студено дори и през знойните летни дни.Аз не бях подготвена за такива температури и освен "презаредена " с енергия, си тръгнах и понастинала.А Вие, турист ли сте по душа?
rossitta
 
Мнения: 190
Регистриран на: 06 Дек 2012, 14:00

Re: Магията на пещерата "Дяволското гърло"

Мнениеот pasta » 11 Дек 2012, 10:53

Когато преди 4 години посетих Дяволското гърло, не бях особено впечатлена.Може би защото беше лято,лудница от туристи,които влизаха и илзиаха от пещерата на конвейр.Има някаква магия да,но повече ми хареса Ягодинската пещера,какво и самата природа на Родопите.
pasta
 
Мнения: 142
Регистриран на: 09 Дек 2011, 11:37

Re: Магията на пещерата "Дяволското гърло"

Мнениеот ninars » 12 Дек 2012, 12:28

Ходила съм и на двете места.И двете са УНИКАЛНИ! Дяволското гърло наистина притежава някаква страховита магия, която много ме впечатли.Също толкова ми хареса и разходката из дебрите на Ягодинската пещера. Там магията на подземното царство бе невероятно красива.Най много ме впечатли „Новогодишната зала”, разположена непосредствено след входа. Тя се използва и като ритуална за двойки от цялата страна.Представяте ли си каква тръпка е да кажеш "ДА" на подобно магическо място...
За да видите всичко и усетите неповторимата магия и на двете пещери трябва лично да ги посетите!
ninars
 
Мнения: 345
Регистриран на: 10 Дек 2012, 19:51

Re: Магията на пещерата "Дяволското гърло"

Мнениеот qna toneva » 18 Фев 2013, 21:50

много обичам да пътувам и опознавам прелестите на нашата прекрасна страна.Дяволското гърло е пещера,която омайва.Бих я посетила отново ;)
qna toneva
 
Мнения: 162
Регистриран на: 17 Фев 2013, 17:11

Re: Магията на пещерата "Дяволското гърло"

Мнениеот sunnyr » 05 Апр 2013, 14:22

Ооо и аз съм ходила, и то два пъти, но с удоволствие бих потретила ...и така. Такива местенца зареждат с енергия, повече от всичко друго...
sunnyr
 
Мнения: 155
Регистриран на: 16 Яну 2013, 13:26


Назад към Почивки и екскурзии в България и чужбина

Кой е на линия

Потребители разглеждащи този форум: 0 регистрирани и 1 госта