Диетата на Дюкан сякаш получи повече критики, отколкото добри отзиви. Но в едно са категорични всички лекари и диетолози - с две ръце гласуват в заложените в известния режим овесени трици. Честно казано идеята да се киснат във вода или в мляко, никак не е примамлива. Пък и дори да намери своите фенове, рано или късно този вариант на приготвянето им омръзва. И тъй като това се случи и на мен, а знаем, че този продукт не само гони излишните калории, но е профилактика срещу поне 10 заболявания, заслужава си да се експериментира с рецептите.
Една от идеите, които ми хрумна в кухнята, е да се омесят сладки. Към триците прибавяте чаша гореща вода /за да омекнат по-бързо/, кисело мляко със сода, малко мед, ако искате и едно яйце. Подправени с ванилия или друга сладкарска есенция, стават още по-апетитни. Тестото трябва да е средно меко. Оформяте топчета от по две супени лъжици. За да не залепнат, слагате в тавичката кухненско фолио или хартия за печене. В сгорещена фурна печете около 15 до 20 минути. След като изстинат ги прибирате в хладилника. Бон апети!
Ако имате други идеи за рецепта, ще съм благодарна.