Здравословното бързо хранене- мит или реалност?

Супер храни, здравословно пазаруване, качествени и полезни продукти, начин на хранене

Re: Какво здравословно обичате да ядете?

Мнениеот Slavena » 16 Окт 2015, 09:11

Не вярвам много в здравословното хранене аз, но си падам по месото и ям най-често пилешко и любимо ми е със сусам и картофена салата. :D
Slavena

Мнениеот maminka » 16 Окт 2015, 13:15

Slavena написа:Не вярвам много в здравословното хранене аз, но си падам по месото и ям най-често пилешко и любимо ми е със сусам и картофена салата. :D

Е, то си е класика или пиленце с картофки... което и почти не е вредно :D
maminka

Мнениеот Bambaa » 16 Окт 2015, 16:17

Имам един карфиол вкъщи, който се чудя какво да направя, ще ми се да е на саладка, но с какво мислите, че ще си подхожда? :roll: Сега като прочетох в друга тема за яйчен сос, то мисля така да направя, но кажете си пак мнението!
Аватар
Bambaa

Мнениеот Monika_Spasova » 16 Окт 2015, 16:40

maminka написа:
Slavena написа:Не вярвам много в здравословното хранене аз, но си падам по месото и ям най-често пилешко и любимо ми е със сусам и картофена салата. :D

дам! То почти не е вредно хаха :) И полето почти не еикартофите почти не са, а в комбинация - изобщо!
Аватар
Monika_Spasova

Мнениеот viking » 16 Окт 2015, 16:50

Monika_Spasova написа:
maminka написа:

дам! То почти не е вредно хаха :) И полето почти не еикартофите почти не са, а в комбинация - изобщо!

Е, че може и поотделно да се хапват, ама на едно... особено за вечеря... :|
viking

Мнениеот Yunona » 18 Окт 2015, 22:13

Bambaa написа:Имам един карфиол вкъщи, който се чудя какво да направя, ще ми се да е на саладка, но с какво мислите, че ще си подхожда? :roll: Сега като прочетох в друга тема за яйчен сос, то мисля така да направя, но кажете си пак мнението!

Зависи как обичаш да хапваш карфиола :)
След като държиш на салатка, споделям моята любима рецепта: карфиолът се реже на малки "розички", напръсква се със зехтин или твоята любима мазнина, ръсваш малко черен пипер и сол. Разстилаш върху тава, постлана с хартия за печене, и печеш в предварително загрята фурна на 180 градуса с вентилатор (200 без) за 20-30 минути. Аз го обичам хрупкав, затова пека кратко.
Оттук нататък използваш карфиола в салати по избор, ето двете ми любими решения:
- С едро настъргани моркови, тънко нарязани червени чушки и малко целина. Дресинг с лимон, зехтин и сол. Нека престои няколко часа или направо цяла нощ/ден.
- Със спанак, леко задушен лук (или леко запечен - просто го добавяш към карфиола за последните 10-15 минути), стафиди, меден дресинг - това е екзотична и много приятна на вкус салатка :)
Бон апети :)
Yunona

Мнениеот Mon_ton » 19 Окт 2015, 13:08

Не се ли ползва карфиола суров, аз така го ям, не му правя никакви термични обработки. Но иначе обичам да го хапвам печен на грил само, с магданоз и зехтин, става много вкусно. :)
Аватар
Mon_ton

Мнениеот Yarost » 22 Окт 2015, 17:04

салата от спанак със сирене и домати. доста вкусно.:)
Yarost

Мнениеот Yunona » 22 Окт 2015, 20:48

Mon_ton написа:Не се ли ползва карфиола суров, аз така го ям, не му правя никакви термични обработки. Но иначе обичам да го хапвам печен на грил само, с магданоз и зехтин, става много вкусно. :)

И суров е вкусен, и маринован, и леко запечен - също :)
Сега се заемам да приготвя за утре за офиса и училище много интересна салата, чиято рецепта прочетох в последния брой на списание "Джой". Състои се от сварен и след това запечен на фурна с подправки нахут, настърган на едро суров карфиол (да изглежда като кус-кус), тънко нарязани червени камби, праскова (която заменям с круша), магданоз, мента и фета сирене. Има и интересен чесново-меден дресинг. Ммм... :)
Yunona

Мнениеот penny » 23 Окт 2015, 11:28

Yunona написа:
Mon_ton написа:Не се ли ползва карфиола суров, аз така го ям, не му правя никакви термични обработки. Но иначе обичам да го хапвам печен на грил само, с магданоз и зехтин, става много вкусно. :)

И суров е вкусен, и маринован, и леко запечен - също :)
Сега се заемам да приготвя за утре за офиса и училище много интересна салата, чиято рецепта прочетох в последния брой на списание "Джой". Състои се от сварен и след това запечен на фурна с подправки нахут, настърган на едро суров карфиол (да изглежда като кус-кус), тънко нарязани червени камби, праскова (която заменям с круша), магданоз, мента и фета сирене. Има и интересен чесново-меден дресинг. Ммм... :)

Мисля, че доста по-вкусен ще е карфиолът ако се раздели на малки розички, иначе този чесново-меден дресинг силно ме заинтригува, ти правила ли си такъв иии.... как е?
penny

ПредишнаСледваща

Назад към Здравословно хранене