Офисът на бъдещето ще спаси планетата

Споделете всичко, което ви вълнува – любопитни факти, мнения или размишления. Общи приказки по общи теми.

Офисът на бъдещето ще спаси планетата

Мнениеот rossitta » 10 Дек 2012, 17:26

Напоследък човечеството обръща все повече внимание на факта, че живеем в условията на екологична криза, предизвикана от самите нас.
Ето защо борбата за възвръщане на нарушеното екоравновесие вече е част от политиката на управляващите, на развиващите се фирми, на неправителствени организации, на обикновения човек.
Предлагам да си представим един виртуален офис на бъдещето- такъв, в които стремежът на служителите е да запазят природата по-чиста.
Още с влизането си в сградата на модерната еко-фирма ще усетим разликата.Защо? Защото осветлението ще бъде енергоспестяващо и едва ли ще срещнем разточително пуснати лампи, светлини и рекламни табели, които уж трябва да подсещат посетителите, че фирмата е просперираща и може да си го позволи.
В еко-офиса няма да видим и купчината унищожена хартия, за която са били отсечени зелените приятели на човека-дърветата.ще кажете-не може офис без хартия.
Ами прави сте, но служителите в еко-офиса ще разпечатват в краен случай, ще ползват двустранно листите, ще предоставят използвани листи на пунктовете за хартия.
Вариянти винаги могат да се измислят!
Нима е нужно климатика през лятото да работи нон-стоп, а прозореца да е отворен за проветрение, защото на някой му се допушило? Виждали сме го често и защо? Защото тока се плаща от шефа...Но в идеалната еко-фирма...тази от бъдещето всички ще мислят и за природата.
А вариянти винаги има.Вие сещате ли се?
rossitta
 
Мнения: 190
Регистриран на: 06 Дек 2012, 14:00

Re: Офисът на бъдещето ще спаси планетата

Мнениеот Harmony » 03 Окт 2013, 16:36

Това ще бъде офисът мечта за българина, винаги, не защото хората мечтаят за него, а защото никога не би могъл да се осъществи това. Иначе да, това ще бъде по-доброто място в България, не зная за какво иде реч в световен мащаб, но искрено се надявам, че може би съществува такъв! :)
Аватар
Harmony
 
Мнения: 516
Регистриран на: 03 Окт 2013, 13:20

Re: Офисът на бъдещето ще спаси планетата

Мнениеот lyuta_chushka95 » 12 Сеп 2019, 15:33

Звучи супер и не виждам защо да не стане. Може и всяка офис сграда да е с фотоволтаичен покрив и сама да си произвежда нужната й ел. енергия. :wink:
Аватар
lyuta_chushka95
 
Мнения: 383
Регистриран на: 21 Авг 2019, 10:55


Назад към Общи приказки

Кой е на линия

Потребители разглеждащи този форум: 0 регистрирани и 2 госта