Здравословното бързо хранене- мит или реалност?

Супер храни, здравословно пазаруване, качествени и полезни продукти, начин на хранене

Re: Какво здравословно обичате да ядете?

Мнениеот JohnLocke » 15 Окт 2015, 09:32

Yunona написа:Така, както е поставен въпросът, е много трудно да се даде смислен и добър отговор. Много зависи от предпочитанието към определени продукти, начини на обработка, любими вкусове...
Всеки продукт може да бъде приготвен здравословно и вкусно.
Ако посочите любими продукти, по-лесно ще получите съвети и идеи.
Иначе клишетата са ясни - много зеленчуци, плодове, сухо месо, риба... Да, но какво точно? Дайте жокер :)

Ама човек, който никога не е опитвал здравословна салата или друго ястие как да знае какво обича и дали ще му хареса, все едно да ме питат дали обичам месо от малаче, е, как да знам :lol: :lol:
JohnLocke

Мнениеот rabotnata pchela » 15 Окт 2015, 10:32

Да, и на мен ми е трудно, сега на стари години се уча да хапвам по-здравословно и познанията са ми супер ограничени, затова е хубаво да научим един от друг :)
Аватар
rabotnata pchela

Мнениеот dinkog » 15 Окт 2015, 11:56

Научете се да комбинирате зеленчуци с някакви зърнени и бобови култури и ще бъдете здрави и заситени винаги :) На мен ми е любима зелена салата с маслини, семена и червен боб :)
Аватар
dinkog

Мнениеот Локумът » 15 Окт 2015, 12:27

Lilly_milly написа:Предпочитам пресните зеленчуци на салатка овкусени с лимонче и зехтин, нищо претенциозно и твърде екзотично, апък си става много бързо и засища предостатъчно!

Не е лошо, но не става за ядене, така де, ако покрай това има поне парче месо повече ще го бива. ;)
Аватар
Локумът

Мнениеот sofi_black » 15 Окт 2015, 12:39

А с какво друго комбинирате червеният боб, когато го слагате в салати, освен със зелена такава? :roll:
sofi_black

Мнениеот mihaella » 15 Окт 2015, 14:35

Lilly_milly написа:Предпочитам пресните зеленчуци на салатка овкусени с лимонче и зехтин, нищо претенциозно и твърде екзотично, апък си става много бързо и засища предостатъчно!

По същият начин овкусени и на скара за съвсем кратко стават перфектни :idea:
mihaella

Мнениеот Kaya » 15 Окт 2015, 15:05

sofi_black написа:А с какво друго комбинирате червеният боб, когато го слагате в салати, освен със зелена такава? :roll:

Аз слагам царевица, грах, подобни му подхождат ;)
Ако си знаете цената, значи се е налагало да я казвате на някого.
Аватар
Kaya

Мнениеот Rali_hr » 15 Окт 2015, 15:19

От здравословните неща много обичам различните здравословно бонбони, които се парвят ;) Разбира се с много ядки и кокос :)
Аватар
Rali_hr

Мнениеот Yunona » 15 Окт 2015, 16:47

sofi_black написа:А с какво друго комбинирате червеният боб, когато го слагате в салати, освен със зелена такава? :roll:

Червеният боб е почти задължителна съставка на всяка мексиканска салата :) Комбинация в мексикански стил - червен боб (може и малко бял за цвят и разкош), царевица, авокадо, тънко нарязана червена чушка, домат, червен лук, магданоз. Дресинг - сол, лимон и зехтин.
Червен боб с киноа, грилован патладжан, печена червена чушка, зелени подправки по желание - перфектна протеинова бомба!
Червен боб, краставица, домат, лук, магданоз, маслинки и лек млечен дресинг.
Yunona

Мнениеот Loreyn » 15 Окт 2015, 17:07

Yunona написа:

Червеният боб е почти задължителна съставка на всяка мексиканска салата :) Комбинация в мексикански стил - червен боб (може и малко бял за цвят и разкош), царевица, авокадо, тънко нарязана червена чушка, домат, червен лук, магданоз. Дресинг - сол, лимон и зехтин.
Червен боб с киноа, грилован патладжан, печена червена чушка, зелени подправки по желание - перфектна протеинова бомба!
Червен боб, краставица, домат, лук, магданоз, маслинки и лек млечен дресинг.

Олелеее... как ми възбуди апетита, а и вече зная какво ще вечерям, обичам постовете ти, Yunona :!:
Loreyn

ПредишнаСледваща

Назад към Здравословно хранене