Супер храни, здравословно пазаруване, качествени и полезни продукти, начин на хранене
Правила на форума
Добави отговор

Re: Какво здравословно обичате да ядете?

23 Окт 2015, 12:44

penny написа:
Yunona написа:
И суров е вкусен, и маринован, и леко запечен - също :)
Сега се заемам да приготвя за утре за офиса и училище много интересна салата, чиято рецепта прочетох в последния брой на списание "Джой". Състои се от сварен и след това запечен на фурна с подправки нахут, настърган на едро суров карфиол (да изглежда като кус-кус), тънко нарязани червени камби, праскова (която заменям с круша), магданоз, мента и фета сирене. Има и интересен чесново-меден дресинг. Ммм... :)

Мисля, че доста по-вкусен ще е карфиолът ако се раздели на малки розички, иначе този чесново-меден дресинг силно ме заинтригува, ти правила ли си такъв иии.... как е?

Еха, това звучи брилиантно, но нахутът трябва да е предварително сварен, нали или от консерва, ама като се изпече няма ли да стане на камъчета? :roll:

23 Окт 2015, 13:52

nadqta написа:
penny написа:
Yunona написа:
И суров е вкусен, и маринован, и леко запечен - също :)
Сега се заемам да приготвя за утре за офиса и училище много интересна салата, чиято рецепта прочетох в последния брой на списание "Джой". Състои се от сварен и след това запечен на фурна с подправки нахут, настърган на едро суров карфиол (да изглежда като кус-кус), тънко нарязани червени камби, праскова (която заменям с круша), магданоз, мента и фета сирене. Има и интересен чесново-меден дресинг. Ммм... :)

Мисля, че доста по-вкусен ще е карфиолът ако се раздели на малки розички, иначе този чесново-меден дресинг силно ме заинтригува, ти правила ли си такъв иии.... как е?

Еха, това звучи брилиантно, но нахутът трябва да е предварително сварен, нали или от консерва, ама като се изпече няма ли да стане на камъчета? :roll:

Дааа, разбира се, че нахутът е сварен - даже съм го писала :)
Що се отнася до настъргването - беше изненадващо и за мен, но се получи превъзходно. Иначе винаги, когато съм слагала суров карфиол в салата, съм го разделяла на малки розички. Така обаче е необходимо доста време, за да поемат от дресинга (няколко часа или направо цяла нощ). С настъргването на едро беше достатъчен и половин час.
Дресингът също е разкошен - сокът от един лимон, 4 супени лъжици зехтин, 1 супена лъжица мед и 2-3 скилидки пресован чесън. Аз обаче спестих чесъна този път, защото имам важна среща средобед в офиса и не исках да ухая. И без него обаче салатата беше фантастична. Определено влиза в групата на любимите рецепти за носене на работа.

23 Окт 2015, 14:41

То всичко хубаво, но тази праскова или круша, какъвто и да е било сладък плод, смятам ще развали всичко... мисля, че меденият дресинг е достатъчен, а и на такова количество лимон и мед, тези скилидки не идват ли в повече... въпреки че пак зависи от големината им :roll:

23 Окт 2015, 15:17

puhcheto написа:То всичко хубаво, но тази праскова или круша, какъвто и да е било сладък плод, смятам ще развали всичко... мисля, че меденият дресинг е достатъчен, а и на такова количество лимон и мед, тези скилидки не идват ли в повече... въпреки че пак зависи от големината им :roll:

Що ще развали, въпрос на вкус! :) няма нищо лошо да се комбинират така :)

23 Окт 2015, 18:50

puhcheto написа:То всичко хубаво, но тази праскова или круша, какъвто и да е било сладък плод, смятам ще развали всичко... мисля, че меденият дресинг е достатъчен, а и на такова количество лимон и мед, тези скилидки не идват ли в повече... въпреки че пак зависи от големината им :roll:

Ами нищо не развали, даже напротив!!
Обичам да експериментирам с храна, обичам също изненадващите комбинации :) Хрупкавият, напоен с дресинг карфиол, мекичките, но с хрупкава пикантна коричка зърна нахут, свежата камба и сладката, нежна круша се сляха в екзотична "фюжън" композиция, подкрепена от нежния магданоз и свежарската мента. Чесънът никак не е много, защото медът притъпява част от аромата му. Получи се наистина хармонична композиция, истинска симфония :)
И все пак - всичко е въпрос на вкус и навици. Аз обичам по-екстравагантните неща и експериментите, ако Вие не обичате - значи просто не е Вашето нещо.

25 Окт 2015, 08:55

Така е, храната е толкова разнообразна, дали ще е здравословна - сурова, или сготвена с любими неща, изборът е огромен и винаги може да ѝ се помогне да има нещо полезно в себе си, като комбинация или друго. :) На мен ми хареса идеята, обичам да разнообразявам и да експериментирам с яденето. :)

30 Окт 2015, 12:30

Напоследък си хапвам много често броколи, особено на пара стават страхотни :)

30 Окт 2015, 14:14

Mon_ton написа:Напоследък си хапвам много често броколи, особено на пара стават страхотни :)

мдааа или цветно зеле, заедно с моркови и малко картофки на пара, като го овкусим със зехтин и подправчици... става супер, а отделно си правя за канапе от просо, елда или каквото имам друго под ръка... отгоре поливам с млечен сос и.... преяждам за отрицателно време :lol:

02 Ное 2015, 14:59

Салата от сьомга, маруля (или каквато и да е зелена салата), царевица, авокадо и песто, любимо ми е! :)

02 Ное 2015, 16:58

Monika_Spasova написа:Салата от сьомга, маруля (или каквато и да е зелена салата), царевица, авокадо и песто, любимо ми е! :)

Оооо да, много я обичам и аз, ако се добавят и крутони, става още по-вкусно, а и засищащо!
Добави отговор
Отиди на страница: 1 ... 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9 ... 22