от yoana.dacheva » 24 Авг 2018, 14:01
Мисля, че се чувствам най-щастлива и удовлетворена от храната, когато консумирам нещо, което знам, че е полезно за мен и знам какво точно доставя на тялото ми. Когато консумирам храна, за която знам, че е празни калории - например солети, оризовки и пр., не се чувствам чисто емоционално добре - в смисъл, не правя нищо добро за тялото си. Здравословно наричам за себе си това, което ме кара да се чувствам добре и физически (т.е. не получавам стомашни спазми, разстройство в обработката на храната - знаци за това, че тялото ми не се справя добре с тая храна) - сурови ядки - различни комбинации, свежи салати - различни комбинации със зеленчуци и листни, масла - зехтин, ленено, сусамово, листните зеленчуци, плодове в огромни количества, кисело мляко (безкрайно щастлива съм, че съм родена в България, къде другаде има кисело мляко?!), сирена - всякакви, риби всякакви. Месото нещо не ми допада - от дете дори... Ако ям - после следва едно бълбукане, къркорене - май - не е моята храна. Според мен здравословно е, когато познаваш тялото си и знаеш коя храна как му се отразява, кое те кара да се чувстваш добре - свеж, зареден, кое ти тежи за преработка.