Супер храни, здравословно пазаруване, качествени и полезни продукти, начин на хранене
Правила на форума
Добави отговор

Re: Зеленчуците и принципът на трите М…

29 Апр 2017, 10:43

Nightmare написа:Керамичен нож, керамични съдове - да не излезе соленичко яденето на салата и приготвянето на ястия по тези принципи :lol: ? Не разбирам стремежа на някои да имат всякакви джунджурии в кухнята си и да се съобразяват с окисления, вреди и т.н и затова всичко да им е екологично, щадящо, това да не се обработва, това да не се реже :shock: . Някой все едно ще те пита после как си си рязал зеленчуците!

някои хора, които са по-навътре със здравословното хранене могат да ти дадат обяснение, а да ядеш в метални съдове е смешно. :mrgreen: Керамичния нож не окислява зеленчуците, което се случва с марулята, спанака и подобни, отва може да го познаеш по по-бързото завяхване на зеленчуците, когато са нарязани с метален нож. ;)

Re: Зеленчуците и принципът на трите М…

22 Май 2017, 14:12

Окислението, до колкото знам, се отразява на това, че по-бързо губят свежестта си, и вместо да са свежи 1 час след като сте ги нарязали, те са свежи следващите 56 минути :mrgreen:

Re: Зеленчуците и принципът на трите М…

30 Юни 2017, 11:10

Винаги съм харесвала зеленчуците повече сурови, сготвени често са с гаден вкус. Може би само картофите ги харесвам сготвени :rolling:
Добави отговор
Отиди на страница: 1, 2, 3