Добави отговор

За или против антибиотиците

08 Апр 2011, 13:59

Някои хора се страхуват от антибиотиците и се опитват всячески да не ги приемат, а други точно обратното – при всяко заболяване разчитат единствено и само на тях. Кой всъщност е прав?

Re: За или против антибиотиците

08 Апр 2011, 17:03

Този въпрос ми звучи като въпроса "За или против оперативното лечение?". :lol:
Ами, когато се наложи... Щем-не щем, ще изберем по-малкото зло. :P

08 Апр 2011, 17:51

Проблемът се корени донякъде в здравната ни култура, а също така се дължи и на недоразвитата здравна система в България. Много пъти семейните лекари знаят, че не сме за антибиотик, но ни го изписват "профилактично", защото нямат или искат да икономисат направление...

08 Апр 2011, 19:09

Ако след сладкото по-сладко от водата няма то след антибиотика по важно от пробиотика няма

08 Апр 2011, 19:28

Аз лично съм против примането на антибиотици, за пробиотиците незнам, от скоро са по аптеките може да пробвам тяхното действие.

08 Апр 2011, 19:48

southernsun написа:Аз лично съм против примането на антибиотици, за пробиотиците незнам...

Е, как да не знаеш? Кисело мляко поне не си ли ял/а? :roll:

Не мога да се оплача от нашия личен лекар - не изписва антибиотик без нужда.
Но при нужда може да спаси живот... Знам за такива случаи.
Или, както гласи златното правило: "Дозата прави отровата".

08 Апр 2011, 20:02

Radost написа:
southernsun написа:Аз лично съм против примането на антибиотици, за пробиотиците незнам...

Е, как да не знаеш? Кисело мляко поне не си ли ял/а? :roll:

Не мога да се оплача от нашия личен лекар - не изписва антибиотик без нужда.
Но при нужда може да спаси живот... Знам за такива случаи.
Или, както гласи златното правило: "Дозата прави отровата".

Кое кисело мляко от магазините ли? има ли мляко в него?

08 Апр 2011, 21:29

В случая по-важно е да има пробиотици (живи бактерии). :lol:
За жалост, на много хора им се налага напоследък сами да си подквасват млякото, за да са сигурни какво ядат. :?

14 Апр 2011, 00:29

Не мога да разбера кво е това за или против антибиотиците, ако си на зор ще пиеш антибиотик че и още ще искаш,по скоро въпроса трябваше да е колко често употребяваме антибиотик без лекарско предписание :?:

15 Апр 2011, 17:26

Антибиотиците са едно от най-добрите постижения на медицината. На времето маса народ е измрял от елементарни за лекуване днес болести. Грешката на хората днес - и на специалисти и на лаици - е, че изписват или респективно приемат антибиотици, баз да са сигурни дали точно те са най-подходящи за заболяването им. Точно самолечението и сляпото изписване на антибиотици направи много от тях безполезни , а гадните бацили резистентни(устойчиви). :(
Когато човек има някакъв проблем с възпалителен процес, първото нещо, което трябва да направи специалиста е да го изпрати за микробиологично изследване. Там се взима проба от съответния телесен секрет и се изследва. Изготвя се така наречената микробиограма и антибиограма.
Микробиограмата показва какъв точно микроорганизъм ни е разболял. А антибиограмата показва точния антибиотик, който може да го убие. Ако всичко това като стъпки се спазва , никога няма да има безсмислено приемане на антибиотици и увреждане на организма.
Известно е , че антибиотика е нож с две остриета. Когато убива, за съжаление не подбира кого, а заедно с болестотворните бактерии поразява и нормално живеещите в червата ни бактерии, които помагат правилното действие на червата. Там вече иде ролята на пробиотиците. Те подпомагат възстановяването на нормалната ни чревна флора след дълго боледуване.
Добави отговор
Отиди на страница: 1, 2, 3