Monika_Spasova написа:donni написа:Това е прекрасен вариант, с който можеш да заместиш едно хранене, да се заситиш изцяло и да спестиш доста време, аз само бих прибавила кълнове... а сега ти споделям любимата ми здравословна и ужасно засищаща салата:
Слагаш за около 20 мин в 2 чаши подсолена вряла вода 1 чаша киноа и вариш на тих огън, докато не се абсорбира цялата течност. Реже се 1 манго, 1 авокадо с 1 краставица. В голяма купа се разбъркват със зехтин, чесън - 1 скилидка и лимонов сок, добавя се киноата, заедно с 1/2 чаша нарязана мента, толкова магданоз, както и сол и черен пипер, колкото ти се услади
Дозата за колко човека е? Знам, че киноата набъбва доста..
rabotnata pchela написа:Звучи много вкусно, аз още не съм се научила да ям разнообразни салати. Но си падам по китайски миксове с разни странни истории вътре, всичко сготвено само с малко соев сос, оцет балсамико, разбира се сусам и това е.После си хапвам с огромна зелена салата.
MerryPop написа:rabotnata pchela написа:Звучи много вкусно, аз още не съм се научила да ям разнообразни салати. Но си падам по китайски миксове с разни странни истории вътре, всичко сготвено само с малко соев сос, оцет балсамико, разбира се сусам и това е.После си хапвам с огромна зелена салата.
Ако ги броим замразените и запържени храмни за здравословни... да, на мен също ми е от любимите, въпреки че както добре знаем Джейми Оливър готви здравословно, но пък всичко за се запържва при него!![]()
![]()
![]()
Anka написа:MerryPop написа:rabotnata pchela написа:Звучи много вкусно, аз още не съм се научила да ям разнообразни салати. Но си падам по китайски миксове с разни странни истории вътре, всичко сготвено само с малко соев сос, оцет балсамико, разбира се сусам и това е.После си хапвам с огромна зелена салата.
Ако ги броим замразените и запържени храмни за здравословни... да, на мен също ми е от любимите, въпреки че както добре знаем Джейми Оливър готви здравословно, но пък всичко за се запържва при него!![]()
![]()
![]()
Да имам чувството, че той изобщо не използва фурна, аса мо пържи, но всичко изглежда супер балансирано и вкусно, но и там разликата е, че има огромно количество пресни зеленчуци, които при нас трудно можем да намерим.
Скоро гледах едно от здравословните му менюта за 15 мин. и тези броколи направо ги разсипа, вари ги, после ги запича, през това време "пече" на тиган едно месо в мъъъничко мазнинаMerryPop написа:Anka написа:Да имам чувството, че той изобщо не използва фурна, аса мо пържи, но всичко изглежда супер балансирано и вкусно, но и там разликата е, че има огромно количество пресни зеленчуци, които при нас трудно можем да намерим.
Не е точно така, няма право да ти сервира салата с леко пръжнато месо, като ще е гарага да е рошева... или едното, или другото!
Назад към Здравословно хранене
Потребители разглеждащи този форум: 0 регистрирани и 0 госта