Супер храни, здравословно пазаруване, качествени и полезни продукти, начин на хранене
18 Юни 2015, 14:38
mimeto90 написа:Според мен няма много логика в това, когато режеш марулята, например, с остър нож, той е като скалпел, колкото по-остър, толкова по-малко изтичат сокове, а като я късаш... не знам какво се случва

защо? като се къса се къса пак бързо, никой не е казал да хванеш да мачкаш цялата маруля едновременно, няколко листа само.
18 Юни 2015, 15:47
Винаги си късам марулята, не е като да са ѝ изтекли соковете

)
26 Окт 2015, 12:37
Mon_ton написа:Не спазвам толкова много изисквания, когато приготвям зеленчуци и не мисля, че правя грешка.

Все пак е важно да ги хапваме и по вкус, а не само както трябва по книга.

Аз обичам по-препечените храни, това се отнася и за зеленчуците.
Ако се научиш да си ги хапваш по-свежи ще е и по-добре за теб, можеш да си сигруна
28 Мар 2016, 11:29
Като режеш марулята къде изчезват витамините, да не се изпаряват? Аз като я режа, не я мачкам, стои си пак хрупкава и свежа.
03 Юни 2016, 10:01
roksana написа:Като режеш марулята къде изчезват витамините, да не се изпаряват? Аз като я режа, не я мачкам, стои си пак хрупкава и свежа.
По принцип с марулята проблема е в окисляването от металните ножове, ако ползваш керамичен не би имало проблем ;)
03 Юни 2016, 10:53
За минимума вода и варене разбирам, но има зеленчуци, които няма как да не ги срежеш. при Листните зеленчуци може да се избегне рязането, други като краставици и домати няма как. При тях рязането едва ли нарушава нещо.
03 Авг 2016, 12:48
Bambaa написа:За минимума вода и варене разбирам, но има зеленчуци, които няма как да не ги срежеш. при Листните зеленчуци може да се избегне рязането, други като краставици и домати няма как. При тях рязането едва ли нарушава нещо.
Аз си мисля, че рязането е по-скро за листните ;)
03 Авг 2016, 13:20
Салатите от типа марули, айсберг, китайско зеле и всякакви други видове ги накъсвам, макар че някои са по-твърди или имат по-твърди части. Като ги режа с нож остава някакъв метален вкус, може би това имат предвид под окисляване и затова се препоръчва да се накъсват.
03 Авг 2016, 14:10
Ако използвате кирамичен нож няма да имате проблеми с окисляването ;)
09 Авг 2016, 12:24
Керамичен нож, керамични съдове - да не излезе соленичко яденето на салата и приготвянето на ястия по тези принципи

? Не разбирам стремежа на някои да имат всякакви джунджурии в кухнята си и да се съобразяват с окисления, вреди и т.н и затова всичко да им е екологично, щадящо, това да не се обработва, това да не се реже

. Някой все едно ще те пита после как си си рязал зеленчуците!
Powered by phpBB © phpBB Group.
phpBB Mobile / SEO by Artodia.